Varapääministeri sanoo, että vuoden 2021 talousarvion maksun viivästyminen ei vaikuta Thaimaan valtion menoihin

Bangkok -

Vuoden 2021 talousarvion maksu viivästyy todennäköisesti kuukaudella, mutta se ei vaikuta julkisiin menoihin ja julkisiin investointeihin, varapääministeri Wissanu Krea-ngam sanoi maanantaina 14. syyskuuta.

Finanssibudjetti toteutetaan pääsääntöisesti vuosittain 1. lokakuuta, mutta vuoden 2021 budjetin odotetaan siirtyvän 1–2 viikkoa, koska hallitus on parantanut budjettia selviytyäkseen Covid-19-pandemian tilanteen laajuudesta. julistettiin kansalliseksi asialistaksi.

Budjettitoimisto oli aiemmin ilmoittanut, että viivästyneen budjetin arvioitiin alun perin olevan 3.3 biljoonaa bahtia, ja sitä tarkistetaan parhaillaan hallituksessa.

Valtiovarainministeriön sihteeri Prasong Poontaneatin mukaan Thaimaan hallitus hoiti edelleen toiminnallisesti menojaan, mukaan lukien kunnallisvaalit ja muut julkiset investointihankkeet, sillä sillä on edelleen 300 miljardia bahtia vuoden 2020 kassavarannoista.

Viive yhdessä eläketuen jaon lykkääminen on luonut julkisen huhun, jonka mukaan hallitus kärsii budjettivajeesta. Pääministeri Prayut Chan-o-cha on kuitenkin hylännyt ehdotuksen väittäen, että hallituksella on riittävästi budjettivaroja kattamaan maksut talousarvion käsittelyn aikana. Eläkkeiden viivästymiseen liittyvä ongelma johtui asianomaisten virastojen henkilöiden mukaan "kirjoitusvirheistä", eikä se liittynyt todelliseen varojen puutteeseen. Thaimaan hallitus huomautti, että kaikkien eläkkeiden viivästymisen kohteena olevien osapuolten odotetaan maksettavan kuun loppuun mennessä.

Pääministeri kertoi toimittajille myös pyytäneensä varavaltiovarainministeri Santi Promphatia, eduskunnan budjettilakia käsittelevän valiokunnan puheenjohtajaa, nopeuttamaan käsittelyä.

Kuva: Thaimaan National News Bureau

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ tai alla olevissa kommenteissa.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
1 (1 äänestys)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.