Phuket jakautui mielipiteissään uudesta "Phuket Model" -suunnitelmasta, pääministeri määrää tiukempia Covid-19-toimenpiteitä matkailun asialistalle

Phuket -

Matkailu- ja urheiluministeri Phiphat Ratchakitprakarn on järjestänyt epävirallisen julkisen kokouksen Phuketissa eilen 6. syyskuuta "Phuketin mallista" ja kaupungin avaamisesta uudelleen ulkomaiselle matkailulle.

Paikallisen kokouksen tavoitteena oli tarkkailla yleisiä mielipiteitä ja ongelmia sekä luoda yhteisymmärrystä "Phuket Model" -ehdotuksesta.

Ministerin mukaan pitkään oleskelevilla ulkomaisilla turisteilla tulee olla Covid-19-vapaat todistukset, jotka on myönnetty enintään 72 tuntia ennen viisumin hakemista Thaimaan suurlähetystössä, jossa he asuvat. Heidän on läpäistävä vanupuikkotesti saapuessaan Phuketin lentokentällä ennen kuin joutuu osavaltion karanteeniin 14 päiväksi.

Heiltä pyydetään vielä kaksi vanupuikkotestiä karanteenin aikana varmistaakseen, että he ovat covid-vapaita ennen kuin he pääsevät matkustamaan minne tahansa Phuketissa.

Lue lisää viimeaikaisesta Phuket Model -suunnitelmasta tätä

Paikalliset ihmiset, mukaan lukien yrittäjät ja paikalliset myyjät, olivat jakautuneet näkemyksensä suunnitelmasta. Suurin osa heistä haluaa avata maakunnan turisteille tiukoilla terveystoimenpiteillä, mutta toinen ryhmä, joka ei pääsääntöisesti osallistu ulkomaan matkailualaan, vaati sen sijaan thaimaalaisten kotimaan matkailijoiden edistämistä.

Patong Beachin matkailuyrittäjä Preechawut Keesin sanoi kokouksessa, että riippumatta siitä avataanko se maan uudelleen tai ei, hallituksen tulisi asettaa etusijalle korvausrahat paikallisille, jotka elävät yhdellä maan korkeimmista elinkustannuksista noin kolmen kuukauden ajan. vähintään 10,000 XNUMX bahtia kuukaudessa, koska he väittivät, että matkailun sulkeminen vaikutti heihin voimakkaasti.

Phiphat totesi lisäksi, että pääministeri ei ole vielä hyväksynyt matkailuohjelmaa ja luopuisi suunnitelmasta, jos enemmistö Phuketista ei ole sitä mieltä.

Ministeriön mukaan pääministeri Prayuth Chan-O'Cha on vaatinut lisää terveysmittauksia ulkomaalaisille ja on hylännyt nimen "Phuket Model" soveltamisen virallisessa matkailuohjelmassa, mikä saattaa viivästyttää aiemmin odotettua lokakuun alkamispäivää. 1.

"Pääministerin määräyksen mukaisesti tämän matkailuohjelman puitteissa läänissä vierailevien ulkomaalaisten turistien uudet terveysmittaukset esitellään komitealle 15. syyskuuta. Aluksi yritämme parhaamme suorittaaksemme kaikki viralliset menettelyt ja käynnistää suunnitelma 1. lokakuuta mennessä. Mutta jos ei, suunnitelma toteutetaan tämän vuoden loppuun mennessä.”, Phiphat kertoi toimittajille.

Samaan aikaan joukko Phuketin paikallisia on pyytänyt virallista julkista kuulemistilaisuutta maakunnassa saadakseen paikallisten asukkaiden hyväksynnän, mukaan lukien ne, jotka vastustavat suunnitelmaa. Phiphatin mukaan sisäministeriön odotetaan järjestävän sen lähitulevaisuudessa.

Kuva: Matichon

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.