Yhdistyneet Kansakunnat käynnistää maailmanlaajuisen Covid-19 humanitaarisen avustussuunnitelman

LEHDISTÖTIEDOTE

COVID-19:n globaali humanitaarinen avustussuunnitelma

Maailmanlaajuinen lähestymistapa on ainoa tapa torjua COVID-19:ää, YK sanoo käynnistäessään humanitaarisen avustussuunnitelman

  • YK:n humanitaarisen avun päällikkö varoittaa, että haavoittuvien maiden auttaminen koronaviruksen torjunnassa nyt voi vaarantaa miljoonia ihmisiä ja jättää viruksen vapaasti kiertämään ympäri maailmaa.
  • YK käynnistää 2 miljardin dollarin maailmanlaajuisen humanitaarisen avun taistellakseen COVID-19:ää vastaan ​​51 maassa Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.
  • Hallituksia kehotettiin sitoutumaan täysin tukemaan maailmanlaajuista humanitaarista avustussuunnitelmaa ja jatkamaan rahoitusta olemassa oleville humanitaarisille vetoomuksille.

Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteeri António Guterres tänään [keskiviikkona 25. maaliskuuta] käynnisti 2 miljardin dollarin koordinoidun maailmanlaajuisen humanitaarisen avustussuunnitelman COVID-19:n torjumiseksi joissakin maailman haavoittuvimmissa maissa tavoitteenaan suojella miljoonia ihmisiä ja estää viruksen kiertäminen takaisin ympäri maailmaa.

COVID-19 on tappanut yli 16,000 400,000 ihmistä maailmanlaajuisesti ja tapauksia on raportoitu lähes XNUMX XNUMX. Sillä on jalansijaa kaikkialla maailmassa, ja se tavoittaa nyt maita, jotka joutuivat kohtaamaan humanitaarisia kriisejä konfliktien, luonnonkatastrofien ja ilmastonmuutoksen vuoksi.

Reagointisuunnitelman toteuttavat YK:n virastot, ja kansainväliset kansalaisjärjestöt ja kansalaisjärjestöjen yhteenliittymät osallistuvat suoraan toimiin. Se tekee:

  • toimittaa välttämättömiä laboratoriolaitteita viruksen testaamiseen ja lääketieteellisiä tarvikkeita ihmisten hoitoon;
  • asentaa käsienpesupisteitä leireille ja siirtokunnille;
  • käynnistää julkisia tiedotuskampanjoita itsesi ja muiden suojelemisesta virukselta; ja
  • perustaa lentosiltoja ja solmukohtia Afrikkaan, Aasiaan ja Latinalaiseen Amerikkaan humanitaaristen työntekijöiden ja tarvikkeiden siirtämiseksi sinne, missä niitä eniten tarvitaan.

YK:n pääsihteeri António Guterres sanoi:

”COVID-19 uhkaa koko ihmiskuntaa – ja siksi koko ihmiskunnan on taisteltava vastaan. Yksittäisten maiden vastaukset eivät tule riittämään.

"Meidän on tultava avuksi äärimmäisen haavoittuville - miljoonille ja miljoonille ihmisille, jotka eivät pysty suojelemaan itseään. Tämä on perusinhimillisen solidaarisuuden kysymys. Se on myös ratkaisevan tärkeää viruksen torjunnassa. Tämä on hetki astua eteenpäin haavoittuvien hyväksi."

Humanitaaristen asioiden alipääsihteeri Mark Lowcock sanoi:

”COVID-19 on jo muuttanut elämän joissakin maailman rikkaimmissa maissa. Se on nyt saavuttamassa paikkoja, joissa ihmiset asuvat sota-alueilla, eivät voi helposti saada puhdasta vettä ja saippuaa, ja heillä ei ole toivoa sairaalavuodesta, jos he sairastuvat vakavasti.

”Maailman köyhimpien ja haavoittuvimpien maiden jättäminen kohtalonsa varaan olisi sekä julmaa että epäviisasta. Jos jätämme koronaviruksen leviämään vapaasti näille paikoille, asettaisimme miljoonat suureen riskiin, kokonaiset alueet joutuvat kaaokseen ja viruksella on mahdollisuus kiertää takaisin ympäri maailmaa.

"Maat, jotka taistelevat pandemiaa vastaan ​​kotonaan, asettavat oikeutetusti etusijalle omissa yhteisöissään asuvat ihmiset. Mutta kova totuus on, että he eivät pysty suojelemaan omaa kansaansa, jos he eivät toimi nyt auttaakseen köyhimpiä maita suojelemaan itseään.

"Prioriteettimme on auttaa näitä maita valmistautumaan ja jatkamaan niiden miljoonien auttamista, jotka luottavat YK:n humanitaariseen apuun, selviytymään. Asianmukaisesti rahoitettuna globaali toimintamme antaa humanitaarisille organisaatioille työkalut viruksen torjuntaan, ihmishenkien pelastamiseen ja COVID-19:n maailmanlaajuisen leviämisen hillitsemiseen.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi:

"Virus leviää nyt maissa, joissa terveydenhuoltojärjestelmät ovat heikkoja, mukaan lukien joissakin maissa, jotka joutuvat kohtaamaan humanitaarisia kriisejä. Nämä maat tarvitsevat tukeamme – solidaarisuudesta, mutta myös suojellakseen meitä kaikkia ja auttaakseen tukahduttamaan tämän pandemian. Samaan aikaan emme saa taistella pandemiaa vastaan ​​muiden humanitaaristen terveyskriisien kustannuksella.

UNICEFin pääjohtaja Henrietta H. Fore sanoi:

”Lapset ovat COVID-19-pandemian piilotettuja uhreja. Lukit ja koulujen sulkemiset vaikuttavat heidän koulutukseen, mielenterveyteen ja perusterveydenhuoltoon. Riiston ja hyväksikäytön riskit ovat suuremmat kuin koskaan, niin pojille kuin tytöillekin. Liikkuville tai konfliktien läpi eläville lapsille seuraukset ovat erilaiset, kuin mitä olemme koskaan nähneet. Emme saa pettää heitä."

COVID-19 Global Humanitarian Response Planin virtuaalisen käynnistämisen yhteydessä YK:n pääsihteeriin liittyivät videolinkin kautta Mr. Lowcock, tohtori Tedros ja rouva Fore.

Yhdessä he kehottivat YK:n jäsenvaltioita sitoutumaan pysäyttämään COVID-19:n vaikutukset haavoittuvissa maissa ja hillitsemään viruksen maailmanlaajuisesti antamalla suunnitelmalle vahvimman mahdollisen tuen ja tukemaan samalla ydintukea olemassa oleville humanitaarisille vetoomuksille, jotka auttavat yli 100:aa. miljoona ihmistä, jotka jo nyt turvautuvat YK:n humanitaariseen apuun selviytyäkseen.

Jäsenvaltioita varoitettiin, että olemassa olevista humanitaarisista operaatioista myönnettävän rahoituksen ohjaaminen loisi ympäristön, jossa kolera, tuhkarokko ja aivokalvontulehdus voivat kukoistaa, jossa yhä useammat lapset saavat aliravittua ja jossa ääriainekset voivat ottaa vallan – ympäristön, joka olisi täydellinen. kasvualusta koronavirukselle.

Vastaussuunnitelman käynnistämiseksi Mr. Lowcock vapautti 60 miljoonaa dollaria lisää YK:n Keski-Ermergency Response Fund (CERF) -rahastosta. Tämä nostaa CERF:n tuen humanitaarisille toimille vastauksena COVID-19-pandemiaan 75 miljoonaan dollariin. Lisäksi maakohtaiset yhdistetyt rahastot ovat osoittaneet tähän mennessä yli 3 miljoonaa dollaria.

Tämä uusi CERF-määräraha – yksi suurimmista koskaan tehdyistä – tukee: WFP:tä varmistaakseen toimitusketjujen jatkuvuuden sekä avustustyöntekijöiden ja avustustavaroiden kuljetuksen; WHO hillitsemään pandemian leviämistä; ja muut virastot tarjoavat humanitaarista apua ja suojelua pandemiasta eniten kärsineille, mukaan lukien naiset ja tytöt, pakolaiset ja maan sisällä siirtymään joutuneet henkilöt. Tuki käsittää elintarviketurvaan, fyysiseen ja henkiseen terveyteen, veteen ja sanitaatioon, ravitsemukseen ja suojeluun liittyviä toimia.

Huomautuksia toimittajille

1. COVID-19 Global Humanitarian Response Plan löytyy täältä: [ https://reliefweb.int/report/world/global-humanitarian-response-plan-covid-19-april-december-2020]

2. COVID-19 Global Humanitarian Response Plan koordinoi YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto.

3. Se kokoaa yhteen Maailman terveysjärjestön (WHO), elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO), kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM), Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelman (UNDP), Yhdistyneiden kansakuntien väestörahaston (UNFPA) ja UN-Habitatin vaatimukset. , YK:n pakolaisjärjestö (UNHCR), Yhdistyneiden kansakuntien lastenrahasto (UNICEF) ja Maailman elintarvikeohjelma (WFP).

Lisätietoja saat:

OCHA New York: Zoe Paxton, + 1 917 297 1542, paxton@un.org

OCHA Geneve: Jens Laerke, +41 79 472 9750, laerke@un.org

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/