Pattayan kaupungin viranomaiset tarjoavat tukea kymmenille kodittomille kaupungin kaduilla

Pattaya-

Eilen illalla Pattayan kaupungin virkamiehet ja Chonburi Homeless Protection Centerin työtoverit löysivät ja kutsuivat kolmekymmentäkaksi koditonta hakemaan ilmaista suojaa vastauksena viimeaikaisiin raportteihin Pattayan kasvavasta kodittomien ongelmasta, joita korostettiin paikallisessa Pattayan mediassa, mukaan lukien me.

Chonburin kuvernööri Phakkhathorn Teanchai sai monia valituksia ja huolia siitä, että kodittomia löydettiin hylätyiltä rakennusnurkilta ja rannoilta, ja osa heistä asui hylätyissä olutbaareissa ja jalankulkusiltojen alta.

Viranomaisten mukaan monet kodittomat kerjäävät ja pyysivät rahaa sekä thaimaalaisilta että ulkomaalaisilta Pattayalla, mikä on vahingoittanut kaupungin imagoa. Oli myös satunnaisia, rajoitettuja raportteja kodittomista, jotka osallistuivat pikkurikoksiin tai olivat liian aggressiivisia paikallisia asukkaita kohtaan.

Lue lisää edellisestä raportistamme TÄÄLTÄ.

Viime yönä Banglamungin hallintopäällikkö Phonchai Sangieadin johtamat virkamiehet tarkastivat Pattaya Beachin, Pattaya Second Roadin ja Soi Buakhaon.

Yhteensä 32 asunnotonta henkilöä, joista 21 on miestä, transsukupuolista ja 10 naista, on siirretty väliaikaiseen turvakodiin.

Nämä ihmiset ovat kodittomia ja työttömiä. Phonchain mukaan joillakin heistä on henkisiä ja fyysisiä sairauksia, ja heidän täytyy käydä lääkäreillä ja psykiatreilla.

Jotkut kodittomista kertoivat Pattayan kaupungin viranomaisille olevansa suosittujen ravintoloiden kokkeja, baarin henkilökuntaa, matkaoppaita ja vartijoita. He saivat useita tuhansia bahtia tuloja kuukaudessa. Kuitenkin, kun Covid19 iski, he kaikki lomautettiin tai työttömiä. Pattayan kaupungin viranomaisten mukaan vain pieni osa oli pitkäaikaisasunnottomia, jotka olivat kodittomia kauan ennen pandemiaa.

Monet eivät halunneet palata kotikaupunkiinsa, koska heidän perheensä ovat köyhiä eivätkä halunneet olla taakka. He joutuivat kodittomaksi odottaessaan tilanteen paranemista. Useat kertoivat Pattaya Newsille odottavansa ulkomaisia ​​turisteja palaamaan, jotta he voisivat löytää töitä. Jotkut ovat ulkomaalaisia ​​siirtotyöläisiä, jotka eivät voi mennä laillisesti kotiin suljettujen rajojen vuoksi.

Chonburi Homeless Protection Center tarjoaa kodittomille suojaa, ruokaa, sairaanhoitoa ja sitä tarvitseville matkan takaisin kotimaahansa.

A Tilannetta kuvaava video löytyy täältä.

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.