Pääkirjoitus: Miksi Thaimaan pitäisi jatkaa viisumiamnestiaa niille ulkomaalaisille, jotka olivat edelleen maassa viime heinäkuussa

Kirjoittaja: Adam Judd, Pattaya Newsin osaomistaja

Kun lähestymme heinäkuuta täällä Pattaya Newsissa, meiltä kysytään päivittäin viisumiamnestiasta, joka sallii tällä hetkellä maassa oleskelevat jäädäkseen, monet ovat jumissa kuukausia eivätkä voi palata kotiin, ja uusitaanko se heinäkuun lopussa. .

Thaimaan hallitus ei ole sanonut mitään tästä aiheesta ja tekee sen todennäköisesti vasta lähempänä heinäkuun loppua, todennäköisesti kyseisen kuun toisella tai kolmannella viikolla.

Mielestäni meidän pitäisi kuitenkin laajentaa tätä armahdusta, mutta ei useimpien mielestä.

Maahanmuuttoviranomaiset, joiden kanssa olemme aiemmin keskustelleet armahduksesta, totesivat armahduksen ensisijaiseksi syyksi, että kymmenet ja kymmenet tuhannet turistit ja muut eivät voineet palata maihinsa lentojen puutteen vuoksi. He eivät myöskään voineet tehdä rajalenkkejä rajojen sulkemisen vuoksi.

Se ei ole juurikaan muuttunut, vaikka on teknisesti totta, että jotkut tänne juuttuneet voivat todennäköisesti saada lennon kotiin, jos he niin päättävät. Joihinkin maihin lähteviä lentoja järjestetään edelleen säännöllisesti. Maailmanlaajuisia tilastoja tarkasteltaessa lähes kaikissa tapauksissa, joitakin merkittäviä poikkeuksia, kuten Australiaa, lukuun ottamatta, kotiinpaluu lentää pahempaan tilanteeseen kuin Thaimaa tällä hetkellä.

Paikallisen ja kansallisen hallituksen virkamiehet lukevat meitä päivittäin täällä The Pattaya Newsissa, joten haluan ehdottaa erilaista lähestymistapaa lähestyessämme armahduspäivää.

Anna heidän jäädä. Mahdollisesti vielä kolme kuukautta lokakuun loppuun. Tulet tarvitsemaan niitä.

On monia syitä jatkaa armahdusta, ja todennäköisesti paljon sen lopettamiseen. Ymmärrän kansallisen turvallisuuden huolenaiheet, laittoman työnteon, rikollisuuden jne. paremmin kuin monet, mutta tässä vaiheessa tänne jääneet ovat enimmäkseen maahanmuuttoviranomaisten tuttuja. Aion kuitenkin ensisijaisesti keskittyä vain yhteen suureen syyyn armahduksen jatkamiseen.

Tämä syy on, koska näyttää yhä todennäköisemmältä, ettemme päästä Thaimaahan useampaan kuukauteen huomattavaa määrää turisteja tai ulkomaalaisia. Tarvitset niitä, joilla on taloudelliset mahdollisuudet jäädäkseen. Kolmen kuukauden oleskelu lokakuuhun, jolloin asiat todennäköisesti aukeavat enemmän, on taloudellisesti järkevää.

Useimmat ihmiset, jotka tunnen armahduksesta, haluavat jäädä. En kuulu armahduksen kategoriaan, mutta tiedän monia, jotka kuuluvat. He ovat taloudellisesti turvallisia, omavaraisia ​​ja tuntevat olonsa turvalliseksi Thaimaassa sen yleisen erinomaisen Covid-19-koronaviruskriisin hallinnan ansiosta. He rakastavat maata ja haluavat jatkossakin käyttää rahojaan täällä ja tukea sitä tänä vaikeana aikana.

Jos vaadit kaikkia armahduksen saaneita lähtemään, valmistaudut todennäköisesti vielä vaikeampaan syksyyn kuin kesään. Ilman uusia turisteja ja vierailijoita kotiin menevien tilalle Thaimaan kansalaiset ja myyjät, jotka jo taistelevat pysyäkseen markkinoilla, joutuvat taantumaan useilla aloilla ja alueilla.

Vielä täällä olevien käyttämä rahamäärä ei ehkä ole valtava prosenttiosuus, mutta tässä vaiheessa jokainen bahti on tärkeä. Uskon, että maahanmuuton pitäisi varmistaa, että niillä, joilla on armahdus, on taloudelliset resurssit ja sairausvakuutus tai varat jäädäkseen asumiseen, ja niille, jotka ovat rikki ja juuttuneet tänne, tulisi tehdä yhteistyötä heidän suurlähetystönsä kanssa, jotta he voivat auttaa kotiin pääsemisessä. Kenenkään ei pitäisi jäädä jumiin.

Jos kuitenkin haluat edistää kotimaan matkailua, älä unohda ulkomaalaisia, monia Covid19-kriisin aikana majoittuneita turisteja, jotka ovat edelleen täällä. Kun maa avautuu, monilla heistä on käytettävissä olevat tulot, eikä ole koskaan ollut parempaa aikaa kiertää tätä kaunista maata ja tukea taloutta kuin tulevina kuukausina väkijoukkojen ja turistien puutteessa.

Harkitse tämän ryhmän, jonka Thaimaan matkailuviranomainen arvioi aiemmin satoihin tuhansiin, jäädä tänne, jos he haluavat ja heillä on todistetusti taloudelliset resurssit maahanmuuttoon. Ei siksi, että he ovat jumissa eivätkä voi lentää kotiin, vaan siksi, että tarvitset heitä ja heidän tukeaan. Se olisi myös loistava tapa korjata eräiden paikkojen aiheuttamia vahinkoja, jotka ovat levinneet tiedotusvälineissä ulkomaalaisten sisäänpääsyn estämistä koskeviin käytäntöihin ja kylteihin.

Valokuvat ja artikkeli: Adam Judd, The Pattaya News. Jos kopioit, anna alkuperäinen maininta.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/