Opiskelijaaktivistit suunnittelevat pitävänsä suuren mielenosoituksen 19. syyskuuta painostaakseen sotilaallista hallitusta

Bangkok -

Thammasatin ja mielenosoituksen yhdistyneen rintaman yliopisto-opiskelijoiden johtajat olivat ilmoittaneet 19. syyskuuta järjestettävästä mielenosoituksesta, joka väitti olevansa merkittävä taistelu demokratian puolesta Thaimaassa. Samaan aikaan Thammasatin yliopiston johtajat väittävät, etteivät he ole antaneet Thaimaan lain mukaista lupaa mielenosoituksiin, ja Thaimaan hallitus on sanonut, että he eivät puutu mielenosoitukseen niin kauan kuin se jatkuu rauhallisena.

Parit “Penguin” Chivarakin, Panusaya “Rung” Sithijirawattanakulin ja Panupong “Mike” Jadnokin johtama opiskelijaaktivistiryhmä sanoi eilen 9. syyskuuta Thammasatin yliopistossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että iso kokoontuminen pidetään Thammasatin yliopistossa. , Thaprachan Campus, klo 2 alkaen. Monet demokratiaa kannattavat ryhmät ovat pyytäneet osallistua mielenosoitukseen, mukaan lukien Free Youth.

Tuleva mielenosoitus, jonka arvioidaan houkuttelevan mielenosoittajien mukaan noin 100,000 XNUMX ihmistä, marssii myös seuraavana päivänä Ratchadamnoen Roadin hallituksen talolle painostamaan armeijapohjaista hallintoa eroamaan.

Panusaya Sithijirawattankul, Thammasatin ja mielenosoituksen yhdistyneen rintaman johtaja, kertoi lehdistölle: "Yön kokoontuminen alkaa klo 2, ja siinä on paljon toimintaa ja hallituksen vastaisten johtajien puheita. Pääministerin kanslialle marssimme seuraavana päivänä noin klo 00. Mielenosoitukseen osallistuvien tulee olla asianmukaisesti varustettu ulkoiluvälineillä.”

”Tällä rallilla ei ole mitään yhteyttä siihen, joka pidettiin alun perin Rangsitin kampuksella. Tämä tulee olemaan suuri taistelu useiden poliittisten liikkeiden kanssa pohtiaksemme, kuinka olemme kamppailleet todellisen demokratian saavuttamiseksi. Ja se voidaan saavuttaa vain thaimaalaisten voimalla. Olemme rauhanomaisia ​​mielenosoittajia, emme ole väkivaltaisia, pyydämme lainvalvontaviranomaisia ​​olemaan kohtelematta meitä väkivaltaisina rikollisina." sanoi Panusaya.

Samaan aikaan pääministeri Prayuth Chan-O'Cha kertoi Associated Pressille eilisen kabinetin kokouksen jälkeen, että hallitus ei estä hallituksen vastaista edustajakokousta 19. syyskuuta, koska heillä on siihen yksilöllinen oikeus ja hän varmistaa, että mielenosoitus järjestetään. rauhallista, turvallista ja lainmukaista.

Äskettäin Thammasatin yliopisto ilmoitti tänä iltapäivänä, 10. syyskuuta, että se on paheksunut joukkomielenosoituksen paikkaa ja todennut, että kokoontumislupaa ei anneta sillä ehdolla, että yliopiston alueella saa järjestää opiskelijapoliittisia kokoontumisia. .

Parit "Pingviini" Chivarak kertoi kuitenkin myöhemmin lehdistölle, että ryhmä on vaatinut mielenosoituksen pitämistä Thaprachanin kampuksella, koska yliopistoa on pidetty demokratiaa puolustavan taistelun symbolina ja paikkana, jossa vapautta voidaan ilmaista.

Kuva: Khaosod

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.