Kahdeksantoista Kiinan kansalaista pidätettiin Chiang Raissa, koska heidän epäillään saapuneen maahan laittomasti

Chiang Rai-

18 laitonta kiinalaista maahanmuuttajaa pidätettiin Chiang Raissa 2. elokuuta, kun he yrittivät ylittää Mekong-joen Laosista päästäkseen maahan laittomasti.

Chiang Saen Immigration Checkpointin tutkintaviranomaiset partioivat Mekong-joen alueella saatuaan vihjeen, että joukko laittomia ulkomaalaisia ​​salakuljetettaisiin Ton Pheungin alueelta Luoteis-Laosista Thaimaan rajan yli veneellä.

Laittomat siirtolaiset jäivät kiinni saavuttaessaan joen rantaa ravintolan takana Chiang Saenin alueella noin kello 5 50. elokuuta. Heidät tuotiin Chiang Saenin poliisiasemalle ensikuulustelua varten ja kääntäjän järjestämiseksi, koska millään ryhmällä ei ollut laillisia matkustusasiakirjoja.

Heitä syytettiin maahanmuuttoviraston poliisin virallisen tiedotteen mukaan alun perin saapumisesta Thaimaan kuningaskuntaan ilman lupaa ja siitä, että he eivät noudattaneet vuoden 35 tautivalvontalain 1 §:n 2015 momentin mukaista tartuntatautivalvontaviranomaisen määräystä. eilen 18. elokuuta. Tämä määräys, joka on suunniteltu suojaamaan Covid-19-koronavirukselta, edellyttää, että kaikki mahdolliset maahanmuuttajat kulkevat asianmukaisten kanavien kautta päästäkseen maahan ja läpi pakollisen karanteenin sekä muut erilaiset säännöt ja määräykset.

Poliisi kenraaliluutnantti Sompong Chingduang, maahanmuuttoviraston komissaari, kertoi Associated Pressille: ”Kansanterveysviranomaiset tekivät alustavan lämpötestin kaikille maahanmuuttajille, eikä kenelläkään heistä ollut merkkejä Covid-19-koronavirustartunnasta. Ryhmä ei ollut altistunut suurelle yleisölle, koska heidät saatiin kiinni nopeasti.

"Heidät pidätettiin Chiang Saenin poliisiasemalla oikeuskäsittelyä varten. Sillä välin tutkijat tarkastivat heidän mobiilidattaan ja matkapuhelimiensa käyttöä, koska ne saattoivat sisältää hyödyllistä tietoa ihmisistä, jotka ovat saattaneet myötävaikuttaa tähän pakenemiseen tai johtaa lisätutkimuksiin.

Thaimaa on torjunut laittomat rajanylitykset ja rohkaissut rajan lähellä olevien kaupunkien asukkaita ilmoittamaan tuntemattomista. Thaimaa lähestyy 90 päivää ilman vahvistettuja ja rekisteröityjä Covid-19-koronavirustapauksia paikallisesti, ja se on tunnistanut vaaran, että laittomat maahanmuuttajat saattavat tuoda viruksen muista maista, suurimmaksi yksittäiseksi mahdolliseksi esteeksi taudista vapaiksi pysymiselle. Kansainväliset rajat pysyvät suljettuina tavallisilta turisteilta, ja vain pienet, valitut ulkomaalaisten ryhmät saavat tällä hetkellä tulla maahan.

On epäselvää, miksi kiinalaisten ryhmä yritti päästä Thaimaahan tai mistä he olivat alun perin Kiinasta.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4.75 (4 ääntä)
Tilaa
Ei, Meechukhun
National News Writer Pattaya Newsissa syyskuusta 2020 lokakuuhun 2022. Bangkokissa syntynyt ja varttunut Nop kertoo mielellään tarinoita kotikaupungistaan ​​sanoillaan ja kuvillaan. Hänen koulutuskokemuksensa Yhdysvalloissa ja intohimo journalismiin ovat muokanneet hänen aitoja kiinnostuksen kohteitaan yhteiskunnassa, politiikassa, koulutuksessa, kulttuurissa ja taiteessa.