Kiinalaiset lääkärit uskovat, että Pangolin on saattanut olla uuden koronaviruksen isäntä

PEKING (Reuters) – Kiinassa kuolettava koronavirusepidemia on voinut levitä lepakoista ihmisiin pangoliinien, maailman ainoiden hilseilevien nisäkkäiden, laittoman kaupan kautta, joita arvostetaan Aasiassa ruoasta ja lääkkeistä, kiinalaiset tutkijat sanoivat.

Pangoliini on yksi Aasian eniten salakuljetetuista nisäkkäistä, vaikka se on kansainvälisen lain suojaama, koska sen lihaa pidetään herkkuna esimerkiksi Kiinassa ja sen suomuja käytetään perinteisessä lääketieteessä, World Wildlife Fund kertoo.

"Tällä uusimmalla löydöllä on suuri merkitys (viruksen) alkuperän ehkäisemisessä ja hallinnassa", tutkimusta johtanut Etelä-Kiinan maatalousyliopisto sanoi verkkosivuillaan.

Manner-Kiinassa 636 ihmistä tappaneen epidemian uskotaan alkaneen torilta Wuhanin kaupungissa Hubein maakunnassa, jossa myytiin myös eläviä villieläimiä.

Terveysasiantuntijat uskovat, että se on saattanut olla peräisin lepakoista ja siirtynyt sitten ihmisiin, mahdollisesti toisen lajin kautta.

Tutkimuksessa pangoliinista erotetun uuden koronaviruskannan genomisekvenssi oli 99-prosenttisesti identtinen tartunnan saaneiden ihmisten genomisekvenssin kanssa, Kiinan virallinen Xinhua-uutistoimisto raportoi ja lisäsi, että tutkimuksen mukaan pangoliinit ovat "todennäköisin väliisäntä".

Mutta Hongkongin kaupungin yliopiston eläinlääketieteen professori Dirk Pfeiffer varoitti, että tutkimus oli vielä kaukana sen osoittamisesta, että pangoliinit olisivat välittäneet viruksen.

"Voit tehdä tarkempia johtopäätöksiä vain, jos vertaa (koronaviruksen) esiintyvyyttä eri lajien välillä edustavien näytteiden perusteella, mitä nämä eivät läheskään varmasti ole", hän sanoi.

Silloinkin yhteys ihmisiin elintarvikemarkkinoiden kautta on vielä luotava, Pfeiffer lisäsi.

Lähde:

reuters_logo.jpg
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/