Thaimaan BKT supistui 12.2 prosenttia vuoden 2020 toisella neljänneksellä

Thaimaa-

Kansallisen talous- ja sosiaalisen kehityksen neuvoston (NESDC) pääsihteeri Tossaporn Sirisamphan julkisti tänään 2020. elokuuta bruttokansantuotteen (BKT) luvut vuoden 17 toiselle neljännekselle, jolloin Thaimaan talous on kutistunut 12.2 prosenttia.

Toisen vuosineljänneksen huhti-kesäkuussa myrkytti koronaviruspandemia ja rajoitustoimet, jotka vaikuttivat suoraan matkailuun, vientiin ja kotimaan toimintaan, pääsihteerin mukaan.

Vienti supistui 10 %, mikä johti maan bruttokansantuotteen merkittävään laskuun, kun taas kokonaisinvestoinnit laskivat 8 % ja yksityinen kulutus 6.6 %.

NESDC asettaa nyt alemman riman bruttokansantuotteen ennusteelleen loppuvuodelle. Tällä hetkellä se odottaa Thaimaan talouden supistuvan tänä vuonna 7.3 % - 7.8 %, kun aiempi ennuste oli 5 % - 6 %.

Tohtori Don Nakornthap, Bank of Thailandin makrotalouden osaston johtaja, ilmoitti, että Thaimaan talous oli toisella vuosineljänneksellä suurin supistuminen sitten Aasian vuoden 1997 finanssikriisin ja sen odotetaan elpyvän täysin vasta noin vuonna 2022.

Vanhempi johtaja kertoi Associated Pressille: ”Äskettäinen talouden supistuminen johtui rajoitustoimenpiteiden pitkittyneestä kansallisesta sulkemisesta COVID-19:n leviämisen estämiseksi. Monet taloudelliset toiminnot joutuivat lopettamaan toimintansa väliaikaisesti, mukaan lukien kansainväliset matkustusrajoitukset ja tavaraviennissä kauppakumppaneiden kanssa kysyntä väheni. Nämä johtivat myös kotimaisen taloudellisen toiminnan vähenemiseen, erityisesti ihmisten kulutukseen ja yksityisiin investointeihin.

"Thain talouden olisi pitänyt ylittää suurin supistuminen toisen vuosineljänneksen jälkeen. Thaimaan BKT:n historian suurin supistuminen oli 12.5 % vuoden 1998 toisella neljänneksellä Aasian finanssikriisin aikana.

”Toivottavasti kansantalous supistuu yhä vähemmän ja palaa lopulta normaaliin kasvuun kuten ennen koronavirusepidemiaa. Mutta se saattaa tapahtua vasta 2022. Talouden paranemisen pitäisi kuitenkin tehdä siitä lohdullista huolimatta siitä, että seuraavassa vaiheessa tulee haasteita." Pääjohtaja päätti.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/