Thaimaan vienti todennäköisesti laskee 8 %, mutta näkymät ovat hieman paremmat kuin aiemmin tänä vuonna ennustettiin

Kansallinen -

Thaimaan vienti saattaa supistua 8 prosenttia tänä vuonna, mutta on hieman parempi kuin aikaisempi arvio 10 prosenttia maailmanlaajuisen kysynnän asteittaisen elpymisen vuoksi, Thaimaan kansallinen rahdinantajien neuvosto (TNSC) sanoi tänään 6. lokakuuta.

TNSC:n puheenjohtaja Kanyapak Tantipipatpong kertoi lehdistölle, että neuvosto ennusti Thaimaan viennin laskevan vain 8 prosenttia tämän vuoden loppuun mennessä aiemmin ennustetusta kymmenestä prosentista, kun viennin ja tuonnin määrä on asteittain parantunut heinäkuusta lähtien.

Viennin arvo on elokuussa toipunut 7.94 prosenttiin heinäkuun 11.37 prosentin laskusta, kun taas tuonnin arvo on noussut hieman 19.68 prosenttiin heinäkuun 26.38 prosentin pudotuksesta TNSC:n tietojen mukaan.

Elintarvikkeiden, sähkölaitteiden ja lääkinnällisten laitteiden kansainvälisen kysynnän johdonmukaisuus Covid-19-tuotannon leviämisen estämiseksi Thaimaassa on vähentänyt merkittävästi viennin arvoa sekä kansantalouden kasvua viimeisen neljän kuukauden aikana, Kanyapak lisäsi.

Maalla on kuitenkin edelleen useita jatkuvia esteitä tuonnille ja viennille, kuten heikko maailmanlaajuinen ostovoima, Thaimaan bahtivaluutan vahvistuminen, kansainväliset logistiikkaongelmat, kuivuus ja ulkomaisen työvoiman pula.

Presidentti on siksi ehdottanut uutta valtiovarainministeriä pitämään valuuttakurssin vahvana 34 bahtissa/USD:ssa, toteuttamaan kiireellisesti taloudellisia korjaavia toimenpiteitä sekä suurten yksityisten yritysten että paikallisten ihmisten parantamiseksi sekä viivyttämään erilaisten maksujen keräämistä. verot, erityisesti yritystoimintaan liittyvät verot, kunnes kotimainen ja kansainvälinen taloustilanne on todennäköisesti ratkennut.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.