Thaimaan ilmavoimien ensimmäinen satelliitti laukaistiin onnistuneesti avaruuteen tänään

Kansallinen -

Napa-1-satelliitti, Thaimaan kuninkaallisten ilmavoimien ensimmäinen tiedustelusatelliitti, lähetettiin onnistuneesti avaruuteen tänä aamuna 3. syyskuuta tiedustelu- ja valvontatehtäviä varten maassa.

Ilmavoimien tiedottaja everstiluutnantti Pongsak Saemachai ilmoitti, että Arianespace-yhtiön Vegan rakettilento VV16 oli noussut Ranskan Guinean avaruussatamasta kuljettaen 1 satelliittia kolmestatoista maasta, mukaan lukien Napa-XNUMX-satelliitti.

Tiedottajan mukaan Napa-1-satelliitti on nanosatelliitti, joka on suunniteltu ajautumaan matalalla ympyrämäisellä Maan kiertoradalla avaruuspartioon parantamaan turvallisuutta Thaimaassa.

"Satelliitin laukaisulla ilmavoimat ovat saaneet valmiiksi koko instrumenttinsa ilmaalueen, kyberalueen ja avaruusalueen vahvistamiseksi osaston XNUMX-vuotisen strategian vahvistamiseksi", Pongsak sanoi.

"Napa-1", joka tarkoittaa pohjimmiltaan thaimaalaista taivasta, on myös mahdollisesti suunnattu tukemaan maan katastrofien ehkäisy- ja lieventämisosastoa tietotuen tarjoamisessa lämpöstressiin ja mahdollisiin metsäpaloihin tai tulva- ja kuivuusongelmien ratkaisemiseen tulevaisuudessa.

Tiedottaja jatkoi: "Napa-1:n laukaisu osoittaa, että ilmavoimat ymmärtävät avaruusteknologian merkityksen. Tietojen kerääminen avaruuden vakautta varten on kansallisen turvallisuuden kannalta ratkaisevan tärkeää. Tämä projekti vahvistaa Thaimaan sotilaallisia, taloudellisia, sosiaalisia ja psykologisia puolia."

Kuva: Arianespace

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.