Thaimaan Covid-19-keskus: Baarit, yöelämä ja viihdepaikat avautuvat todennäköisesti kesäkuun alussa tai puolivälissä - JOS Covid-19-tilanne pysyy hallinnassa

Bangkok-

Useita päiviä peräkkäin CCSA:n, Bangkokissa sijaitsevan Covid-19-tilannehallinnon keskuksen, huippuvirkailijat ovat puhuneet mahdollisista tulevista vaiheista vapauttaa ja avata yrityksiä, jotka on tällä hetkellä pakkosuljettu estääkseen mahdollisen leviämisen. virus.

Yksi median ja lehdistötilaisuuksien yleisimmistä kysymyksistä on ollut "Entä viihde?" Joillakin alueilla, erityisesti Phuketissa ja Pattayassa ja osissa Bangkokia, maailmankuulu yöelämä houkuttelee miljoonia kävijöitä vuosittain, sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia, ja se on myös merkittävä osa paikallista ja alueellista taloutta. Ala työllistää myös satoja tuhansia, monet "epävirallisissa" ammateissa.

Tohtori Taweesin Visanuyothin, CCSA:n tiedottaja, käsitteli tällä viikolla baareja ja pubeja sekä viihdettä koskevia kysymyksiä ja totesi, että tavoitteeksi, vaikka päinvastaisista huhuista, Tarkoituksena oli antaa kaikille yrityksille mahdollisuus lopulta avata uudelleen asianmukaisin turvallisuus- ja hygieniavaroin. Hän on myös useaan otteeseen todennut muiden CCSA:n virkamiesten kanssa, että viihdeteollisuuden huippuedustajat sekä valtion virkamiehet olivat olleet mukana lukuisissa kokouksissa saadakseen palautetta siitä, mikä toimisi ja mikä ei. Hallitus on myös havainnut muita maita, jotka ovat avanneet viihdepaikkoja nähdäkseen, mikä on ollut menestystä - kuten Shanghai ja Vietnam - ja missä on ollut kompastuskiviä, kuten Etelä-Korea, joka on sittemmin suurelta osin saanut klubiin liittyvän epidemian takaisin hallintaan. .

Aiemmin tällä viikolla seminaarissa puhunut lääkäri, tohtori Pramuan Ungchusak, entinen epidemiologian ennaltaehkäisevän lääketieteen asiantuntija ja osa sairaudentorjuntaosastoa, joka on ollut yksi kansanterveysministeriön kymmenistä neuvonantajista, aiheutti kiivasta keskustelua. Thaimaassa sosiaalisessa mediassa, kun hän ehdotti, että baarit, pubit, karaoket, klubit ja lounget tulisivat kaikki muuttua joksikin muuksi eikä yrittää avautua uudelleen ja pysyä suljettuina, kunnes rokote löydetään. On tärkeää huomata, että tämä oli hänen ainoa mielipiteensä eikä välttämättä edustanut CCSA:n mielipidettä, muut virkamiehet huomauttivat myöhemmin tällä viikolla.

Lisäksi Thaimaan lainvalvontaviranomaiset ovat yhä huolissaan siitä, että jos viihdepaikat suljetaan väkisin pitkiksi ajoiksi, syntyy "maanalaisia" ja "sääntelemättömiä" klubeja ja baareja, jotka voivat olla vaarallisempia Covid-19:n leviämiselle kuin liiketoimintaa asetettujen hygieniasääntöjen mukaisesti.

Tällä hetkellä tohtori Taweesinin ja kansanterveysministeri Anutin Charnvirakulin mukaan yritysten uudelleen avaaminen perustuisi maan Covid-19-tilanteeseen. Thaimaa ilmoitti tänään yhdestä uudesta vahvistetusta virustapauksesta koko kuningaskunnassa, Bahrainista tuodun tapauksen. Pattaya City on saavuttanut 36 päivää ilman yhtään vahvistettua virustapausta.

Seuraava suunniteltu vaihe on noin 1. kesäkuuta. Tohtori Taweesin totesi, että CCSA arvioi tilanteen tämän viikon lopussa ja ensi vuoden alussa ennen kuin päättää, mitkä tapahtumapaikat sallitaan uudelleen ja mitä sääntöjä löysätään. Tällä hetkellä, hän sanoi, baarit ja yöelämä oli suunniteltu neljänteen vaiheeseen, joka putoaisi kesäkuun 15. päivälle. Jos kuitenkin monet Covid-19-tartunnat pysyvät paikallaan ja asianmukaiset hygieniatoimenpiteet ovat käytössä, jotkin tuotteet voidaan siirtää aikaisempaan vaiheeseen ja avata suunniteltua aikaisemmin, mukaan lukien yöelämä.

CCSA on myös sanonut, että he ymmärtävät, että riskialttiit paikat, kuten yökerhot, on hyvin vaikeaa ottaa asianmukaisesti sosiaalisesti etäisyyttä, ja siksi ne keskittyvät enemmän seurantaan ja jäljittämiseen sekä henkilökunnan toteuttamiin asianmukaisiin seulonta- ja hygieniatoimenpiteisiin, jotka ovat samanlaisia ​​kuin yöelämässä. avattu jo muissa maissa. Maskin käyttö olisi varmasti pakollista, ellei suoraan juomasta ja kontaktien jäljityssovellusta vaadita myös yritysten omistajilta, tri Taweesin lisäsi.

Lopullisten ilmoitusten kolmannen vaiheen tapahtumapaikkojen avaamisesta, jos hallitus päättää viedä eteenpäin, pitäisi tulla ensi viikon loppuun mennessä, CCSA huomautti.

 

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.6 (5 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/