Pattayan oikeustalosta paenneet vangit kiinni, Bart Allen Helmus, American National, koomassa itse aiheutetusta ampumahaavasta

Sateo-

Kaikki kolme Pattayan provinssin tuomioistuimesta karannutta ovat poissa kaduilta ja jäivät kiinni Sa Kaeosta vain kilometrien päässä Kambodžan rajalta myöhään iltapäivällä. Thaimaan poliisin mukaan yksi Yhdysvaltain kansalainen on koomassa itse aiheutetusta ampumahaavasta ja kaksi pidätettynä. Karkulaiset olivat paenneet maanantai-iltapäivällä, marraskuun 4. päivänä, jolloin he tekivät uskaliasta päiväsaikaan vankilatuon Jomtienissa sijaitsevan Pattayan provinssin oikeustalon pidätysselliistä.

Vasemmalta oikealle Noi Ton Nintet, 41, Siranapa Wisetrit, 31 ja amerikkalainen Bart Allen Helmus, 39

Kolme vankia, joita lehdistö nimettiin Bart Allen Helmusiksi, 39, Yhdysvaltain kansalainen, hänen vaimokseen Sirinapa Wisetrit, 31, ja 41-vuotiaana thaimaalaisena herra Noi Ton Nintetina pakenivat Pattayan provinssin tuomioistuimesta. noin klo 3 maanantaina. Paikan päällä oleva CCTV näytti kaoottista kohtausta, jossa vangit puukottivat pienellä veitsellä yhtä vartijaa, kapteeni Tanamet Potipania ja ottivat hänen vankilan avaimet ja uhkasivat muita sisäänkäynnin vartijoita ampuma-aseella. On edelleen epäselvää, kuinka vangit hankkivat aseet, ja Pattayan ja Nongpruen poliisin mukaan tapaus on edelleen tutkittavana.

Kapteeni Tanamet toipuu edelleen paikallisessa sairaalassa ja on edelleen vakavassa, mutta vakaassa tilassa.

Kapteeni Tanamet Potipan, poliisi, jonka vangit puukottivat heidän pakeneessaan Pattayan tuomioistuimen vankilasta

Sen jälkeen vangit avasivat tuomioistuimen sisäänkäynnin käyttämällä varastettuja avaimia CCTV:n videona, samalla kun he uhkasivat ampua oikeustalon vartijoita sisäänkäynnillä ja vaativat heitä makaamaan maassa. He pakenivat, edelleen kahleissa, odottavaan hopeavalkoiseen Izuzu D-max -lava-autoon, jonka kaksi thaimaalaista rikoskumppania, jotka olivat tällä hetkellä lehdistölle nimetty Maxiksi ja Orniksi, olivat jättäneet oikeustalon eteen avaimet sisällä.

Yksi rikoskumppaneista, joiden väitettiin jättäneen pakoauton epäiltyjen luo, Max.
Orn, toinen rikoskumppani, joka auttoi jättämään pakoauton vangeille oikeustaloon.

Poliisi asetti tarkastuspisteitä Pattayan ja Chonburin alueelle toivoen saavansa epäillyt kiinni maanantai-iltana. Sosiaalinen media oli vilkasta, kun poliisi varoitti, että pakolaiset olivat aseistettuja ja vaarallisia. Sillä välin kolmikko pakeni Sriachaan, joka ei ole kaukana Tonin perheen kodista, ja vietti yön tuntemattomassa paikassa.

Tiistai-iltapäivällä kolmikko matkasi Sa Kaeoon yrittääkseen paeta Kambodžaan vaihtaen ajoneuvoa kahdesti suunnitelmassa, joka oli Thaimaan poliisin mukaan hyvin muotoiltu ja suunniteltu. He olivat vaihtaneet vaatteet ja onnistuivat poistamaan kahleensa. Yleisön ja CCTV:n vinkkejä Thaimaan poliisi löysi tiistaina iltapäivällä alkuperäisen pakoauton hylättynä valtatieltä Pattayan eteläpuolella sekä rikoskumppanit, jotka auttoivat heitä pakenemaan ja pidättämään heidät kodeistaan ​​paikallisella Pattayan alueella.

Poliisi löytää alkuperäisen pakoauton hylättynä moottoritieltä lähellä Rayongia.

Poliisi onnistui tunnistamaan yhden vaihdon yhteydessä käytetyn ajoneuvon ja jakamaan sen sosiaalisessa mediassa tiistai-iltana tarjoten 50,000 XNUMX bahtin palkkion, jos joku antaa lisätietoja. Samaan aikaan ajoneuvo havaittiin lähellä Sa Kaeoa, Kambodžan rajalla, ja poliisi tiesi, että aika oli loppumassa saada trio kiinni Thaimaassa. He olivat myös saaneet lisätietoa pakosuunnitelmista kahdelta jo pidätetyltä rikoskumppanilta.

Thaimaan poliisi julkaisi pakoajoneuvon ja palkintoilmoituksen tiistai-iltana poliisin sulkeutuessa pakolaisten tielle.

Varhain tiistaiaamuna noin kello 1:00 Thaimaan poliisille tuli vihje yllä olevassa kuvassa olevan ajoneuvon tunnistamisesta ja poliisi reagoi nopeasti Sa Kaeossa, noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Kambodžan rajalta. Ajoneuvosta he löysivät thaimaalaisen pariskunnan ja uskoivat alun perin naisen saaneen olla itse Sirinapa. Nämä olivat kuitenkin muita rikoskumppaneita, ja useiden tuntien kuulustelujen jälkeen todettiin, että alkuperäinen epäiltyjen kolmikko oli edelleen paennut. Näiden rikoskumppaneiden nimiä ei ole julkistettu tässä vaiheessa.

Verkko oli kuitenkin sulkeutumassa. Poliisi kuulusteli uusia epäiltyjä ja keräsi lisätietoja, jotka vahvistivat, että kolmikko yritti nyt maata pitkin päästä Kambodžan rajalle. Sadat poliisit, armeija, erikoisjoukot ja vapaaehtoiset kampasivat aluetta koko yön. Sa Kaeon asukkaita ja paikallisten kylien johtajia kehotettiin ilmoittamaan kaikesta epäilyttävästä ja pysymään sisällä. Raja-alue on hyvin maalaismainen ja metsäinen, ja tehtävä trion löytäminen oli haastava.

Keskiviikkona iltapäivällä, vain muutaman kilometrin päässä Kambodžan rajalta Sa Kaeossa, poliisi seurasi paikallisten asukkaiden vihjeitä ja selvitti paenneiden vankien sijainnin. Noi Ton Ninthet, 41, oli ollut poliisin ympäröimä ja kehotettu kääntymään, ja hän teki niin, pukeutuen vain nyrkkeilijöihin osoittaakseen olevansa aseeton kävellessään pellon poikki. Hänellä oli mukanaan kaksi muuta naispuolista rikoskumppania, jotka auttoivat pakenemisessa, mikä nosti yhteensä kuusi henkilöä, jotka olivat auttaneet kolmikkoa. Noi odotti myös oikeudenkäyntiä erittäin vakavista huumekauppasyytteistä ja on poliisin mukaan myös vaarallinen korkean tason huumekauppias.

Noi Ton Ninthet pian sen jälkeen, kun hän luovutti itsensä kahden muun nimettömän naisrikollisen kanssa.

Etsintä ei ollut ohi. Thaimaan poliisi tiesi, että kaksi viimeistä pakolaista eivät olleet kaukana siitä, missä Noi löydettiin. Poliisi onnistui saamaan yhteyden herra Helmukseen lähimetsässä, mutta hän kieltäytyi neuvottelemasta ja uhkasi useita kertoja avaavansa tulen mukanaan olleesta aseesta. Lopulta herra Helmus ampui vaimonsa ja itsensä murha-itsemurhayrityksessä, kun poliisi lähestyi heitä saadakseen heidät vangiksi.

Poliisi tiivistää pakenevan pariskunnan. Tämä on otettu sekuntia sen jälkeen, kun herra Helmus ampui itsensä ja vaimonsa. Hän loukkaantui vain lievästi.

Bart Allen Helmus, 39-vuotias amerikkalainen, jota uhkaa kuolemantuomio ja elinkautinen vankeus väitetystä huumekaupasta Pattayan alueella, on poliisin mukaan koomassa itsensä aiheuttaman ampumahaavan vuoksi.

Poliisi karkottaa herra Helmuksen, joka oli tällä hetkellä koomassa itse aiheutetusta ampumahaavasta Siranapan itkiessä takana olevassa poliisiautossa.

Hänen vaimonsa Sirinapa Wisetrit, 31, loukkaantui lievästi, kun Bart ampui hänet murha-/itsemurhayrityksessä poliisin sulkeutuessa ja pidätettynä. Hän on kolme kuukautta raskaana hänen lapsensa kanssa. Lapsi on vahingoittumaton.

Heidät molemmat pidätettiin alun perin 13. heinäkuuta tämän vuoden Pattayassa, Thaimaassa. Heidän mukanaan oli 988 grammaa kiteistä metamfetamiinia, joka tunnetaan paikallisesti slanginimellä "Ice", tuliase, jossa oli huomattava määrä ammuksia ja 205,000 XNUMX bahtia käteistä, jonka väitetään ansaitsevan huumekauppa Pattayan alueella. Heidät jäi kiinni pistooperaatiosta, jossa salainen informaattori osti heiltä jäätä heidän kotonaan, mikä johti sitten onnistuneeseen poliisin ratsiaan. Helmus myönsi rikoksen ja kertoi ostaneensa huumeet darknetistä Internetin kautta. Heitä molempia uhkasi enimmäisrangaistus kuolemantuomiolla ja elinkautinen vankeustuomio.

Bart Allen Helmus, American National, alkuperäisessä pidätyksessään Pattayassa heinäkuussa 2019.

Poliisi oli alun perin tunnistanut herra Helmuksen vihjeestä sen jälkeen, kun toinen ulkomaalainen, jota ei ole lehdistölle nimetty, jäi kiinni laittomista huumeista yrittäessään poistua maasta ja antoi vetoomussopimuksessa vihjeen, jossa herra Helmus tunnistettiin tuotteen alkuperäiseksi myyjäksi. tavarat. Pattayan poliisi kertoi Pattaya Newsille jo heinäkuussa, että herra Helmus oli ollut heidän tutkallaan jonkin aikaa ja toiminut Pattayalla huumekaupassa jo jonkin aikaa ja elänyt ylellistä elämäntapaa.

Jotkut Bart Allen Helmusin heinäkuussa pidätyksen yhteydessä löydetyistä esineistä ovat esillä.

Karanneiden epäiltyjen ja kaikkien rikoskumppaneiden odotetaan palautettavan Pattayan tutkintavankiin, ja heitä syytetään monista lisäsyytteistä.

Poliisi uskoo, että rikoskumppaneita saattaa olla muitakin, ja tutkinta jatkuu pakoon ja tapahtumaan liittyen. Pysy kuulolla Pattaya Newsista saadaksesi viimeisimmät tapahtumat.

Korjaus: Alkuperäisessä raportissa todettiin, että herra Helmus oli kuollut, perustuen alueen lääkintähenkilöstön, Thaimaan median, poliisin ja armeijan virkamiesten lausuntoihin. Sairaalan johtaja korjasi myöhemmin tämän ja sanoi olevansa hengityssuojaimessa ja koomassa lähellä kuolemaa kriittisessä tilassa, mahdollisesti aivokuollut, mutta hänen sydämensä hakkaa.

Lähettäminen
Käyttäjä Review
5 (1 äänestys)
Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/