Thaimaan sosiaalinen media on raivoissaan sen jälkeen, kun kuvat kansanterveysministeristä ja suuresta ryhmästä ovat levinneet, kun väitetään syövän ilman uusia ravintolasääntöjä

Bangkok-

Kuvat Thaimaan kansanterveysministerin väitetystä syömisestä ravintolassa yli kymmenen hengen suuressa ryhmässä samassa pöydässä noudattamatta ministeriön ja CCSA:n asettamia tiukkoja sosiaalisen etäisyyden sääntöjä ovat levinneet tänä aamuna ja aiheuttaneet raivoa sosiaalisessa mediassa.

Tänä aamuna useilla thaimaalaisilla mediasivustoilla julkaistut kuvat, jotka ovat nyt alkaneet tulla esiin myös englanninkielisissä medioissa, näyttävät näyttävän, että kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul syö illallista suuren ryhmän kanssa samassa pöydässä loukkaamalla useita CCSA:n ja ministeriön asettamat säännöt sosiaalisesta etäisyydestä ja ryhmien koosta.

Thaimaan reaktio oli rajua, ja monet kysyivät, miksi ministerin tai virkamiesten oli sallittua syödä ryhmissä, mutta suuret perheet ja kaveriporukat eivät. Jotkut kommentit viittasivat myös ravintoloihin, jotka edelleen erottivat perheitä ja antoivat vain yhden henkilön per pöytä istua yhdessä. Monet ravintolat vaativat edelleen väliseiniä, vaikka säännöt eivät vaadi niitä tiukasti, jos ruokailijat ovat metrin päässä toisistaan.

Pattaya News huomauttaa, että monet kommenteissa mainituista ankarista toimenpiteistä eivät olleet terveysministeriön politiikkaa vaan yksittäisiä ostoskeskuksia tai ravintoloita. Ryhmät saavat istua yhdessä esimerkiksi, jos ne ovat nyt kolmannen vaiheen jälkeen vähintään metrin päässä toisistaan. Terveysministeriöllä ei ole politiikkaa, joka edellyttäisi yhtä henkilöä pöytää kohden.

Kuvat kuitenkin otettiin väitetysti 20. toukokuuta. Ne julkaistiin alun perin ravintolan toimesta, joka näytti kiittävän häntä hänen suojelustaan ​​ottamatta huomioon mahdollista iskua sosiaalisessa mediassa väitetyistä sääntörikkomuksista.

Terveysministerille kiistat eivät ole vieraita, sillä aiemmin vuonna julkaistiin useita hänen Twitter-tililleen johtuvia kommentteja, joissa väitettiin ulkomaalaisia ​​likaiseksi ja muita loukkauksia. Anutin väitti, että hänen tiliään käytettiin luvatta ja hakkeroitiin tapahtuman jälkeen. Hänet nähtiin myös televisiossa siveettömyyksien viittaavan ulkomaalaisiin sen jälkeen, kun useat kieltäytyivät antamasta täydentäviä naamioita Bangkokin tapahtuman aikana.

Hän pyysi anteeksi jälkimmäistä tapausta ja sanoi, että se oli hetkellinen tuomion raukeaminen.

Kuva: The Nation.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/