Covid-19-epidemia Myanmarissa kärjistyy ja aiheuttaa suurta huolta Thaimaassa

Myanmar-

Covid-19-epidemioiden "toinen aalto" Myanmarissa on kärjistynyt nopeasti ja aiheuttaa huolta Thaimaassa, kun Myanmarin viranomaiset ottavat käyttöön yhä jyrkempiä ja ankarampia rajoituksia yrittääkseen hallita ongelmaa.

Koko Yangon, viiden miljoonan asukkaan kaupunki ja alue sekä maan kaupallinen keskus, on joutunut sulkemiseen lukuun ottamatta Cocokyunin kaupunkia, joka sijaitsee syrjäisillä saarilla ja jota pandemia ei tällä hetkellä vaikuta.

Sulkujen toinen aalto puhkesi alun perin Rakhinen osavaltiossa Sittwen kaupungissa. Toisen taudinpurkauksen tarkka lähde on epäselvä, mutta siitä on yleensä syytetty Bangladeshin rajan yli saapuvia laittomia siirtolaisia. Viime viikkoina Yangonista on kuitenkin tullut epidemian "uusi" hotspot, vaikka viranomaiset eivät ole viimeaikaisissa tapauksissa tunnistaneet kunkin tapauksen tarkkaa sijaintia.

Lukitussäännöt ovat eräitä maailman tiukimmista, tässä on ajatus paikallisten asukkaiden kohtaamisesta:

-Lähes kaikki yritykset ovat kiinni, lukuun ottamatta peruspalveluita.

- Niille, jotka eivät ole suljettuja, henkilöllä tulee olla lupa osastonsa hallinnolta.

- Kotimaan matkustaminen, mukaan lukien lentokone, on suljettu.

– Koulut ovat kiinni

- Vain yksi henkilö saa poistua kotoa kerrallaan välttämättömiä tarvikkeita varten. Ulkona harjoitteleminen ei ole sallittua.

- Kaksi henkilöä voi lähteä ensiapuun, mutta heillä on oltava osaston hallinnon lupa. Muuten kahden ihmisen katsotaan kokoontuvan kodin ulkopuolella. Vierailu muissa kodeissa, jotka eivät ole ensisijainen asuinpaikka, on sääntöjen vastaista.

-Pakollinen maskin käyttö ja tiukat sakot sääntöjä rikkoville.

-Yangonissa julkinen liikenne on käytännössä poikki ja yksityisajoneuvoilla on tiukat rajoitukset, jotka edellyttävät osastohallinnon lupaa lähteä.

-Useimmilla alueilla ulkonaliikkumiskielto, armeija ja lainvalvonta sekä tarkastuspisteet kaikkialla alueella.

- Suurin osa valtion työntekijöistä on käsketty työskentelemään kotona useita viikkoja.

-Lisäksi jotkin kaupunginosat ovat kuulemma vielä ankarampien sulkujen alla, kun hallitus ja avustustyöntekijät jakavat tarvikkeita samassa tilassa kuin Kiinassa, kun ihmiset eivät voi jostain syystä lähteä kotoaan.

Yangonille annettiin alle 24 tunnin varoitus tiukasta sulkemisesta viikonloppuna sen jälkeen, kun se oli aiemmin vain lukinnut tietyt kaupunginosat ja alueet yrittäessään hallita virusta. Myanmarin kansanterveys- ja urheiluministeriö on julkaissut kaikki aiemmat säännöt ja tiedot.

TTässä oli 671 uutta tartuntatapausta viimeisen 24 tunnin aikana, mikä on korkein ennätys taudinpurkauksen alkamisen jälkeen. Tämän seurauksena tartunnan saaneiden tapausten kumulatiivinen kokonaismäärä nousi 5,541 92:een, ja kuolleiden määrä oli XNUMX henkilöä.

Samaan aikaan Thaimaassa johtajat jatkavat rajavalvonnan tehostamista ja ottavat mukaan rajalla asuvia paikallisia kansalaisia ​​auttamaan tuntemattomien tunnistamisessa ja ilmoittamisessa viranomaisille. Thaimaa on virallisesti ilmoittanut vain yhdestä vahvistetusta ja yhdestä mahdollisesta paikallisesti levinneestä tapauksesta noin neljän kuukauden aikana ja raportoinut nollasta uudesta vahvistetusta tapauksesta tänä aamuna 21.

Thaimaan hallituksen viranomaiset pelkäävät, että jotkin myanmarin asukkaat, jotka mahdollisesti ovat saaneet Covid-19-tartunnan, saattavat yrittää paeta ankaria rajoituksia ja saapua Thaimaahan, jossa kaikki toimii pääosin normaalisti.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/