Phuketin lentoasema noudattaa uutta normaalia menettelyä ennen mahdollista uudelleen avaamista, toivottaa ensimmäisen kokeilumatkailijaryhmän tervetulleeksi saarelle

Phuket -

Phuketin kansainvälisellä lentokentällä on eilen, 8. syyskuuta, harjoitellaan terveysmittausten käsittelyä, ennen kuin toivotetaan tervetulleeksi mahdolliset kansainväliset turistit, jotka saattavat matkustaa hallituksen "Phuket Model" -ohjelman puitteissa.

Harjoituksessa käsiteltiin kaikki tartuntatautien torjuntatoimenpiteitä seuraavat vaiheet turistien saapumisesta ja terveystarkastuksesta asiakirjojen täyttämiseen ja turistien toimittamiseen karanteenitilaan.

Phuketin lentokentän lääketieteellisen osaston johtaja Darunee Bud-In tarkensi, että ulkomaalaiset turistit läpäisevät lämpöskannauksen, kun he laskeutuvat. Heidän sallitaan saapua odotuspisteeseen, jos heillä ei ole kuumetta koneesta.

Viranomaiset tarkistavat heidän paperinsa, mukaan lukien viisumin, maahantulotodistuksen (COE), Covid-19-testauksen, lentokelpoisuuden varmistuksen, karanteenivarauksen ja sairausvakuutuksen, joka on ostettu vähintään 100,000 XNUMX dollarilla. Turisteja autetaan myös asentamaan pakollinen AOT (Airports of Thailand) -sovellus, jota käytetään seurantaan sekä rekisteröimään henkilö Department of Disease Control -tietokantaan asiakirjojen oikeellisuuden tarkistamiseksi ennen matkaa maahanmuuttovirastoon ja tulliin. Turisti kävisi sitten perusteellisen tarkastuksen Immigrationissa paperityöstään ja terveydentilastaan ​​ja teki haastatteluja.

Tämän jälkeen hotellin henkilökunta täyshazmat-tyylisissä puvuissa seisoo portilla ja vie heidät varattuun vaihtoehtoiseen valtion karanteeniin (ASQ). Ylimääräiset terveystarkastukset ja testit tehtäisiin karanteeniin saapumisen yhteydessä.

Johtaja lisäsi: "Jos lämpöskannaus havaitsee korkean kuumeen tai muita siihen liittyviä oireita joltakin matkustajalta, heidän tulee levätä 10 minuuttia ennen terveystarkastuksen uudelleen käymistä. Mutta jos kuume vielä havaitaan, matkustaja eristetään, kunnes hänet lähetetään sairaalaan lisätutkimuksiin.

Lentokentän pääjohtaja Thanee Chuangchoo sanoi, että harjoitus pidettiin yhteistyössä muiden viranomaisten, kuten tullin, maahanmuuttoviraston ja turistipoliisin kanssa, jotta lentoasema olisi valmiina siltä varalta, että hallitus lopulta sallii ulkomaalaisten matkustaa Thaimaahan uudelleen.

Toiminnanjohtajan mukaan Phuketin lentokentällä operaatio tulee olemaan samanlainen kuin Bangkokin Suvarnabhumissa, jonne thaimaalaiset paluumuuttajat ja ulkomaalaiset saavat nyt laskeutua.

Thanee kertoi Associated Pressille: "Vaikka meitä ei ole hyväksytty ottamaan vastaan ​​ulkomailta saapuvia turisteja, jotka lentävät kaupallisella lentokoneella tai yksityisellä suihkukoneella, lentoaseman viranomaisten on suoritettava täysimittainen harjoitus rakentaakseen luottamusta Phuketin lentokentän henkilökunnan ja paikallisten keskuudessa ennen uudelleen avaamista. .”

”On edelleen epäselvää, milloin Phuket Model tai muita uusia matkailuehdotuksia tehdään Phuketissa ja Thaimaassa. Voimme vain tehdä itsemme 100-prosenttisesti valmiiksi, kun sen aika tulee."

Samaan aikaan ranskalaisten miesten kvartetti pääsi virallisesti kuningaskuntaan tilauslennolla Kambodžasta lomasaarelle osana harjoitusta, pääjohtaja vahvisti eilen.

”Miehet hyväksyttiin viranomaisten toimesta ensimmäiseksi maassa vierailevaksi koeryhmäksi. He yöpyivät kaksi viikkoa hallituksen hyväksymässä ASQ-hotellissa, ja paikalliset terveysviranomaiset ja turvallisuustiimi seurasivat heitä tarkasti.

Hän ei kertonut, milloin he saapuivat tai aikovat lähteä maasta tai saivatko he poistua määrittelemättömästä hotellista, mutta sanoi, ettei paikallisista tartunnoista ollut raportoitu jälkeenpäin. Viranomaiset rauhoittivat hermostuneita asukkaita, että miehet olivat läpäisseet peräti viisi Covid-19-testiä.

Covid-19-testauksen osalta vaadittaisiin testiä ennen lentoa, saapumisen jälkeen, muutaman päivän sisällä saapumisesta, ennen neljäntoista päivän karanteenin päättymistä ja sitten 21 päivän kuluttua, jos turisti haluaisi lähteä. saarella yhteensä viisi testiä viimeaikaisten ehdotusten mukaan.

Pattaya News huomauttaa, että tämä suunnitelma on suunniteltu pitkäaikaisille turisteille, mieluiten kuusi kuukautta tai enemmän, eikä se olisi houkutteleva tai sopiva lyhytaikaiselle turisteille.

Suunnitelma on vielä pääosin ehdotusvaiheessa. Lisää kokouksia odotetaan suunnitelman ympärillä ensi viikon alussa.

Kuva: PR Phuket

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.