Chiang Rain apulaiskuvernööri määräsi tiukan valvonnan raja-alueilla Covid-19:n toisen aallon iskettyä Myanmariin

Chiang Rai -

Covid-19:n leviämisen estämiseen omistautunut työryhmä on määrännyt tiukimmat valvontatoimenpiteet neljälle Chiang Rain rajaseudulle sen jälkeen, kun Myanmarissa oli äskettäin puhjennut virusepidemian toinen aalto.

Thosathep Bunthong, Chiang Rain maakunnan terveyslääkäri, puhui kokouksessa eilen, 27. elokuuta, että Myanmarissa oli tällä hetkellä yhteensä 574 aktiivista tapausta, joista kuusi kuoli ja noin 100 vahvistettua tapausta, ja että Rakhinen osavaltiossa yleisen ministeriön mukaan määrä kasvaa nopeasti. Terveys Myanmarissa. Mutta uusia potilaita ei vielä löydetty Myanmarin rajoista, jotka yhdistävät Chiang Raihin ja muihin Thaimaan pohjoisiin alueisiin. Rakhinen osavaltio on huomattavan etäisyyden päässä Thaimaasta, ja Myanmarin viranomaiset ovat asettaneet sen ankaran lukituksen.

Chiang Rain apulaiskuvernööri Pasakorn Boonyalak lisäsi, että vaikka suurin osa uusista tapauksista Myanmarissa oli 654 kilometrin päässä, maakunnan ei pitäisi olla liian huolimaton tilanteen suhteen, koska maamme olivat yhteydessä toisiinsa. Lisäksi pelättiin, että jotkut Rakhinesta kotoisin olevat rohingyat saattavat yrittää paeta sulkutoimia vainon pelossa ja tulla Thaimaahan laittomasti levittäen mahdollisesti virusta.

Kolme muuta piirin rajaa, erityisesti Mae Fah Luangissa, Mae Chanissa ja Mae Saissa, jotka olivat Thaimaan ja Burman rajalla, on siksi asetettu Pha Muang Task Force -työryhmän valvonnan alle.

Hän kertoi toimittajille: "Chiang Rai saattaa olla vaarassa, jos laittomat maahanmuuttajat yrittäisivät ylittää rajoja paetakseen Rakhinen osavaltion sulkemisesta. Siksi jouduimme laajentamaan suojelualueitamme tiukemmalla menettelyllä kolmella rajaseutualueella, koska ne olivat yhteydessä Ruak-jokeen, joka on Mekong-joen oikea sivujoki. Toimenpiteisiin kuuluvat piikkilanka-aidat, esteet, paikallisten asukkaiden valistustoimet riskistä ja voimakas joukkojen läsnäolo."

Yli 300 laitonta siirtolaista Myanmarista on jäänyt usein kiinni viimeisen viiden kuukauden aikana. 54 thaimaalaista löydettiin myös ylittämässä Chiang Rain raja-aluetta, kertoi Pha Muang Task Force -työryhmän edustaja poliisi eversti Chakkrit Charoenchotikarn.

"Thaimaan kansalaiset, jotka saapuvat laillisesti kuningaskuntaan, on asetettava valtion karanteeniin alueella sijaitsevaan hotelliin. Jos heiltä löydettäisiin laitonta toimintaa, heidät pidettäisiin sen sijaan Territorial Volunteer Troop -keskuksessa. Ja jos laittomat maahanmuuttajat olisivat ei-thaimaalaisia, heidät lähetettäisiin takaisin välittömästi." sanoi poliisi eversti.

Kuva: Matichon Online

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.