Suurin poliittinen mielenosoitus Bangkokissa sitten ennen kuin Covid-19 protestoi Thaimaan hallituksen politiikkaa

Bangkok-

Suurin poliittinen mielenosoitus sitten ennen Covid-19:ää, jonka arvio todellisesta koosta vaihteli suuresti lainatusta lähteestä riippuen, protestoi Thaimaan nykyistä hallitusta vastaan ​​Bangkokissa Demokratian muistomerkin luona eilen illalla.

Pattaya News käsitteli tätä laajasti thainkielisellä uutissivullamme koko illan ajan. Mielenosoitusta johtivat Thaimaan ylioppilaskunta ja Free Youth -ryhmä, jotka olivat koonneet mielenosoituksen sosiaalisen median kautta. Mielenosoitus oli suurin poliittinen mielenosoitus sitten ennen Covid-19-tilannetta ja hätäasetusta, joka käytännössä kielsi kaikki joukkokokoukset. Vaikka joukkokokoukset ovat edelleen teknisesti kiellettyjä tällä hetkellä, hallituksen ja poliisin viranomaiset ilmoittivat aiemmin eilen iltapäivällä, etteivät he aio puuttua mielenosoituksiin.

Protestiliike vaatii kolmea keskeistä kohtaa: Eduskunnan hajottaminen välittömästi, perustuslain uudelleenkirjoittaminen ja aktivistien ja hallituksen opposition väitetty uhkailu sekä epävirallisesti että virallisesti lakeilla, joihin sisältyi hätäasetus.

Mielenosoittajat ja Thaimaan ylioppilaskunnan ja The Free Youth -ryhmän kanssa linjaavat henkilöt väittävät, että mielenosoitukseen saapui 2-3 tuhatta ihmistä. Thaimaan kuninkaallisen poliisin arvioiden mukaan mielenosoituksen koko oli kuitenkin paljon pienempi, satoja ihmisiä. Kuvissa näyttäisi olevan mielenosoituksen koko suunnilleen näiden kahden arvion välimaastossa, mutta siitä huolimatta se on suurin poliittinen mielenosoitus moneen, moneen kuukauteen Thaimaassa.

Pol-kenraaliluutnantti Phakkhaphong Phongphetra, joka on Bangkokin pääkaupunkiseudun poliisiviraston komissaari, oli henkilökohtaisesti mielenosoituksella valvomassa turvallisuushuolia. Hän kertoi lehdistölle, että mielenosoitus oli poliisin mukaan laiton ja Thaimaan lain edellyttämää lupaa mielenosoituksen järjestämiseen ei annettu. Ei tiedetä, nostetaanko mielenosoittajien johtajia vastaan ​​syytteitä, eivätkä viranomaiset kommentoineet tätä kysymystä eilen illalla.

Mielenosoittajat puolestaan ​​sanoivat, että jos heidän vaatimuksiaan ei täytetä kahden viikon kuluessa, he jatkaisivat uusia ja intensiivisempiä mielenosoituksia. Ei ollut heti selvää, mitä "kiihkeämpi" mielenosoitus tarkoitti.

Mielenosoittajien joukossa esiintyi muun muassa Rap Against Dictatorship ja Free Youth -pääsihteeri Tattep “Ford” Ruangprapaikitseree (joka oli äskettäin ollut uutisissa matkustamisestaan ​​Rayongiin ja protestoiessaan hallituksen käsittelyä äskettäisessä Covid-19-tapauksessa, jossa egyptiläinen sotilas rikkoi karanteenia ja meni ostoskeskukseen). Puhujat pitivät vuorotellen intohimoisia puheita yleisölle korotetulta korokkeelta, joka oli asetettu protestialueelle.

Tattep puhui erityisesti siitä tosiasiasta, että Covid-19-sulku- ja hätäasetus maksoi sadoille tuhansille ihmisille työpaikkoja ja väitti, että asetusta käytettiin ”väestön hallintaan” verrattuna virustilanteen hallintaan. Hän ja Free Youth -ryhmä kehottivat myös hallitusta poistamaan lait, mukaan lukien asetukseen sisältyvät lait, jotka heidän mielestään kieltävät joukkokokoukset ja muut sananvapauden loukkaukset.

Sillä välin Bangkokin poliisin apulaistiedottaja poliisi eversti Kritsana Pattanacharoen kertoi Associated Thai Pressille, että kansallisen poliisipäällikkö Pol-kenraali Chakthip Chaijnda oli määrännyt tapahtumaan useita korkea-arvoisia poliiseja. Kritsana totesi, että ihmisillä oli oikeus ilmaista mielipiteensä, mutta heidän on noudatettava Covid-19:aan liittyviä hygieniasääntöjä eikä rikota lakeja tehdessään niin.

Mielenosoitus oli rauhallinen, vaikka poliisin kanssa tapahtui muutamia pieniä kakkareita, kun mielenosoittajat kaattivat metalliesteitä, jotka estivät pääsyn joillekin kaduille ja lähemmäs pääsyä Demokratian muistomerkille. Suurin osa mielenosoittajista oli yleensä nuorempia, ja monet ilmoittivat lehdistölle olevansa korkeakouluopiskelijoita, jotka olivat huolissaan maansa suunnasta. Melkein kaikilla nähtiin naamio yllään.

Ennen Covid-19-kriisiä Thaimaan hallitusta vastaan ​​suunnatut protestit olivat jatkuvasti lisääntyneet Thaimaassa, mukaan lukien suuret yliopistojen mielenosoitukset helmikuun lopulla. Aiemmat mielenosoitukset johtuivat suurelta osin helmikuussa annetusta oikeuden päätöksestä, joka hajottaa suositun hallituksen oppositiopuolueen Future Forwardin.

Kuvan luotto: Trendsmap, Bangkok Post

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/