Thaimaa neuvottelee Yhdysvaltojen kanssa GSP:n keskeyttämisestä ASEANin vientiä koskevan huippukokouksen aikana, sanoo, ettei se ole sidottu kemikaalikieltoon

Thaimaa neuvottelee Yhdysvaltojen kanssa GSP:n (Generalized System of Preferences) keskeyttämisestä Thaimaan viennille Yhdysvaltojen markkinoille Bangkokissa 2. marraskuuta alkaen pidettävän ASEAN-huippukokouksen ohessa.nd ja 4th, pääministeri Prayut Chan-o-cha sanoi eilen.

Hän sanoi, että ongelman ratkaisemiseen on vielä kuusi kuukautta aikaa, ennen kuin 500 thaimaalaisen vientituotteen kauppaetujen keskeyttäminen tulee voimaan.

Hän kehotti myös lopettamaan spekuloinnin Yhdysvaltojen toiminnan syistä ja huomautti, että vain noin 300 kohdetta vaikuttaa ja että myös useat muut maat ovat kärsineet vastaavista toimenpiteistä.

Useat thaimaalaiset kriitikot epäilevät, että Yhdysvaltojen toimet ovat kostoa National Hazardous Substances Committeen parakvatin, klooripyrifossin ja erityisesti glyfosaatin kiellolle.

Pääministeri vakuutti, että hallitus yrittää ratkaista ongelman, ja hän kehotti myös yksityistä sektoria tekemään samoin, mutta jos Yhdysvallat kieltäytyy tarkistamasta päätöstään, hän sanoi, että Thaimaan on hyväksyttävä se.

Yhdysvallat ilmoitti perjantaina 1.3 miljardin dollarin kauppaetujen keskeyttämisestä GSP-ohjelman puitteissa ja thaimaalaisten kala- ja äyriäistuotteiden poistamisesta ohjelmasta perjantaina vedoten siihen, että Thaimaa ei pystynyt saattamaan työntekijöiden oikeuksia Kansainvälisen työjärjestön standardien mukaisiksi. 

Thaimaan kauppaministeriö puolestaan ​​väittää, että Yhdysvaltojen toiminnan vaikutus on rajallinen ja se leikkaa vuotuista viennin arvoa alle 32.8 miljoonalla dollarilla vuonna 2020.

Yhdysvallat on Thaimaan toiseksi suurin vientimarkkina, ja lähetykset olivat viime vuonna 31.9 miljardia dollaria.

Lähde: ThaiPBSworld.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/