Baht menestyi Aasiassa toistaiseksi heikoin tänä vuonna ja putoaa koronaviruksen pelkojen uhkaaessa Thaimaan matkailualaa

Bahti on menettänyt puolet vuoden 2019 voitoista vain kuukaudessa, koska se on kärsinyt kehittyvien markkinoiden ulosvirtauksesta ja flunssan kaltaisen viruksen leviämisestä Kiinassa uhkaa maan matkailualaa.

Bahti oli kehittymässä Aasian parhaiten viime vuonna noussut 8.8 % suhteessa Yhdysvaltain dollariin. Vuoden 2020 alusta lähtien valuutta on nyt alueen heikoin menestynyt, lähes 4 %, kun sijoittajat punnisivat koronaviruksen ja Kiinan talouden hidastumisen taloudellisia vaikutuksia.

Kiina kieltää ryhmämatkoja leviävän viruksen hillitsemiseksi, joka on kuollut 170 ihmistä, ja se rasittaa matkailualaa, joka on keskeinen kasvun moottori.

Kiina on Thaimaan suurin ulkomaisten matkailijoiden lähde. Viime vuonna kävijöitä oli 11 miljoonaa, mikä oli 28 % matkailijan kokonaismäärästä. Thaimaan matkailuviranomainen odottaa 2 miljoonan kiinalaisen vierailun vähenevän tänä vuonna.

Kiina oli myös Thaimaan suurin ulkomainen sijoittaja ja toiseksi suurin vientimarkkina viime vuonna.

Krung Thai Bankin johtava markkinastrategi Jitipol Puksamatanan sanoi, että virustapaukset vaikuttavat matkailuun. Maan terveysviranomaiset ovat havainneet 14 tapausta, joista suurin osa on Kiinan ulkopuolella.

"Myös maahantuojat ovat paniikissa ja ryntäsivät ostamaan dollareita peläten, että bahti heikkenee edelleen", hän sanoi ja lisäsi, että bahti saattaa nousta 32.5:een dollarilta kuluvalla vuosineljänneksellä.

Torstaina bahti oli 31.11 dollaria kohti, mikä on alimmillaan seitsemään kuukauteen. Se oli saavuttanut yli kuuden vuoden korkeimman 29.91:n viime vuonna.

"Lyhyellä aikavälillä heikko bahti on hyvä viennille, jonka ei pitäisi supistua", sanoi Thaimaan kansallisen rahdinantajien neuvoston puheenjohtaja Ghanyapad Tantipipatpong.

Mutta epidemia on pahentanut ongelmia taloudelle, koska vienti kärsi jo Kiinan ja Yhdysvaltojen välisestä kauppasodasta ja investointeja hidasti viivästynyt 3.2 biljoonan bahtin finanssibudjetti.

Finanssiministeriö leikkasi keskiviikkona vuoden 2020 kasvunäkymänsä 2.8 prosenttiin 3.3 prosentista sen jälkeen, kun se arvioi kasvun olevan 2.5 prosenttia vuonna 2019, mikä on alhaisin viiteen vuoteen.

Uusilla vastatuulella bahti voi laskea ulosvirtauksissa.

Keskuspankki, joka oli huolissaan bahtin vahvuudesta, oli ilmoittanut suunnitelmistaan ​​lieventää edelleen pääoman ulosvirtausta koskevia sääntöjä, ja sen odotettiin laskevan korkoja edelleen kasvun edistämiseksi.

Ulkomaiset sijoittajat ovat myyneet thaimaalaisia ​​osakkeita netto 12 miljardin bahtin arvosta tänä vuonna, kun osakemarkkinat saavuttivat kolmen vuoden pohjan ja matkailun osakkeet laskivat.

Tuotanto vaikuttaa seuraavaksi, jos Kiinan sulkeminen viruksen hillitsemiseksi jatkuu helmikuun alun jälkeen, sanoi Kasikornbankin pääomamarkkinatutkimuksen johtaja Kobsidthi Silpachai.

Katso lisää: https://www.bangkokpost.com/business/1847089/baht-hits-7-month-low-as-china-virus-threatens-tourism

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/