Hallitus antaa hätäasetuksen Covid-19-koronaviruksen leviämisen estämiseksi torstaina

Bangkok-

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha ilmoitti suorassa, televisioidussa lehdistötilaisuudessa tänä iltapäivänä 24. maaliskuuta 2020, että hätäasetus on hyväksytty ja se alkaa virallisesti torstaina 26. maaliskuuta 2020.

Asetuksen vaatimukset julkistetaan samana päivänä. Vuoden 2005 hätäasetuslaki antaa hallitukselle luvan näiden toimenpiteiden säätämiseen.

Pääministeri sanoi, että osa vaatimuksista olisi pakollisia ja osa pyyntöjä. Vaatimuksia koskevien politiikkojen ja menettelyjen toteuttamiseksi muodostettaisiin erityinen komitea. Hän ei kertonut, miten tämä valiokunta valitaan.

Hän painotti, että ihmiset eivät palaisi kotimaahansa ja että matkan varrella tehdään tarkastuspisteitä ja karanteenitoimenpiteitä niille, jotka palaavat. Maakuntien kuvernööreillä on täydet valtuudet, ja he tekevät yhteistyötä karanteeniin sijoittamiseksi. Karanteenista poistuvien tai itseeristyksen rikkomisesta voidaan saada jopa 20,000 XNUMX bahtin sakko.

Hätäasetus antaa erilaisia ​​valtuuksia, mukaan lukien mahdollisuudet rajoittaa kotimaan matkustamista, sensuroida tiedotusvälineitä, toteuttaa ulkonaliikkumiskielto, ottaa haltuunsa rakennuksia jne.

On kuitenkin tärkeää huomata, että yhdestäkään näistä toimenpiteistä ei ole virallisesti ilmoitettu, eikä se julkaista ainakaan tämän viikon torstaina. Huhut ulkonaliikkumiskiellosta jo tänä iltana ovat vääriä, Pattaya News huomauttaa.

Pääministeri sanoi myös, että sosiaalista mediaa seurataan erittäin tiiviisti tällä poikkeusasetuskaudella. Ne, jotka jakavat valeuutisia tai väittävät salailua jne., asetetaan syytteeseen lain täysimääräisesti.

Sillä välin keskustellaan taloudellisesta tuesta, joka tulee sekä valtiovarainministeriöltä että sosiaaliturvaosastolta. Pankit tekevät myös yhteistyötä sekä kuluttajien että yritysten kanssa auttaakseen kriisistä kärsiviä.

 

 

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/