Yhdysvallat suostuu harkitsemaan Thaimaan pyyntöä tarkastella Thaimaan viennin kauppaetuuksien keskeyttämistä, pääministeri kutsui Donald Trumpin Thaimaahan.

Yhdysvallat on suostunut harkitsemaan Thaimaan pyyntöä tarkastella uudelleen thaimaalaisen viennin tullietuuksien keskeyttämistä yleisen tullietuusjärjestelmän (GSP) ohjelman puitteissa, jotta Thaimaan yksityissektoriin kohdistuvia vaikutuksia voitaisiin lieventää.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Robert C O'Brien välitti Yhdysvaltain liikkeen pääministeri Prayut Chan-o-challe ASEAN-huippukokouksen ohessa käydyissä keskusteluissa tänä aamuna.

Huippukokouksen Yhdysvaltain valtuuskunnan johtajana ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puolesta O'Brien luovutti pääministeri Prayutille Trumpin kirjeen, jossa presidentti sanoi arvostavansa pitkää ja läheistä suhdetta. Yhdysvaltoihin ja Thaimaahan ja vahvisti Yhdysvaltojen valmiuden toimia rakentavassa roolissa ja tehdä yhteistyötä Thaimaan ja ASEANin jäsenten kanssa molemminpuolisen hyödyn saamiseksi.

Taloudellisen yhteistyön osalta sekä pääministeri että O'Brien olivat yhtä mieltä siitä, että tämänpäiväinen Intian ja Tyynenmeren liike-elämän foorumi on ASEANin ja Yhdysvaltojen yksityisille sektoreille hyvä tilaisuus tehostaa yhteistyötään investoinneissa energian, digitaaliteknologian ja infrastruktuurin kehittäminen.

Pääministeri Prayut vakuutti kokouksessa Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantajalle Thaimaan valmiudesta tehdä tiivistä yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, maan sitoutumisesta ihmiskaupan torjuntaan ja tuen Yhdysvaltojen roolille alueella.

Pääministeri välitti myös O'Brienin kautta toiveensa toivottaa presidentti ja ensimmäinen nainen tervetulleiksi Thaimaahan.

Lähde: Thai PBS

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/