Muovipussikielto on alkanut yli 75 vähittäiskauppiaalla Pattayassa ja Thaimaassa, mutta noudattaminen on vaikeuksia - Erityisraportti

Pattaya-

Kuten olemme raportoineet laajasti eilen, 1. tammikuuta 2020 kertakäyttöisten muovipussien kielto aloitettiin Thaimaassa, kun 75 jälleenmyyjää allekirjoitti sopimuksen niiden ilmaisen toimittamisen lopettamisesta vähentääkseen muovijätteen määrää Thaimaassa.

Tässä on yksi alkuperäisistä artikkeleistamme aiheesta:

https://thepattayanews.com/2020/01/01/today-is-the-first-day-of-the-ban-on-single-use-plastic-bags-at-75-popular-retailers-in-thailand/

Eilen iltapäivällä ja illalla Pattaya News lähetti mysteeriostoksia ja toimittajia useille osallistuville vähittäiskauppiaille Pattayalle katsomaan, kuinka uusien sääntöjen noudattaminen sujui.

Tulokset olivat vähintäänkin ristiriitaisia.

Kymmenestä 7-11 vieraillusta paikasta vain kaksi ei tarjonnut muovikasseja ilmaiseksi. Lisäksi henkilökunta vaikutti hämmentyneeltä käytännöstä ja sillä hetkellä, kun asiakkaiden nähtiin riitelevän tai järkyttyneenä, heille ei tarjottu laukkua, jonka henkilökunta antaisi heille. Erityisesti kiinalaiset turistit vaikuttivat hämmentyneeltä ja järkyttyneeltä politiikasta, ja heidän nähtiin riitelevän henkilökunnan kanssa vaikeiden kielimuurien takia useissa paikoissa.

Huomasimme, että useat ostajat, enimmäkseen Thaimaan kansalaiset, toivat mukanaan omia uudelleenkäytettäviä pussejaan, jotka olivat aiemmin olleet harvinaisia. Viestinnän taso Thaimaan mediassa on ollut korkeaa, ja lähes 90 prosenttia thaimaalaisista sanoi viimeaikaisissa valtakunnallisissa mielipidemittauksissa olevansa tietoinen politiikan muutoksesta ja kannattavansa sitä.

Käytännöt näyttivät vaihtelevan eri paikoissa 7-11, mikä olisi järkevää eri franchising-omistajille jne. Vaikuttaa siltä, ​​että suurin osa ei tarjonnut kasseja myyntiin ja että paperikasseista oli pulaa. Eräs työntekijä ehdotti, että he yrittäisivät päästä eroon nykyisestä muovipussivarastostaan ​​ennen kuin he sitoutuivat kokonaan uuteen käytäntöön.

Vierailimme kahdessa Big C -paikassa Pattayan alueella ja molemmat noudattivat uutta käytäntöä. Big C tarjoaa myyntiin muovikasseja sekä uudelleenkäytettäviä pusseja. Pussien hinta vaihteli 3 bahtista 27 bahtiin muovipussin koosta riippuen. Havainnoidemme mukaan suurin osa asiakkaista ei haitannut pientä lisämaksua ja muovikasseja myytiin paljon.

Vierailimme 4 Family Mart -paikalla. 2 antoi edelleen muovikasseja ja 2 ei. Yhdessä paikassa, joka ei ollut yritteliäs ruokamyyjä, myi muovikasseja turisteille sisäänkäynnin ulkopuolella 5 bahtilla pussi, koska ei ilmeisesti ollut järkevää vaihtoehtoa pussien puuttumiselle.

Pattaya News ymmärtää, että tämä tulee olemaan monille vaikea muutos ja vie aikaa, ennen kuin kaikki ovat samalla sivulla. Uskomme, että pussin haluaville tulee tarjota järkeviä vaihtoehtoja tai ainakin veloittaa muovista. Näimme, että monet asiakkaat leikkaavat ostostaan, jos heille ei tarjottu minkäänlaista laukkua.

Myös kielimuurit ja viestintäongelmat olivat rehottavia, etenkin kiinalaisten ja venäläisten asiakkaiden keskuudessa, koska suurin osa ei puhu englantia tai thaita eivätkä olleet tietoisia politiikan muutoksesta. On suositeltavaa sijoittaa kauppoihin kylttejä heidän äidinkielellään hämmennyksen ja henkilökunnan stressin lievittämiseksi.

Yhdessä voimme kaikki alkaa vaikuttaa. Se vie jonkin aikaa ja voi olla kivinen tie, mutta polku on siellä.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/