Pääkirjoitus: Miksi meidän ei pitäisi ylistää tai tunnustaa ampujaa traagisessa Korat-massaammuskelussa

Seuraava on pääkirjoitus Adam Juddilta, Pattaya Newsin päätoimittajalta. Sisällä olevat mielipiteet ovat hänen omiaan.

Lauantain traagisen joukkoampumisen alusta lähtien oli ilmeistä, että tappaja, joka ei ansaitse tulla tämän julkaisun nimeksi sen enempää, etsii häpeää.

Lähettämällä suoraa lähetystä Facebookista, päivittämällä omaa tiliään sekä uhrien ja panttivankien tilejä, jopa luonut uusia tilejä verilöylyn aikana ampuja tiesi hyvin, että maailma katseli… ja näennäisesti nautti siitä.

Tämä ei ole ensimmäinen joukkoampuja, joka on käyttänyt sosiaalista mediaa ylistääkseen ja kasvattaakseen rikosten yleisöä, mutta sen pitäisi opettaa arvokas opetus kaikille katsojille… emme saa emmekä voi sietää, että ampujan kaltaisille kieroutuneille henkilöille annetaan alusta julkaista heidän julkaisunsa. ikäviä tekoja ja näkemyksiä. Tämä vain lisää riskiä, ​​että muut sairaat henkilöt saattavat haluta toistaa teot.

Annan tunnustusta sosiaalisen median yrityksille, jotka tekevät parhaansa sulkeakseen ampujan tilit ja poistaakseen hänen videonsa ja viestinsä piirityksen aikana, mutta meidän globaalina yhteisönä ja ihmisten on tehtävä parhaamme, jotta ampujan kaltaisista ihmisistä ei tule pseudojulkkiksia.

Me The Pattaya Newsissa keskitymme tämän tragedian uhreihin ja siihen, kuinka estää tällaisten tapahtumien toistuminen. Keskitymme myös heroisiin, jotka auttoivat pysäyttämään ampujan, ja selviytyjiin, joista osa vietti seitsemäntoista tuntia loukussa wc-tiloissa, kaupoissa ja ostoskeskuksen siivouskaapeissa peloissaan henkensä puolesta.

Emme kuitenkaan julkaise videoita tai kuvia ampujasta ja hänen toimistaan ​​enempää tai anna uskoa hänen toiminnalleen tai näkemyksilleen. Seisomme myös niiden ainakin XNUMX uhrin perheiden takana, jotka surevat koko kansan kanssa tänään Thaimaassa.

Annan myös tunnustusta Thaimaan johtajille ja hallitukselle siitä, että he ovat kokoontuneet yhteen tässä traagisessa tilanteessa ja selviytyneet tilanteesta, joka näytti toisinaan lähes mahdottomalta ja uskomattomalta. On helppoa olla kotoa käsin nojatuolikriitikko poliisin ja hallituksen reagointiajasta ja toimista, mutta nähtyään toimet ja vastaukset minusta henkilökohtaisesti tuntuu, että he tekivät parhaansa olosuhteisiin nähden ja menettivät traagisesti oman tiiminsä jäseniä. operaation aikana.

Kiitän myös satoja verta luovuttaneita ja sairaalatyöntekijöitä, jotka työskentelivät kahdessa vuorossa ja auttoivat kymmeniä loukkaantuneita ampumisen aikana.

Kauppakeskuksen kokoa, satoja piiloutuneita ihmisiä ja mahdollisuutta, että ampuja vaihtaisi vaatteita ja teeskentelee siviiliä pakoon, ei voida ottaa toimettomana, ja kiitän hallitusta ja erityisryhmää monien ihmisten pelastamisesta. ja lopulta ampujan alas.

Monet ihmiset kyseenalaistavat, miksi ampuja teki tämän… mutta loppujen lopuksi meidän on kysyttävä, kuinka voimme estää tällaisen tapahtuman toistumisen. Aloitus ei ainakaan ole uskottavuuden antaminen ampujalle jakamalla videoita kuolleista ja loukkaantuneista tai hänen selfieistään, henkilökohtaisista videoista ja muusta materiaalista. Oikea lähestymistapa on jättää nimeämättä häntä ja keskittyä sankareihin ja uhreihin.

Emme myöskään julkaisseet live-päivityksiä tai videoita poliisin toimista tapahtuman aikana, toisin kuin jotkut tiedotusvälineet. Kun teimme postauksen, se tapahtui viranomaisten virallisen tiedon tai kuvan julkistamisen jälkeen. Mielestämme tietojen ja videoiden julkaiseminen poliisin saapumisesta rakennukseen ja toimenpiteisiin ilman virallista tiedotetta vaarantaa toiminnan ja mahdollisesti asianosaisten hengen. Ampuja seurasi tapahtumia sosiaalisessa mediassa, ja yksi syy operaatioon kesti niin kauan, että hän reagoi julkisesti julkaistuihin uutisiin ja ryhtyi toimiin. Toivon, että monet täällä ovat oppineet tulevaisuutta varten.

Amerikan kansalaisena tällainen tapaus ei valitettavasti ole minulle vieras, mutta toivon, että voimme kaikki oppia siitä, tukea eloonjääneitä ja loukkaantuneita ja muistaa uhreja… mutta emme ylistää ampujaa.

Lepää rauhassa kuolleille ja syvimmät kiitokseni kommandoille, sairaalatyöntekijöille, ensiapuhenkilöille ja kaikille, jotka auttoivat eilen ja tänä aamuna yhtenä viimeaikaisten muistojen synkimmistä päivistä. Yhdessä meistä tulee vahvempia ja sitkeitä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/