Thaimaan yliopiston kauppakamari arvioi, että Thaimaan BKT supistuu tänä vuonna 9.4–11.4 Covid-19-pandemian vuoksi

BANGKOK - Thaimaan kauppakamarin yliopisto (UTCC) arvioi, että Thaimaan BKT supistuu tänä vuonna 9.4–11.4 prosenttia COVID-19-pandemian vuoksi, ja kehottaa hallitusta lisäämään rahaa yhteisöön ja lisäämään kotimaisia ​​menoja tietyt kampanjat.

UTCC:n presidentti Thanawat Phonwichai sanoi tänään, että yliopiston talous- ja yritysennusteiden keskus (CEBF) on julkaissut viimeisimmän talousennusteensa tälle vuodelle, ja se arvioi kansallisen BKT:n supistuvan 9.4–11.4 prosentin välillä COVID-epidemian vaikutusten vuoksi. 19. Tämä uusin ennuste kuvastaa pessimistisempää odotusta kuin keskuksen edellinen raportti, jossa odotettiin vain 3.4-4.9 kutistumista.

CEBF odottaa vientisektorin supistuvan 10.2 prosenttia COVID-19:n aiheuttaman maailmantalouden laskun vuoksi, kun taas tuontisektorin odotetaan supistuvan 19.5 prosenttia. Kokonaisinflaation odotetaan olevan 1.5 prosentin negatiivinen.

Näistä näkymistä huolimatta CEBF:n mukaan talouskriisin alin kohta ohitettiin toisella vuosineljänneksellä, mutta työttömyysastetta on edelleen seurattava tarkasti, sillä miljoonien ihmisten odotetaan menettävän työpaikkansa.

Keskus on kehottanut hallitusta auttamaan kiireellisesti yrityksiä työpaikkojen säilyttämiseksi nopeamman lainahyväksynnän ja Thaimaan luottotakuuyhtiön (TCG) luottotakauspalvelujen avulla.

CEBF on ehdottanut, että hallitus nopeuttaisi maksujen suorittamista 400 miljardin bahtin hätälainalla rahoitetuille hankkeille, jotta rahat pääsevät suuren yleisön käsiin mahdollisimman nopeasti. Hallituksen tulisi kiireellisesti käynnistää talouden elvytyskampanja kotimaisten menojen lisäämiseksi, koska kaikki viivytykset vain pahentavat tilannetta. He ovat myös suositelleet, että hallitus jatkaisi lainanlykkäystarjouksiaan vielä kuudella kuukaudella vuoden 6 toiselle neljännekselle, jolloin talouden odotetaan elpyvän täysillä.

Edellinen on Thaimaan kansallisen uutistoimiston lehdistötiedote

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/