Reader Mailbag: Maahanmuuttoviisumivaatimukset ja epäjohdonmukaisuus pitkäaikaisessa ulkomaalaisyhteisössä

Toimittajan huomautus: Seuraava on kirje paikalliselta asukkaalta, joka on lähetetty Pattaya Newsille. Tässä kirjeessä olevat mielipiteet ja kirjoitukset ovat heidän omiaan eivätkä välttämättä vastaa The Pattaya News Company Limitedin mielipiteitä. Jos haluat, että huolenaiheesi tai hakemuksesi käsitellään julkaistavaksi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen pattayanewseditor@gmail.com

MAAHANMUUTTOVIISUMIVAATIMUKSET JA Epäjohdonmukaisuus PITKÄN OLEMISEEN EXPAT-YHTEISÖSSÄ

Useimmat eläkkeellä oleskelevat ulkomaalaiset ovat luultavasti tietoisia uusista sairausvakuutusvaatimuksista, kun muut kuin OA-viisuminhaltijat hakevat oleskelunsa yhden vuoden jatkoa (jota kutsutaan yleisesti eläkeviisumin jatkamiseksi). Kuten monet expat-ystävistäni, olemme asuneet kokopäiväisesti Thaimaassa 20 vuotta tai enemmän ja nyt ikäryhmissä 70 ja 80+. Joka vuosi osallistumme maahanmuuttoon kaikilla tarvittavilla papereilla oleskeluaikamme jatkamiseksi. Minun tapauksessani minulla on ollut sairaalahoitovakuutus tunnetussa thaimaalaisyrityksessä 18 vuoden ajan. Nyt 76-vuotiaana vakuutusmaksut ovat erittäin kalliita. Tähän asti minulla ei ole ollut avohoitovakuutusta (aivan liian kallista), joten jos ja kun tarvetta tuli, tein pikakäynnin yksityissairaalaan ja yleensä sovin maksusta ennen hoitoa. Nyt olen maksanut kohtuuttoman summan OPD-päivityksestä olemassa olevaan vakuutustani. Vain vakuutusyhtiö ilmoittaa myöhemmin, etten voi hakea OPD-kuluja tietyntyyppisistä toimenpiteistä, kuten verikokeista, ihosyövän tutkimuksista jne. Maksan siis OPD-suojan, mutta en voi hakea !

Jäin eläkkeelle Thaimaahan Australiasta ei-immigrant OA-viisumilla. Monet eläkkeellä olevista pitkäaikaisista ystävistäni Australiasta, Uudesta-Seelannista ja Amerikasta ovat täällä ei-maahanmuuttajaviisumeilla. Jostain syystä nämä onnekkaat henkilöt eivät ole joutuneet maahanmuuttoministeriön uuden sairausvakuutusvaatimuksen kohteeksi, kun he osallistuvat vuoden viisuminsa jatkamiseen.

Olen tietoinen näiden kahden viisumityypin välisistä eroista. Tiedän myös, että (jos emme olisi COVID 19 -matkustusrajoitusten alaisia) voisin nyt käydä Thaimaan suurlähetystössä naapurimaassa tai muussa maassa ja vaihtaa viisumini O-tyyppiin. Palaa sitten Thaimaahan turistiksi ja vieraile paikallisessa maahanmuuttovirastossani turistiviisumini sopivana voimassaoloaikana ja hae vuoden jatkoa. Siitä lähtien uusi OPD-sairausvakuutusvaatimus ei enää koske minua.

Hallitus teki selvityksen julkisista sairaaloistaan ​​selvittääkseen niiden ihmisten bahtiarvon ja tilastollisen määrän, jotka lähtivät maksamatta hoidostaan. Tulokset osoittivat, että suurin osa rikoksentekijöistä oli naapurimaiden maahanmuuttajia ja lyhytaikaisia ​​turisteja. En muista lukeneeni, että pitkään oleskelevia ulkomaalaisia ​​olisi edes mainittu.

Joten miksi maahanmuuttoministeriö rankaisee taloudellisesti valittua ryhmää pitkään oleskelevia ulkomaalaisia ​​ja miksi prosessi on epäjohdonmukainen?

 

Kunnioittavasti JINGJO

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (2 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/