Thaimaan Covid-19-tilannehallinnon keskus on huolissaan egyptiläisen sotilaan positiivisista testeistä Rayongissa

Bangkok-

Center for Covid-19 Situation Administration eli CCSA ilmoitti tänään 19. heinäkuuta 13 positiivisesta Covid-2020-tapauksesta egyptiläiseltä sotilaalta Rayongissa ja ilmoitti olevansa huolissaan tapauksesta, koska sotilas vieraili julkisilla paikoilla huolimatta siitä, että hän oli karanteenissa.

CCSA:n tohtori Taweesin Visanuyothinin mukaan sotilas, jota kuvattiin vain 43-vuotiaaksi egyptiläiseksi sotilaana, joka saapui paikalle suuremman delegaation ja lentohenkilöstön kanssa, oli positiivinen sunnuntaina ja oli oireeton, eikä hänellä ollut oireita. Sotilas on sittemmin palannut Egyptiin ja oli Thaimaassa vain lyhytaikaisen oleskelun miehistön jäsenenä sotilaalliseen liittyvään lennon, jota CCSA ei tarkentanut.

Tohtori Taweesin totesi, että ulkomaisten edustajien ja sotilaiden ryhmä sai tulla Thaimaahan sotilas- ja diplomaattilentojen miehistön jäseniä koskevan poikkeuksen mukaisesti. Tämä herätti raivoa sosiaalisessa mediassa, erityisesti Rayongissa, kun vihaiset kansalaiset lähettivät satoja kommentteja Thaimaan mediaan ja foorumeille tänä iltapäivänä huolestuneena mahdollisesta tartuntarypäleestä, joka voi johtua poikkeuksesta, joka ei ollut heidän syytään ja vaikuttaa heidän elämäänsä. liiketoimintaa. Tohtori Taweesin puolestaan ​​pyysi rauhaa ja sanoi, että hallitus ei salannut mitään tietoa ja tarvitsisi useita päiviä saadakseen oikean yhteyden egyptiläisen sotilaan liikkeiden jäljittämiseen.

Tohtori Taweesinin tarkoittama vapautus maahantuloon ei ollut poikkeus, vaan aiemmin sallittu säännös sotilas-, rahti- ja vastaavien lentojen miehistön jäsenten pääsystä maahan. Poikkeus ei edellytä miehistön jäsenten poistumista karanteenihotelleistaan, ja miten tämä tapahtui, on tutkittavana, CCSA totesi.

Tohtori Taweesin vahvisti, että jotkut ryhmän jäsenet vierailivat julkisilla paikoilla Rayongissa, mutta sosiaalisen median spekulaatioista huolimatta he eivät virallisesti kertoneet, missä he vierailivat. Hän sanoi, että CCSA seuraa jokaista sijaintipaikkaa ja on avoin.

Taudinvalvontaosaston johtaja Suwannachai Wattanayingcharoenchai kertoi lehdistölle tänä iltapäivänä, että tutkinta on meneillään eikä hän voi vielä sanoa tarkalleen minne egyptiläinen sotilas meni ennen kuin he olivat saaneet tutkimuksensa päätökseen. Hän sanoi, että tämä kestää noin 2-3 päivää. Hän sanoi, että kaikki valtuuskunnan ja positiivisen sotilaan kanssa läheisessä yhteydessä olleet testataan ja asetetaan karanteeniin.

CCSA:n mukaan kaikki muut lentäjät ja edustajat, joilla oli positiivinen egyptiläinen sotilas, olivat negatiivisia.

Egyptiläiset lentäjät saapuivat keskiviikkona 8. heinäkuuta CCSA:n mukaan U-Tapeon lentokentälle. He yöpyivät hotellissa Rayongissa karanteenimenettelyjen alla ja menivät sitten yhdeksi päiväksi Chengduun, Kiinaan 9. heinäkuuta sotilaalliseen tehtävään. CCSA ei tarkentanut tätä tehtävää turvallisuussyihin vedoten. He saapuivat uudelleen Thaimaahan samana päivänä, ja he testattiin Covid-19:n varalta heinäkuun 10. päivänä. Lopulliset tulokset saatiin heinäkuun 12. päivänä, mutta sotilas oli lähtenyt maasta lauantaina 11. heinäkuuta. Lentäjäryhmän kerrotaan vierailleen myös Arabiemiirikunnissa ja Pakistanissa lyhyillä vierailuilla ennen saapumistaan ​​Thaimaahan.

Tohtori Taweesin sanoi, että tämä tapaus, samoin kuin toinen tapaus, jossa karanteenitestissä olevan suurlähettilään tytär sai positiivisen tuloksen, aiheuttaisi menettelyjen ja prosessien uudelleenarvioinnin erityisiin diplomaattisiin vierailijoihin, lyhytaikaisiin vierailijoihin ja lentoihin kuuluvien henkilöiden osalta. miehistön jäsenet. Thaimaa on aiemmin ilmoittanut, että "matkakuplan" suunnitelmat ovat pysähdyksissä, eikä suunnitelman jatkamisesta ole ilmoitettu tiettyä päivämäärää, jolloin Covid-19:n "pienen riskin" maista tulevat turistit voisivat vierailla maassa. Hän sanoi myös, että U-Tapeon menettelyjä arvioitaisiin uudelleen verrattuna Bangkokin lentoasemiin.

Thaimaa on kestänyt 49 päivää ilman yhtään vahvistettua ja kirjattua paikallisesti levinnyt tapausta, egyptiläisen sotilaan tapaus lasketaan tuontitapaukseksi.

Tämä on kehittyvä tarina.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
4 (2 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/