Thaimaan kansallinen turvallisuusneuvosto ehdottaa virallisesti hätäasetuksen jatkamista heinäkuun loppuun

Thaimaa-

Kansallisen turvallisuusneuvoston (NSC) pääsihteeri kenraali Somsak Rungsita sanoi tänään iltapäivällä pidetyssä lehdistötilaisuudessa kansallisen turvallisuusneuvoston ja pääministeri Prayut Chan O'Chan tapaamisen jälkeen, että NSC ehdottaa virallisesti hätäasetuksen jatkamista. heinäkuun loppuun asti.

Ehdotusta käsitellään suuressa CCSA-kokouksessa maanantaina 29. kesäkuuta, ja jos se hyväksytään, Thaimaan hallitus antaa lopullisen hyväksynnän keskiviikkona 30. kesäkuuta.

Huolimatta "ehdotuksesta" tämä tärkeä ensimmäinen askel ja NSC:n hyväksyntä osoittaa, että nyt näyttää lähes varmalta, että asetusta, joka sisältää tiukat rangaistukset asetuksen ympärillä olevien sääntöjen rikkomisesta, jatketaan vielä kuukaudella. Asetuksessa annetaan myös pääministerille ja CCSA:lle laajat valtuudet valvoa maata hätätilanteessa.

Kenraali Somsak kertoi thaimaalaiselle lehdistölle, että asetuksen jatkaminen oli tarpeen, koska riskialttiimmat tapahtumapaikat avataan kriittisesti uudelleen vaiheessa viisi, jonka on määrä alkaa heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Hän totesi, että tällä hetkellä voimassa olevat lait eivät antaisi hallitukselle mahdollisuutta reagoida asianmukaisesti, jos Covid-19 puhkeaa rajoitusten viimeisen vaiheen poistamisen vuoksi. Hän totesi myös, että viidennen vaiheen jatkamisen lisäksi koulut olivat alkamassa, ja tämä oli toinen huolenaihe.

Lisäksi asetus mahdollistaa keskitetyn hallinnon ja johtamisen, joka ei ole käytettävissä ilman asetusta. Jos asetus poistettiin liian aikaisin, Somsakin mukaan pelättiin, että jotkut maakunnan kuvernöörit mukauttaisivat sääntöjä tai määräyksiä CCSA:n "neuvontaa" vastaan. Hän sanoi myös, että jos Covid-19-epidemiaa ei esiinny toimenpiteiden viimeisen vaiheen julkistamisen vuoksi, asetus voidaan peruuttaa milloin tahansa.

Pattaya News huomauttaa, että asetuksen jatkaminen ei ole virallista ennen tiistain hallituksen kokousta.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3 (5 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/