Tarina hylätyn Waterfront-huoneiston takana Bali Hai Pierin lähellä Pattayassa

Toimituksen huomautus: Seuraavat ilmestyivät alun perin sisarmedian verkkosivuilla viime vuoden alussa, Pattaya Unplugged, ja sen olen kirjoittanut Adam Judd. Olen päättänyt päivittää, lisätä ja parantaa tätä artikkelia ja julkaista sen pääuutisissamme, koska asuntokompleksiin ja rakennuksen tilaan on tullut monia kommentteja ja kysymyksiä johtuen Bali Hai Pier -laiturin päivityksestä. uutisia äskettäin. Nauti artikkelista.

Pattaya-

Monet paikalliset asukkaat ja turistit ovat huomanneet ison 53-kerroksisen asunnon, joka seisoo keskeneräisenä ja hylättynä Bali Hain laiturin sisäänkäynnillä. Usein kysytään tämän huoneiston tarinasta ja siitä, miksi se istuu hylättynä ja on silmiinpistävä muuten kauniille lahdelle. Tänään käytämme jonkin aikaa vastataksemme tähän kysymykseen. Tässä artikkelissa on käytetty lähdemateriaalia The Pattaya Newsista ja siihen liittyvistä lehdistä sekä monenlaista lakimateriaalia asuntojen omistajilta ja asianomaisilta asianajotoimistoilta.

Alkuperäinen taiteilijan käsitys siitä, miltä Waterfront näyttäisi valmistuessaan.

16. heinäkuuta 2014 Pattayan kaupungin viranomaiset keskeyttivät 53-kerroksisen asunto- ja hotelliprojektin rakentamisen Bali Hain laiturille Internetin myrskyn seurauksena tornia esittävien valokuvien jälkeen. estäen klassisen Pattayan näkökulman levisi verkkoon (katso kuva alla). Tuolloinen pormestari Itthiphol Kuneplome totesi, että hanke – joka käynnistettiin ja ehdotettiin jo vuonna 2004 – oli jatkuvasti noudattanut oikeita ja täysin avoimia oikeusprosesseja, ja hän kehotti kaikkia, jotka väittivät, että eri kuulemistilaisuuksien ja raporttien tutkimiseksi käytettiin oikoteitä.

Muistomerkki Thaimaan kuninkaallisen laivaston isälle, jonka oletetaan tuijottavan merelle ja tuijottaa nyt keskeneräisen asunnon raunioita, mikä suututtaa joitain Pattayan asukkaita.

Kehittäjät, Bali Hai Co. Ltd, israelilaisomisteinen yritys projektin takana, väittivät noudattaneensa kaikkia heiltä vaadittuja laillisia vaiheita.

Virallisesti asiaankuuluvat virastot määräsivät Waterfront Suites and Residencen rakentamisen lopettamaan 16. heinäkuuta 2014 sen jälkeen, kun turvallisuustarkastajat havaitsivat, että rakennuksen – erityisesti sen paloportaat ja hissijärjestelmät – väitettiin poikkeavan aiemmin hyväksytyistä rakennussuunnitelmista.

Pääurakoitsija Thai Engineering väitti kuitenkin jättäneen huomiotta työskentelyn lopetuskäskyn ja jatkunut, kunnes entinen Pattayan pormestari Itthiphol Kunplome kutsui lehdistötilaisuuden 18. elokuuta 2014 käsitelläkseen Internetissä leviävää valitusketjua. Työn lopettamiskäsky tuli vasta sen jälkeen, kun Thaimaan sosiaalisessa mediassa oli tehty tuhansia valituksia projektista "raivostuneilta" kansalaisilta, mukaan lukien ympäristöjärjestöt. Thai Engineering väitti, että heille ei kerrottu työskentelyn pysäyttämisestä ja syytti kehittäjiä.

Valokuvia, joissa torni tukkii suuren osan Pattaya Baystä, julkaistiin Facebookissa, Twitterissä ja muissa verkkolähteissä vuoden 2014 puolivälissä, kun raivoissaan thaimaalaiset kirjoittivat uudelleenjulkaistuihin kuviin viestin kansalliselle rauhan ja järjestyksen neuvostolle (NCPO) kehottaen armeijaa tutkimaan asiaa. . Tämä ajanjakso oli pian sen jälkeen, kun vuoden 2014 alussa tapahtui sotilasvallankaappaus, jossa armeija asetti johtoon pääministeri Prayut Chan O'Chan ollessa vielä tätä kirjoitettaessa. Suurin osa kommenteista oli kielteisiä ja väitti, että asunto tuhosi näköalakukkulan ja Bali Hain laituria ympäröivän alueen.

Kuva Pattaya Hillin näköalalta vuodelta 2017 peittävästä rannasta, joka suututti monia sosiaalisessa mediassa.

Valituksissa syytettiin rakennuttajaa rakennuksen rakentamisesta sekä korkeammalle että lähemmäs rantaa kuin sallittu, ja huomautettiin, että se haittaa myös Pratumnakin kukkulan huipulla istuvan Prinssi Chumphon Khet Udomsakin patsasta, joka on erittäin tärkeä Thaimaan laivastolle. Patsaan on tarkoitus osoittaa merelle, mutta se osoittaa nyt huoneistoon.

Entinen pormestari Itthiphol totesi toistuvasti, että hanke – joka käynnistettiin jälleen vuonna 2004 – oli jatkuvasti noudattanut oikeita ja täysin avoimia oikeusprosesseja, ja hän kehotti edelleen kaikkia, jotka väittivät, että eri kuulemistilaisuuksien ja raporttien tutkimiseen käytettiin oikoteitä, julkistamalla joitain asiakirjoja julkinen asia.

Hän kuitenkin huomautti, että Pattayan kaupungintalo vastusti hyväksymisprosessin aikana tornin kokoa ja huomautti sen vaikutuksen horisonttiin, mutta rakennuslautakunta ja aluejohtajat hylkäsivät kaupungin vastalauseet. Kriitikot väittivät, että hanke vietiin läpi ilman yhteisön tukea.

Entinen pormestari sanoi myös, että väitteet Waterfront Suitesin rakentamisesta liian lähelle merta olivat virheellisiä. Bali Hain aluetta koskeva laki kieltää rakentamisen 100 metrin säteellä vesirajasta. Pattaya kuitenkin hyväksyi jo uuden venesataman rakentamisen kunnostetulle maalle. Entisen pormestarin mukaan hanke pidensi rantaviivaa 100 metrillä, mikä teki Accor Hotelsin hallinnoiman asunnon ja hotellin laillisen. Laajennus on parhaillaan rakenteilla, yli kuusi vuotta myöhemmin, eikä myöskään merkkejä valmistumisesta lähiaikoina.

Kehittäjät, Bali Hai Company Ltd., olivat ilmoittaneet toimittaneen ympäristövaikutusraportin Chonburin maakunnan paneelille, joka hyväksyi sen toukokuussa 2008 ja toimitti sen edelleen luonnonvara- ja ympäristöpolitiikan ja -suunnittelun virastolle. Verkossa kiusattuaan ONREPP sanoi vuonna 2014 tutkivansa hanketta uudelleen. Tutkinnan tarkat tulokset eivät olleet selvillä.

Luonnonvaratoimiston virkamies kertoi Thaimaan tiedotusvälineille vuoden 2014 lopulla, että EIA (Environmental Impact Assessment) -kriteerit kieltävät uusilta hankkeilta rantanäkymien esteen. Jos julkiset virastot kuitenkin hyväksyivät aiemmin vaikutusraportin tietäen, että se peitti maiseman – ja kehittäjä noudatti suunnitelmaa tarkasti – viraston mukaan vika on hallituksessa eikä kehittäjässä.

Itthiphol sanoi vuoden 2014 lopulla, mutta näyttää siltä, ​​että hankkeen kehittäjät tai urakoitsijat olivat poikenneet hyväksytyistä suunnitelmista ainakin paloportaiden ja hissien osalta. Lisätarkastuksia todettiin tehtäväksi koko rakenteelle, jotta nähtäisiin, mitä muuta, jos mitään, oli muutettu.

Waterfront vuonna 2015

Itthiphol sanoi, että on mahdollista, että jos muutokset ovat merkittäviä, virkamiehet joutuisivat menemään oikeuteen monien miljardien bahtien hankkeen purkamiseksi. Hän väitti, että kaupungilla ja hallituksella ei ollut mitään tekemistä projektin muutosten kanssa, ja syytti suoraan kehittäjiä. Kehittäjät väittivät samalla noudattavansa hallituksen heille toimittamaa suunnitelmaa ja syyttivät urakoitsijoita muutoksista. Sillä välin urakoitsijat väittivät noudattavansa kehittäjien suunnitelmaa ja syyttivät heitä. On selvää, että tilanne oli monimutkainen, eikä kukaan ottanut vastuuta.

Tornin taloudelliset tukijat tietysti halusivat silloin tehdä kaikkensa välttääkseen rakenteen purkamisen. Pattayan viranomaiset pitivät Pattayan virkamiehet ankkurina pyrkimyksensä rakentaa luksushuvisatama.

Samaan aikaan Bali Hai Co. Ltd, israelilaisomisteinen yritys hankkeen takana, jatkoi väitetysti asuntojen myyntiä rakentamisen pysähtymisestä huolimatta. Toukokuussa 2015 he ilmoittivat ja julkaisivat tämän kaavion, joka osoittaa, että jäljellä oli vain 38 asuntoa.

Kaavio vuodelta 2015, josta näkyy Waterfrontin käyttöaste ja jo myyty.

Nettihuuto asunnosta jatkui ja rakentaminen keskeytettiin. Asuntokompleksin myyntikonttori pysyi auki ja jatkoi verkkosivuston myyntiä ja mainostamista. Kuitenkin, kun oikeussalista käydyt taistelut ja eri ryhmien ja asunnonomistajien oikeudelliset vaatimukset alkoivat, Waterfrontin takana oleva yritys alkoi väitetysti menettää rahaa puolustaessaan huoneistoa oikeudessa. Rakennusyhtiö ja urakoitsijat, jotka olivat allekirjoittaneet sopimuksen asunnon valmistumisesta, haastoivat myös onnistuneesti suuren rahasumman, jonka tarkkaa määrää ei julkistettu.

Sitten, 16. tammikuuta 2017, Bali Hai -yhtiö jätti a vetoomus Bangkokin keskus konkurssituomioistuimeen yli 2.3 miljardin bahtin velkojen uudelleenjärjestelystä. Keskus konkurssituomioistuin antoi tiedonannon ja ilmoitti asiasta asianosaisille. Tässä on joitain tietoja konkurssisuunnitelmasta sekä tuolloin asunnonomistajien siviilioikeudellisista asioista.

Uudelleenjärjestely plan ei toiminut. Muutamaa kuukautta myöhemmin Bali Hai compmikä tahansa ltd. kerrottiin menneen konkurssiin ja asunto seisoi edelleen lähes neljä vuotta myöhemmin hylättynä ja tuhoutuneenaprakenteen hukka. Muut yhteistyökumppanit ja hankkeen toteuttajat olivat etääntyneet koko tilanteesta. Vuoden 2018 puolivälissä Pattayan kaupungin viranomaiset määräsivät Waterfrontin huipulla olevan nosturin poistettavaksi, koska pelättiin, että se romahti, kun se oli ollut käyttämättömänä vuodesta 2014 lähtien. Yksityinen urakoitsija, Worakit Construction Company, poisti nosturin 10. syyskuuta. Keskustele ja huhuttiin kerrosten määrän mahdollisesta vähentämisestä, mutta tällä hetkellä rakennuttajan konkurssin, urakoitsijoiden onnistuneen haastamisen oikeudessa ja aiemman pormestarin eron jälkeen tilanne oli pysähtynyt.

Konkurssimenettelyn päätyttyä useilla asunnonomistajilla on edelleen mahdollisesti vireillä siviilioikeudellisia kanteita thaimaalaisessa tuomioistuimessa sekä yrityksissä saada takaisin hankkeesta saamansa rahat, mikä myös pysäyttää mahdollisen purkamisen tai toisen yrityksen tekemän jatkorakentamisen. Tässä on tietoa oikeudenkäynneistä.

Loppuvuodesta 2018 huoneistoon kuuluvan maan omistajat 100 asunnonomistajan ryhmä joutui kahteen suureen yli XNUMX miljoonan bahtin arvoiseen siviilioikeuteen. Ostajia näissä tapauksissa edusti Chalermwat Wimuktayon, Magna Carta -lakitoimiston perustaja Pattayassa.

Lisäksi toisen ryhmän on kerrottu haastaneen oikeuteen asianomaisia ​​valtion virastoja vastaan ​​joulukuussa 2018, joiden väitetään valvovan hanketta ja estävän muutoksia tai ympäristövahinkoja. Tällä ryhmällä oli yhteyksiä niihin, jotka olivat järkyttyneitä maan tunkeutumisesta ja väitetystä luonnonvarojen väärinkäytöstä.

Lopuksi on olemassa myös oikeudellisia kysymyksiä asunnon maa-alueelle tehdystä asiakirjasta, ja tämä on jälleen yksi oikeustilanne. Tässä vähän tietoa asiasta.

Vuodesta 2020 lähtien uskotaan, että useimmat näistä oikeudenkäynneistä ovat edelleen vireillä, ja projekti tulee toistaiseksi olemaan kaupungin silmät, sillä se odottaa useiden oikeusjuttujen ja oikeudellisten kiistelyjen päättymistä. Kun päivämäärä on valmis, kukaan ei todellakaan tiedä. Jotkut lähteet sanovat, että Pattaya City haluaisi määrätä rakennuksen purkamisen, mutta se on vaikea tehdä kaikkien vireillä olevien oikeusjuttujen vuoksi. Pidämme sinut ajan tasalla täällä Pattaya Newsissa. Yksi asia on varma… projektia ei äskettäin mainittu osana Bali Hain uudistusta ja suunnitelmia risteilyalusterminaalista seuraavan vuosikymmenen aikana, joten näyttää siltä, ​​että ainakin jotkut virkamiehet haluaisivat hankkeen lopettamisen.

Mielenkiintoista, Jotkut verkkosivustot näyttävät mainostavan hanketta "valmistuneeksi" ja asuntojen väitetysti olevan edelleen myynnissä.

Tässä on hankkeen promootiomateriaalia vuonna 2015, vuosi projektin keskeyttämisen jälkeen.

Toistaiseksi hanke jatkaa hitaasti rappeutumista Pattayan lahdella, ja monet kyseenalaistavat rakennuksen tulevaisuuden.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.04 (25 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/