Väärä miekkavalas löydettiin sairaana Pattaya Beachiltä ja kuoli myöhemmin merisairaalassa

Pattaya -
Eilen illalla Pattayan rannalta pelastettu väärä miekkavalas kuoli traagisesti tänä aamuna.

Meri- ja rannikkoresurssien ministeriölle (DMCR) ilmoitettiin eilen kello 7, että valas löydettiin Etelä-Pattayan rannalta.

Pelastustyöntekijät, merenkulkuasiantuntijat ja The Pattaya News ryntäsivät rannalle.

34-vuotias thaimaalainen Jirayu Wanpusit, joka löysi valaan ensimmäisenä, kertoi Pattaya Newsille, että kun hän kalasti lähellä rantaa, hän tunsi saaneensa kiinni ison kalan, joka oli juuttunut koukkuun.

Hän hyppäsi veteen ja oli hyvin yllättynyt nähdessään, mitä oli saanut kiinni, ja soitti välittömästi viranomaisille apua. Aluksi sen uskottiin olevan delfiini, mutta paikalle saapunut meriasiantuntija tunnisti merieläimen oikein.

Valas vietiin hoitoon Sattahipin laivastotukikohtaan, ja lähes tusina sotilasta auttoi kuljettamaan eläimen erityiseen kuljetusajoneuvoon, jota valvoivat DMCR:n viranomaiset ja merieläinlääkäri. Se painoi noin 300 kiloa. Suuri joukko oli kokoontunut katsomaan harvinaista eläintä.

DMCR raportoi, että valas oli julistettu kuolleeksi tänä aamuna kello 4.

Meriasiantuntijat uskovat, että valas saattaa olla sairas, koska tällainen valas elää yleensä yhdessä ryhmässä. Kuolinsyytä kuitenkin selvitetään ja tutkitaan.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/