Saaren asukkaiden mukaan Koh Larn avautuu hiljaiseen, mutta tasaiseen ensimmäiseen päivään

Koh Larn-

Ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen suosittu turistikohde Koh Larn avattiin uudelleen Pattayan rannikon edustalla, vaikkakin monilla uusilla terveystoimenpiteillä ja varotoimilla.

Paikalliset saaren asukkaat kertoivat Pattaya Newsille, että ensimmäinen päivä oli melko hiljainen, mutta yleisesti ottaen vakaa. Huomattava osa saarella vierailijoista oli yrittäjiä ja työntekijöitä, jotka eivät olleet saaren vakituisia asukkaita ja olivat käytännössä olleet suljettuina saarelta kuukausia.

Covid19-koronaviruksen aiheuttaman Koh Larnin sulkemisen aikana vain saaren pysyvät asukkaat saivat oleskella. Tämä luku on tällä hetkellä noin viisisataa ihmistä, asukkaiden mukaan. Huhtikuussa he eivät päässeet poistumaan saarelta, mutta toukokuussa sääntöjä löysennettiin niin, että vain asukkaat saivat tulla ja mennä päivittäisellä lautalla ja veneillä.

Monet saarten asukkaista ovat olleet ilman tuloja kuukausia ja riippuvat kalastuksesta tai Pattaya Citystä säännöllisesti toimittamasta ruokaa selviytyäkseen. He toivottivat turisteja tervetulleeksi takaisin, vaikka suurimman osan odotetaan olevan kotimaisia ​​tai paikallisia asukkaita, koska Thaimaahan saapuvat kansainväliset lennot ovat edelleen rajoitettuja.

Lauttaaikataulut lähtevät säännöllisesti aikaisesta aamusta, vaikka Pattayan Bali Hai Pier -laiturin virkailijat ilmoittivat, että sitä todennäköisesti muutetaan pian, koska paikkoja oli vähemmän sosiaalisten etäisyyksien vuoksi ja he odottivat saaren kävijöiden lisääntyvän etenkin tänä viikonloppuna. Pattaya News neuvoo tarkistamaan lauttojen lähtöajat suoraan laiturilta.

Useiden paikallisten asukkaiden mukaan yöpymisiä ei edelleenkään tapahdu, vaikka Chonburin provinssi salli hotellien avata uudelleen laillisesti. Tämä saattaa muuttua lähitulevaisuudessa, kun saaren viranomaiset keskustelevat Pattayan kaupungin viranomaisten kanssa.

Uusia hygieniatoimenpiteitä ovat myös käytössä lämpötilan tarkastuspisteet sekä saarella että mantereella, pakollinen maskien käyttö, sosiaalisesti erillään olevat lauttaistuimet ja käsienpesualueet desinfiointiaineilla. Paikalliset yritykset käyttävät Thai Chana Covid19 -jäljitysalustaa.

Kansallisten tilausten mukaan baarit ja viihdepaikat pysyvät suljettuina saarella, samoin kuin Pattaya, ja kokoontumiset ja juhlat, erityisesti alkoholin ympärillä, ovat kiellettyjä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/