Thai Airways aloittaa konkurssituomioistuimen valvoman kuntoutusprosessin, ei enää valtionyritys

BANGKOK – Hallitus on hyväksynyt DPM Wissanu Krea-ngamin nimityksen Thai Airwaysin kunnostusta valvovan komitean puheenjohtajaksi konkurssituomioistuimen kautta ja raportoi säännöllisesti hallitukselle.

Hallituksen tiedottaja Narumon Pinyosinwat on paljastanut, että hallitus asetti eilisessä kokouksessaan komitean valvomaan Thai Airwaysin kunnostamista konkurssituomioistuimen kautta, jonka puheenjohtajana toimii varapääministeri Wissanu Krea-ngam.

Superboardiin kuuluu yhdeksän jäsentä valtiovarainministeriöstä, liikenneministeriöstä, oikeusministeriöstä ja Thaimaan pörssistä.

Hallitus hyväksyi viime viikolla suunnitelman Thai Airwaysin kunnostamiseksi konkurssituomioistuimen kautta konkurssilain BE 2483 mukaisesti.

Myöhemmin valtiovarainministeriö pienensi omistusosuuttaan Thai Airwaysissa 48 prosenttiin, jolloin lentoyhtiö menetti käytännössä asemansa valtionyrityksenä. Tämä prosessi antaa yritykselle täydet valtuudet jatkaa kunnostamistaan.

Hallituksen määräämä Superboard valvoo jokaista lentoyhtiön kunnostamiseen liittyvää vaihetta ja ohjaa valtion virastoja Thai Airwaysiin liittyvissä asioissa, lukuun ottamatta tuomioistuinmenettelyjä.

Superboard tekee tarkastuksia, tekee tarkastuksia ja avustaa asiaan liittyviä tahoja kuntoutusta varten sekä suorittaa muita pääministerin tai hallituksen jäsenten määräämiä tehtäviä. Sen tehtävänä on myös raportoida prosessista säännöllisesti hallitukselle.

Vaikka valtiovarainministeriö ei ole enää valtionyritys, sillä on merkittävänä osakkeenomistajana edelleen valtuudet johtaa Thai Airwaysin liiketoimintoja omistamiensa osakkeiden mukaisesti. Valtiovarainministeriö voi käyttää valtaansa suoraan tai uuden Superboardin kautta.

Lähde: Thaimaan kansallinen uutistoimisto

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/