Kansanterveysministeriö ja Bangkokin kuvernööri pitävät lehdistötilaisuuden ja kertovat ihmisille: "Älä lähde Bangkokista. Pysyä paikallaan. Pidä sukulaiset turvassa."

Bangkok-

Tänään iltapäivällä kansanterveysministeriön pitämässä lehdistötilaisuudessa ja toisessa lehdistötilaisuudessa Bangkokin kuvernööri Pol. Kenraali Aswin Khwanmuang, viesti oli selvä - älä palaa kotiin provinsseihisi, suojele sukulaisiasi ja pysy paikallasi, niin tämä kriisi menee ohi paljon nopeammin.

Eilen jaettiin laajalti virusvideoita ja valokuvia kymmenistä tuhansista ihmisistä, jotka joutuivat linja-autoterminaaleihin ja kotimaan lentoterminaaleihin matkustamaan, ja sosiaalisen median legioiot huolestuneet ihmiset pyysivät hallitukselta apua yrittäessään saada ihmiset jäämään kotiin.

Tilanne on monimutkainen, sillä arviolta 55 % Bangkokin miljoonien väestöstä työskentelee päivittäin ja ansaitsee noin 300 (12 dollaria) bahtia päivässä. Ilman jonkinlaista taloudellista korvausta ja koska valtaosa työskentelee epävirallisesti omissa liikkeissään tai viihdepaikoissa eivätkä saa minkäänlaista sosiaaliturvatukea, heidän pysyminen paikoillaan ilman vaihtoehtoja on vaikeaa. Kun tarpeettomat ja kaikki viihdeyritykset suljettiin, miljoonat ihmiset menettivät työpaikkansa ja tulonlähteensä yhdessä hetkessä, vaikkakin väliaikaisesti. Koska nykyinen sulkeminen on suunniteltu 20. huhtikuuta, joka on kolmen viikon kuluttua, asiantuntijat sanovat, että alle XNUMX prosentilla irtisanotuista on varat selviytyä kyseiseen päivämäärään asti, olettaen, että sitä ei lykätä uudelleen, ellei heille anneta taloudellista apua. Työpaikat, joita tämä koskee, ovat pääasiassa matalapalkkaisia ​​työpaikkoja.

Bangkokin kuvernööri sanoi kuitenkin passintarkastuksesta ja matkustuspisteiden henkilöllisyyden tarkistamisesta saatujen tietojen perusteella, että 90 prosenttia matkustajista ei ollut thaimaalaisia ​​ja olivat pääasiassa ulkomaalaisia ​​siirtolaisia, jotka ryntäsivät rajoilla ennen mahdollista sulkemista. Hän uskoo, että suurin osa thaimaalaisista ymmärtää sukulaisilleen kohdistuvan riskin ja oleskelee Bangkokissa.

Valtiovarainministeriöltä on luvattu taloudellista apua, mutta toistaiseksi ehdotetut paketit näyttävät lähinnä olevan auttamaan sulkemisista kärsiviä yrittäjiä ja sijoittajia, ei tavallisia kansalaisia ​​tai työntekijöitä.

Samaan aikaan kansanterveysministeriö on pyytänyt kaikkia maakuntien kuvernöörejä varmistamaan, että kaikki kotiprovinsseihinsa palaavat joutuvat eristäytymään XNUMX päiväksi ja pysymään poissa vanhuksista ja haavoittuvista. Jotkut maakunnat, kuten Buri Ram, ovat tehneet tätä jo jonkin aikaa menestyksekkäästi.

Sekä kuvernööri että kansanterveysministeriö tekivät myös viestin sosiaalisesta etäisyydestä hyvin selväksi… ellei matkustaminen ole kriittistä, pysy kotona tällä hetkellä.

Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat tunnustaneet tarpeen, ja ne ovat alkaneet kokoontua kaikkialla Bangkokissa auttamaan tarjoamaan ilmaista ruokaa apua tarvitseville tänä aikana. Pattaya News käsittelee tätä toisessa yksityiskohtaisessa artikkelissa.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
0 (0 ääntä)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/