Karonnutta Red Bullin perillistä tutkittiin epärehellisesti ja salaliitolla, sanoo komitean puheenjohtaja

Bangkok -

Vorayuth”Boss” Yoovidhyan pahamaineisen osuman ja juoksevan tapauksen uudelleentutkinta paljasti, että oikeusmenettelyt olivat edenneet epärehellisesti ja salaliitolla General Office of Attorney-General Officen (OAG) totuus- ja lakikomitean mukaan.

Valiokunnan puheenjohtaja Vicha Mahakun paljasti tänään 1. syyskuuta pidetyssä hallituksen tiedotustilaisuudessa, että tapaus oli monella tapaa harhaanjohtava ja epälooginen, mikä viittaa siihen, että tutkinta oli suoritettu huolimattomasti ja epäammattimaisesti.

Professori Vicha kertoi Associated Pressille: "Joitakin syytteitä nostettiin vainajaa vastaan, mikä oli epäoikeudenmukaista ja laitonta, kun taas jotkin syytökset, kuten rattijuopumus, eivät sisältyneet tapaukseen."

Uudelleentutkinnan tulos paljasti myös, että ensimmäinen tutkinta kesti epäilyttävästi noin kuusi kuukautta ilman syyttäjän määräystä toimittaa syytetty oikeuteen. Siitä tuli sitten porsaanreikä, joka johti tuomioistuimen oikeudenmukaisuuskäsittelyjen epäonnistumiseen 13 kertaa.

Syyttäjäryhmä oli hylännyt tapauksen tarkistuksen jo kauan ennen kuin apulaisvaltuutettu pyysi onnistuneesti oikeudenmukaista käsittelyä 14. kerran. Tämä johti lopulta syyttäjän päätökseen hylätä tapaus.

Valiokunta uskoi vahvasti, että Red Bullin perillisten tutkinnan uskottomaan menettelyyn liittyy joukko asiaankuuluvia syyttäjiä, valtion virkamiehiä ja lakimiehiä, jotka suostuivat auttamaan vaikutusvaltaista henkilöä luisumaan luomalla vääriä todisteita ja viivästyttämällä kuulusteluja.

Vicha kehotti pysäyttämään pidätysmääräyksen 15 vuoden vanhentumisajan, kun epäilty oli paennut. Määräajan tulisi jatkua sen jälkeen, kun viranomainen on pidättänyt Vorayuthin.

Hän totesi edelleen: "Virkamiesten välinen salaliitto on tuhonnut valtavasti tapauksen takana olevan totuuden ja kansallisen oikeusjärjestelmän - kuten sanonta "myrkylliset puut tuottavat myrkyllisiä hedelmiä". Vaikka halusimme aloittaa uuden tutkimuksen, osa havainnoista ja syytteistä on jo poissa tai vanhentunut puolustuksen puutteen vuoksi.

"Vanhentumisajan pitäisi olla odotustilassa, kunnes saimme lopulta karanneen kuljettajan kiinni ja aloita rehellinen kuulustelu, muuten hän onnistuneesti paenisi ja palaisi Valtakuntaan ilman laittomia toimia, kun pidätysmääräys raukeaa."

Thaimaan pääministeri on kuullut valiokunnan ja valtakunnansyyttäjänviraston tulokset ja jatkaa eteenpäin havaintojen jälkeen.

Kuva: Thai News Agency ja Naewna

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4 (3 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.