Kaksi näkyvää aktivistia myönsi ehdottoman takuita pidätettyään toisen kerran

Rayong –

Hallituksen vastaiset aktivistit Arnon Nampa ja Panupong Jadnok pidätettiin kapinoinnin vuoksi Thammasatin yliopiston Rangsitin kampuksella 10. elokuuta järjestetyn Free Youth -mielenosoituksen yhteydessä. Molemmat on pidätetty aiemmin.

Opiskelijaaktivisti Panupong Jadnok pidätettiin Rayongissa odottaessaan tervehtiäkseen pääministeriä Prayut Chan-O'Chaa, joka vieraili maakunnassa eilen 24. elokuuta.

Panupongin nappasivat univormuiset ja virkapukuiset upseerit, kun hän piti kädessään kylttiä, jossa luki: "Mitä Rayongin ihmiset saavat maanparannustöistä yli 1,000 395 rain (XNUMX hehtaarin) osalta?"

Hän oli niiden viiden muun aktivistin joukossa, jotka saivat pidätysmääräyksen Thammasatin yliopistossa 5. elokuuta järjestetyn Free Youth -mielenosoituksen yhteydessä, nimittäin Panusaya Sithijirawattanakul, Arnon Nampa, Nuttchanon Pairoj, Thanawat Janpaluek ja Sittinon Songsiri.

Pathum Thanin Thanyaburin tuomioistuin hyväksyi määräyksen 14. elokuuta ja syytti häntä rikoslain 116 §:n mukaisesta kapinasta, tietokonerikoksista, taudintorjuntalain rikkomisesta ja kaiuttimien luvattomasta käytöstä.

Mielenosoittaja siirrettiin ja pidätettiin yön yli Khlong Luangin poliisiasemalla Pathum Thanissa. Kahdensadan poliisin ryhmä Pathum Thanista ja Nonthaburista määrättiin viemään aktivisti Thanyaburin oikeuteen pidätyspyynnön käsittelyä varten tänään 25. elokuuta.

Sillä välin myös ihmisoikeuslakimies Arnon Nampa pidätettiin puolenpäivän aikoihin samalla syytteenä kapinallisesta mielenosoituksesta Thammasatin yliopistossa, kun hän vieraili Nang Loengin poliisiasemalla kuullakseen syytöksiä kapinasta demokratian muistomerkillä järjestetyssä joukkokokouksessa.

Molemmat pidätettiin aiemmin 8. elokuuta Bangkokissa 18. heinäkuuta järjestetyn joukkodemokratiamielenosoituksen yhteydessä ja vapautettiin takuita vastaan ​​vastaavista syytteistä.

Tunnetut aktivistit vietiin oikeuteen iltapäivällä kuulemaan pidätyspyyntöjä. Lopulta heille myönnettiin ehdoton takuita noin klo 5 ilman vakuuksia.

Kuva: Naewna, Prachachat ja Thai-uutistoimisto

Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.