Hätäasetusta jatkettu virallisesti, ulkonaliikkumiskielto jatkuu, muista rajoitusten lieventämisestä ei ole vielä tarkempaa tietoa

Bangkok-

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha puhui lyhyesti yleisölle tänään iltapäivällä tämän päivän odotetun Thaimaan hallituksen kokouksen jälkeen keskustellakseen hätäasetuksen jatkamisesta ja mahdollisesti joidenkin rajoitusten/sulkemisten helpottamisesta, jotka ovat saaneet miljoonia työttömiä ympäri maata.

Kuten odotettiin ja alun perin ilmoitettiin, että Covid-19-keskuksen tilannehallinnon tiedottaja Taweesin Visanuyothin eilen iltapäivällä ehdotti, Thaimaan hallitus päätti virallisesti jatkaa hätäasetuksen voimassaoloa toisella kuukaudella, toukokuun loppuun asti. Kansallinen ulkonaliikkumiskielto jatkuu myös klo 10-00.

Tämä asetus antaa Thaimaan hallitukselle mahdollisuuden hallita helpommin Covid-19-kriisiä ja ottaa käyttöön (tai poistaa) sääntöjä koko maassa tilanteen vakavuuteen perustuen. Asetuksen jatkaminen EI tarkoita, että kaikki tällä hetkellä voimassa olevat rajoitukset, joilla on jopa neljätoista miljoonaa työtöntä ja jotka ovat saaneet monet kaupungit, kuten Pattaya, olemaan virtuaalisia kummituskaupunkeja, jatkuvat.

Erilaisia ​​värikoodattuja kaavioita ja ehdotuksia on välitetty muissa medioissa, mutta mikään näistä ei ole määräyksiä tai tiukkoja sääntöjä siitä, milloin yritykset voivat avata uudelleen. Ohjeet esiteltiin hallitukselle, joka esittelee ne sisäministeriölle ja sitten yksittäisille kuvernöörille, joka tarkastelee Covid-19-tilannetta omissa maakunnissaan ja tekee lopulliset päätökset avaamisesta. On tärkeää huomata, että nämä ovat ohjeita - esimerkiksi kampaamot ja parturit ovat olleet avoinna Chonburissa viikkoja kuvernöörin määräyksestä, mutta suljettuna muualla maassa. Elektroniikkaliikkeet, kodinkoneliikkeet, Rakennus- ja tee-se-itse -liikkeet ovat myös avoinna Chonburissa, mutta useimmat maakunnat ovat edelleen kieltäneet ja sulkeneet ne.

Chonburin hallitus on suunnitellut kokouksia keskustellakseen mahdollisista uusista määräyksistä, mutta rajoitusten lieventämisestä ei ole tehty tänä iltapäivänä.

Yksi kysytyimmistä kysymyksistä on, jatkuuko alkoholin myyntikielto, siitä päättää läänin kuvernööri. Mitään kansallista alkoholikieltomääräystä ei ole voimassa, mutta jokaisessa maan provinssissa on alkoholin myynnin kieltäminen erikseen. Jotkut kuvernöörit, kuten Nanin maakunnan kuvernöörit, ovat vihjailleet, että he todennäköisesti jatkavat kieltoa, koska se auttaa pysäyttämään sosiaaliset kokoontumiset ja vähentämään ulkonaliikkumiskiellon rikkomuksia ja rikollisuutta.

Hätäasetus jatkaa virallisesti kansallista ulkonaliikkumiskieltoa, kieltää kansainvälisen saapuvan matkustamisen paitsi kotimaahansa palanneiden Thaimaan kansalaisten osalta, asettaa joitain kotimaan matkustusrajoituksia ja kieltää joukkokokoukset.

Olemme mukana lehdistössä tapaamisissa Chonburin hallituksen kanssa ja ilmoitamme lukijoillemme heti, kun rajoitusten paikallisesta lieventämisestä ilmoitetaan. Kaikki nykyiset sulkemista edellyttävät tilaukset vanhenevat keskiyöllä 30. huhtikuuta.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.33 (3 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/