Huoli ja valitukset lisääntyvät rasismista ja kulttuurisesta syrjinnästä kiinalaisille ympäri maailmaa koronaviruksen puhkeamisen jälkeen

JAKARTA/HANOI (Reuters) – Koronavirusepidemia on herättänyt Kiinan vastaisia ​​tunteita ympäri maailmaa kaupoista, jotka estävät kiinalaisten turistien pääsyn maahan, maan eksoottista lihakauppaa pilkkaavaa verkkovitriolia ja ulkomaisten työntekijöiden yllättäviä terveystarkastuksia.

Kiinasta peräisin oleva virus on levinnyt yli kymmeneen maahan, joista monet ovat Kaakkois-Aasiassa, jolla on herkät suhteet Kiinaan Pekingin valtavista infrastruktuurimenoista ja poliittisesta painoarvosta alueella sekä Etelä-Kiinan meren suvereniteettikiistassa. .

Viranomaisia ​​ja kouluja Torontossa Kanadassa kehotettiin varoittamaan kanadalaisten kiinalaisten syrjinnästä, kun taas Euroopassa oli anekdoottisia todisteita kiinalaisista, jotka kohtasivat ennakkoluuloja kaduilla, ja vihamielisiä sanomalehtien otsikoita.

"Orientalistiset olettamukset sekä poliittinen epäluottamus ja terveysongelmat ovat melko voimakas yhdistelmä", sanoi Charlotte Setijadi ja antropologi, joka opettaa Singaporen johtamisyliopistossa.

Kiinan viranomaiset ovat sanoneet, että virus syntyi markkinoilta, joilla myydään laittomasti myytäviä villieläimiä, mikä on aiheuttanut laajaa sosiaalisen median pilkkaamista Kiinan eksoottisten herkkujen ja perinteisen lääketieteen ainesosien kysynnästä.

"Lopeta lepakoiden syöminen", sanoi eräs Twitter-käyttäjä Thaimaassa, kiinalaisten turistien suosituimmassa kohteessa. "Ei ole yllättävää, että kiinalaiset aiheuttavat uusia sairauksia", toinen thaimaalainen käyttäjä julkaisi videoleikkeen yhteydessä, joka osoitti miehen syövän raakaa lihaa.

"Koska maasi alkaa levittää tautia... emme hyväksy Kiinasta tulevien vieraiden palvelemista", luki englanninkielinen kyltti samannimisessä Vietnamin keskustassa sijaitsevan Danang Riverside -hotellin ulkopuolella. Viranomaiset käskivät myöhemmin hotellia poistamaan kyltin, sen johtaja sanoi Facebook-viestissä.

Vietnamilla, joka oli Kiinan miehityksen alaisena vuosisatoja sitten ja joka kiistää Pekingin laajat merivaatimukset Etelä-Kiinan merellä, on erityisen kireät suhteet Kiinaan.

Mutta se ei ole yksin alueella.

Yli 60 prosenttia Kaakkois-Aasian virkamiehiä, tutkijoita ja muita ammattilaisia ​​koskevaan kyselyyn vastanneista sanoi tässä kuussa tehdyssä kyselyssä, että he eivät luota Kiinaan. Lähes 40 prosenttia sanoi pitävänsä Kiinaa "revisionistisena voimana ja aikoo muuttaa Kaakkois-Aasian vaikutuspiiriinsä". Kyselyssä ei mainittu virusta.

Kiinan hallitus ilmoitti olevansa päättänyt pysäyttää epidemian, jota se kutsui "ihmiskunnan kohtaamaksi yhteiseksi haasteeksi".

"Ennakkoluulot ja ahdasmieliset sanat eivät ole ollenkaan hyviä", ulkoministeriö sanoi lausunnossaan.

MATKAKIELLOT

Monet maat ovat asettaneet viisumirajoituksia matkustajille Hubein maakunnasta – viruksen keskuksesta –, kun taas jotkin lentoyhtiöt ovat keskeyttäneet kaikki suorat lennot Manner-Kiinaan.

Mutta tämä ei riitä sadoille tuhansille ihmisille Etelä-Koreassa ja Malesiassa, jotka ovat allekirjoittaneet online-vetoomuksia, joissa kehotetaan viranomaisia ​​kieltämään kiinalaisia ​​vierailemasta maissaan.

Etelä-Filippiineillä sijaitseva Samalin saari kielsi torstaina epätavallisella liikkeellä turisteja Kiinan lisäksi kaikista koronaviruksen aiheuttamista maista suositulle rantapaikalle.

Kiinan lähtevän matkailun nousukausi on luonut ihmiskunnan historiassa ennennäkemättömän kansainvälisen matkailumallin ja vauhdittanut yritysten kasvua palvelemaan kiinalaisia ​​matkailijoita ympäri maailmaa. 1980-luvulla tapahtuneesta valumasta kiinalaisten turistien määrä kasvoi yli 160 miljoonaan vuonna 2019.

Ranskassa, jonka pääkaupunki Pariisi houkuttelee kiinalaisia ​​vierailijoita ja jossa on huomattava kiinalainen väestö, paikalliset aasialaiset loivat Twitteriin hashtagin #Jenesuispasunvirus ("en ole virus") ilmoittaakseen väärinkäytöksistä, erityisesti julkisessa liikenteessä.

Sun Lay Tan, 41-vuotias luovien alojen johtaja, sanoi, että hänen vieressään istuva mies hänen Pariisin metromatkallaan vaihtoi paikkaa ja laittoi sitten huivin suulleen.

"Se oli todella järkyttävää", sanoi Ranskassa kiinalaista ja kambodžalaista alkuperää oleva Tan. "Tunsin itseni todella leimautuneeksi".

Lähde:

(Raportoivat Stanley Widianto Jakartassa, Khanh Vu ja Phuong Nguyen Hanoissa, Chayut Setboonsarng Bangkokissa, Karen Lema Manilassa, Thu Thu Aung Yangonissa, Joseph Sipalan Kuala Lumpurissa ja Josh Smith Soulissa; Caroline Pailliez Pariisissa ja Ben Blanchard ; Käsikirjoitus: John Geddie Singaporessa; Leikkaus Nick Macfie)

reuters_logo.jpg
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/