Mielipide: In the Darkness - Pattayan yrittäjä yrittää selviytyä nykyisen Covid-19-kriisin aikana

Seuraavassa on tarinan muodossa kerrottu lähetys/lausunto paikalliselta yrityksen omistajalta heidän tämän hetkisestä kokemuksestaan ​​yrittäessään pitää ravintolaa take outilla vain Covid-19-koronaviruskriisin aikana. Sisäinen materiaali on heidän kirjoittamansa.

Ja Pimeydessä

Haluatko Plangklang 

Pattayan pienet yritykset yrittävät pysyä pystyssä rajoitusten ja pakollisten sulkemisten keskellä uusilla tavoilla palvella uusia ja vanhoja asiakkaita.

On kammottavan pimeää. Katse ylös ja alas Soi 13/1 Wanna Break -kahvila ja B&B:n omistaja Wanna Plangklang tutkii tätä ennennäkemätöntä kohtausta. Siellä, missä tavallisesti kävelevien, tuijottavien, kiirehtivien tai ruokakärryjen ympärillä lojuvien ruumiiden vilskeen joukossa nyt ei ole mitään. Ei neonkylttejä valaisemassa katua, ei ihmisiä, ei mitään.

Kukaan ei ole kokenut mitään tällaisia ​​ennennäkemättömiä mittauksia ja heidän loihtimiaan kohtauksia ympäri maailmaa. Lukitus on käytössä ihmisten suojelemiseksi ja infektioiden ja traagisten kuolemantapausten tasaamisen varmistamiseksi, joita on seurannut niin monissa muissa maissa. Silti vuokrat maksetaan työntekijöiltä, ​​jotka eivät nyt pysty työskentelemään, ja yrityksiltä, ​​jotka eivät pysty palvelemaan asiakkaita. Paine ja rasitus näkyvät jokaisella nähtyllä kasvolla… vastuullisen etäisyyden päässä.

Ympäri maailmaa ulkona liikkuminen on sallittu välttämättömiksi katsotuista syistä, kuten päivittäistavaroiden ostamisesta ja keräämisestä. Seurauksena on, että noutoruokailut ja ruoan toimituspalvelut ovat kukoistaneet. Mutta se ei aina ole niin yksinkertaista kuin Wanna on havainnut yrittäessään pitää liiketoimintansa jossain järjestyksessä.

Kun organisaatiot, kuten Differ Night Pub, ovat keränneet huomiota omistajien hyväntekeväisillä eleillä muuttaakseen Pattayan kamppailevan yhteisön ruokakeittiön, muiden, kuten Wanna Breakin, on haettava omaa tilaa jatkaakseen liiketoimintaansa.

"Teen piirakoita ja aterioita noutoruokaa varten, mutta myös toimitan, jos mahdollista", Wanna sanoo. Matkailumäärien putoaessa 90 % ja ilman globaalia liikettä horisontissa, parantumisen näkyvyys on parhaimmillaankin hämärtynyt.

Wannan ponnisteluja häiritsee odotetun turistivirran puute ja säännöllisen ulkomailla asuvien väestörakenteen haluttomuus rikkoa kotona oleskelumääräyksiä. Avoimeksi jääminen kriisin aikana ei kuitenkaan palvele vain aiempien asiakaskuntien turvaamista, vaan se heijastaa myös vaihtoehtoa haastaville thaimaalaisille asiakkaille, jotka vastaavasti kamppailevat lähes täydellisen asiakasmenetyksen edessä.

Ruokalistan muuttaminen thaimaalaisen maun mukaan on yksi tapa, jolla Wanna Break korjataan matkailualan puutteita. "Länsiasiakkaiden aamiaisesta kokeilemme myös perinteistä thaimaalaista ruokaa", hän sanoo sekoittaessaan ruokalistaa edustamaan tätä uutta normaalia.

Chon Burin kuvernööri panee nyt täytäntöön toimenpiteitä varmistaakseen, että kansalaiset pysyvät kotona ja että näillä alueilla olevien ihmisten on järkevää varotoimia syödä. Siellä liikkeet, kuten Wanna Break, voivat tarjota palvelua, jos ne ovat sallittuja. Mutta monille asiakkaille ei ole selvää, kuinka he voivat mukauttaa normaalin prosessinsa näihin uusiin vaatimuksiin.

Kaikkien yritysten täydellisen sulkemisen myötä monien elintarvikkeiden tarpeet tyydytetään harvojen yritysten omistajien voimalla, jotka yrittävät pysyä elinkelpoisina. ”Yritän pysyä avoimena ihmisille. Ruoanlaitto on se, mitä teen, joten yritän tehdä siitä ok ihmisille, jotka kamppailevat", hän sanoo.

Nyt kun hänen aamukävelyt rannalla on lyhennetty – hän menetti tervetulleen rentoutumishetken ennen kuin suuntasi vain 100 metriä ylöspäin Soi 13/1:tä ylös aloittamaan ruoanlaittoa – sosiaalisesti etäällä olevat asiakkaat näyttävät ohenevan entisestään. Vastauksena toimituskomponentin lisääminen - monissa tapauksissa ilmaiseksi - on toinen elementti, joka ei ole koskaan ollut osa Wanna Break -tarjontaa (vaikka noutotilaukset ovat aina olleet mukana).

Sanotaan, että siihen tarvitaan kylä, ja Wanna Breakissa ystävät ja perheenjäsenet ovat ryhtyneet parantamaan yhteisöä. Äskettäin Wanna tarjosi äskettäin ystävien avokätisten lahjoitusten avulla monia noutoruokaa ilmaiseksi thaimaalaiselle yhteisölle, jolla ei ollut tulonlähdettä ja jolla oli vaikeuksia löytää ruokaa. Kahvilan sisäseinällä reunustui kasa noutolaatikoita ja ulkopuolella oleva kyltti varoitti ohikulkijoita aukioloajasta. Tällainen hyväntahtoisuus, kun yritys itse jatkaa vaihteiden vaihtamista ratkaisujen etsimiseen, osoittaa ihailtavaa henkeä.

Kun katsot jälleen kohti 2nd Roadia, on pimeää. Taaksepäin Beach Roadia katsoessa on pimeää. Kaikki toivovat, että pimeys katoaa pian.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
3.5 (2 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/