Tuhannet osallistuvat hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin Bangkokissa

BANGKOK (AP) - Tuhannet hallituksen vastaiset mielenosoittajat osallistuivat "Juokse diktatuuria vastaan" Thaimaan pääkaupungissa sunnuntaina suurimpaan poliittiseen mielenosoitukseen vuosiin.

Järjestäjien mukaan yli 13,000 XNUMX ihmistä saapui juoksemaan puistoon vaatien pääministeri Prayuth Chan-ochan eroa. Toiset kannustivat heitä antaen kolmisormeisen tervehdyksen, joka on ollut demokratiaa kannattavan liikkeen vastarinnan symboli.

T-paitoja koristavat Prayuthin pilapiirrokset, ja lavalla olevissa kylteissä oli iskulauseita, kuten "Jokainen hikipisara on Thaimaan tulevaisuutta varten" ja "Sedästä eroon pääseminen on vaikeampaa kuin vatsasta eroon pääseminen" lihava." Prayuthin lempinimi on Tu-setä.

Hallituksen kannattajien pienempi vastamielenosoitus pidettiin toisessa kaupunginpuistossa yli 10 kilometrin (6 mailin) ​​päässä, mikä osoitti lisääntyvistä poliittisista jännitteistä.

Viime vuoden parlamenttivaalien tarkoituksena oli palauttaa täysi demokratia, viisi vuotta sen jälkeen, kun Prayuthin johtama armeija järjesti vallankaappauksen ja otti vallan. Kriitikoiden mukaan vaalit loivat vain demokratian viilun.

Hallituksen hidas talouskehitys on lisännyt kasvavaa tyytymättömyyden tunnetta.

Sunnuntain mielenosoituksen laukaisee tuomioistuinten aloitteet hajottaa suosittu, uusi edistyksellinen poliittinen puolue.

Future Forward -puolue tuli tyhjästä ja nousi kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi parlamentissa 80 paikalla. Heidän sotilasvastaisensa toimintasuunnitelmansa sai monet nuoremmat thaimaalaiset kerääntymään lippunsa puolelle haastamaan syvästi konservatiivista hallitsevaa eliittiä.

Puolueen suosion kasvuun on kohdistettu oikeusjuttuja Vaalilautakunnan ja perustuslakituomioistuimen kautta useista väitetyistä lainrikkomuksista. Monet olettavat nyt, että puolue todetaan syylliseksi ja hajotetaan, mahdollisesti jopa tässä kuussa.

Puolueen karismaattisesta johtajasta Thanathorn Juangroongruangkitista on tullut kiihottava hahmo lisääntyvien mielenosoitusten takana.

"Ihmiset osoittavat suurta tietoisuutta poliittisesta tilanteesta", miljardööriliikemies, josta tuli poliitikko, sanoi mielenosoituksessa poseeraaessaan selfieitä innostuneiden kannattajien kanssa.

"Uskon, että jotta Thaimaa voisi olla jälleen demokraattinen maa, ensimmäinen askel on, että kenraali Prayuthin on poistuttava, ja ihmiset täällä tänään jakavat tämän tunteen. Tämä on osoitus ihmisten vihasta", hän sanoi.

Samanlaisia ​​juoksuja järjestettiin sunnuntaina muissa provinsseissa, ja monet pohtivat, onko Thaimaa matkalla uuteen pitkittyneeseen katupolitiikkaan. Kilpailerit ovat miehittäneet osia Bangkokista ja käyneet toisinaan juoksutaisteluja useita kertoja viimeisen 14 vuoden aikana.

Lähde: Associated Press

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/