Pilasukellusvene ja helikopterit pystytetty Thaimaan kuninkaallisen laivaston tukikohtaan Sattahipissa

KUVA: Khaosod

sattahip-

Thaimaan kuninkaallisen laivaston tukikohtaan Sattahipissa on pystytetty sukellusveneen uusi kopio yhdessä joidenkin helikoptereiden kanssa.

Mallin sukellusveneen käyttöönoton on tarkoitus olla samaan aikaan ilmoituksen kanssa, että Thaimaan kuninkaallinen laivasto on ilmoittanut ostavansa kolme niitä Kiinasta.

Melkein valmis oleva valesukellusvene pystytetään tukikohdan etuporteille, jotka näkyvät alla. (missä Thaimaan kuninkaallisen laivaston kyltti on ylpeänä esitelty.)

KUVA: Khaosod

Rakentamisen odotetaan valmistuvan ennen kuin nykyinen Royal Thai Nayn komentaja amiraali Luechai Rutdit jää eläkkeelle myöhemmin tänä vuonna.

Pattaya News huomauttaa, että päätös käyttää 22 miljardia bahtia lisää sukellusveneitä Covid-19-pandemian aikana on saanut monet kriitikot toteamaan, että heidän mielestään päätöstä ei tarvittu. Thaimaan hallitus ja Thaimaan laivasto ovat eri mieltä ja toteavat, että päätöksestä sovittiin alun perin Kiinan kanssa monta vuotta sitten. Tässä linkki lisätietoihin:

https://thepattayanews.com/2020/08/22/thai-government-votes-to-purchase-two-more-submarines-from-china-for-22-5-billion-baht-public-outrage-on-social-media/

LÄHDE: Khaosod, Pattaya Newsin tarina

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.