Thaimaan demokratiaa puolustava mielenosoitus Bangkokissa yli yön painostaa demokraattisia uudistuksia

KUVA: นิรนามปลดแอก

Kansallinen -

Demokratia-aktivistien massiivinen kokoontuminen valtakunnallisesti on herättänyt kansallista ja kansainvälistä huomiota eilen 19. syyskuuta väittäen olevansa suurin hallituksen vastainen mielenosoitus tähän mennessä Bangkokissa sen jälkeen, kun pääministeri Prayut Chan-O'Cha otti valtaan alun perin vuoden 2014 vallankaappauksessa.

Joukkomielenosoitus oli jatkunut lähes 24 tuntia, ja se päättyi tänä aamuna Bangkokin Sanam Luangin Suuren palatsin edessä, ja siihen osallistui valtava joukko demokratiaa kannattavia mielenosoittajia valtakunnallisesti sekä monia toimittajia ja uteliaita katsojia.

Yhdistyneen Thammasatin ja mielenosoituksen rintaman johtama kokoontuminen alkoi eilen aamulla Thammasatin yliopiston Thaprachanin kampuksen edustalta ja onnistui kuulemma iltapäivällä päästä yliopistoon huolimatta sen kanslerin paheksumisesta miehittää yliopistoa kokoontumispaikkana. .

KUVA: Thairath

Kolme tuntia myöhemmin tuolloin arviolta 1,000 XNUMX ihmisen massa siirtyi kohti Sanam Luangia, jossa suunniteltiin suurta mielenosoitusta. Poliisi käski heitä lopettamaan mielenosoituksen Sanam Luangissa tunnin sisällä varoittaen, että kuninkaallinen alue on kielletty.

Demokratiaa kannattavat opiskelijajohtajat olivat neuvotelleet asianomaisten hallituksen virkamiesten kanssa miehittääkseen vain tontin eteläpuolen. Poliisi aidasi sitten alueen, jotta mielenosoittajat kokoontuivat keskustelun jälkeen, mikä johti ensimmäiseen täysimittaiseen kokoontumiseen yli 10 vuoteen Sanam Luangissa.

Illalla pystytettiin mielenosoituslava, jossa esitettiin esityksiä ja rohkaisevia puheita, joiden aiheena oli heidän kolme ydinvaatimustaan: poliittisten aktivistien pelottelun lopettaminen, uusi perustuslakiluonnos ja eduskunnan hajottaminen.

Tärkeimpiä puheita korostivat yön aikana kahdeksantoista demokratiaa kannattavaa opiskelijaa ja aktivistia valtakunnallisesti, mukaan lukien ihmisoikeuslakimies Arnon Nampa, joka on pidätetty useita kertoja aiemmin väitetyistä lainrikkomuksista.

KUVA: Thairath

Yöllä kaksipäiväiseen mielenosoitukseen nähtiin enemmän ihmisiä kokoontumassa ja asettumassa. Monet käyttivät kasvonaamioita, mutta jättivät huomiotta pääministerin pyynnön perua tapahtuma torstai-iltana väittäen, että mielenosoitukset vaaransivat Covid-19-koronaviruksen leviämisen ja vaikuttivat Thaimaan talouden elpymiseen.

Tällä välin poliisi oli takavarikoinut noin 50,000 XNUMX kappaletta monarkian uudistamista koskevaa kirjasta Thammasatin yliopiston Rangsitin kampuksen lähellä Pathum Thanissa sijaitsevasta talosta, koska heidän uskottiin valmistautuneen mielenosoitukseen.

Yksi demokratiaa kannattavista opiskelijajohtajista, Parit "Penguin" Chiwarak, kertoi Associated Pressille, että järjestäjät aikoivat pysyä samassa alkuperäisessä liikesuunnitelmassaan marssiakseen seuraavana päivänä hallituksen taloon esitelläkseen joukkokokousten voimaa. ihmiset. He vaativat tapahtuman johtamista henkevästi mutta rauhallisesti.

KUVA: PPTV

Keskiyön jälkeen lisää turvallisuusviranomaisia ​​lähetettiin vartioimaan mielenosoitusta ja partioimaan Ratchadumnoenin alueella, kun taas hallitusrakennuksen eteen ja Ratchadumnoenin tien varrelle asennettiin kunnollinen määrä betoni- ja vaijeriesteitä ja julkisia busseja, jotka sulkivat muut yleiset tiet. uskottiin olevan mielenosoittajien marssireitti aamulla.

Mielenosoittajat olivat kuitenkin ilmoittaneet yllättävän lausunnon aiemmin aamulla tänään, 20. syyskuuta, että marssia ei jatketa, vaan sen sijaan he asentavat Suuren palatsin viereiselle kentälle symbolisen demokratiakyltin, joka on yksi suurimmista demokraattisista liikkeistä. maassa.

Installaatiolla on tarkoitus korvata vuoden 1932 Siiamilaisen vallankumouksen muistolaatta Royal Plazalla, jonka kerrotaan mystisesti kadonneen vuonna 2017.

KUVA: Bangkokbiznews

Demokratiaa kannattavat opiskelijaaktivistit lopettivat yön mielenosoituksensa noin klo 11 sen jälkeen, kun yksi heidän johtajistaan, Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul, 00, on esittänyt Metropolitan Police Bureaun päällikölle listan vaatimuksista, mukaan lukien kiistanalaiset vaatimukset Thaimaan monarkiasta. .

Sen jälkeen Parit oli myös rohkaissut kaikkia hallituksen vastaisia ​​mielenosoittajia puolustamaan oikeuksiaan maan demokratian tukemiseksi ja kokoontumaan hallituksen taloon 24. syyskuuta painostamaan kansanedustajia harkitsemaan uuden perustuslain laatimista.

 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä!

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, puhe, Fläppitaulu or Tumblr

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.