"Isojen pyörien" valmisteveroa nostetaan merkittävästi 1. tammikuuta alkaen Thaimaassa - 100,000 XNUMX bahtia lisää!

Valmisteverovirasto nostaa "isojen pyörien" veroa 100,000 1 Bt 2. tammikuuta alkaen verokannan perusteella, joka on mukautettu vastaamaan moottoripyörien COXNUMX-päästöjä.

Osaston verosuunnitteluviraston johtaja Nutthakorn Utensute sanoi tänä viikonloppuna, että hallitus oli hyväksynyt suuritehoisten moottoripyörien veronkorotuksen, joka perustuu hiilidioksidipäästöihin moottorin koon sijaan, kuten alun perin ehdotettiin.

Veronkorotus koskee tehtaalta lähteviä tai 1. tammikuuta ja sen jälkeen tuotuja pyöriä. Se ei koske jo käytössä olevia pyöriä.

Enintään 150 cc:n moottorilla varustetut pyörät – periaatteessa 90 prosenttia maan kaikista moottoripyöristä – joutuvat maksamaan 100 bahtin lisäveroa, mikä merkitsee nousua 2.5 prosentista 3 prosenttiin vähittäis- tai tuontihinnasta.

Suuria polkupyöriä, joiden moottori on vähintään 1,000 100,000 cc, verotetaan kuitenkin 2 XNUMX bahtia suuremman polttoaineenkulutuksen ja COXNUMX-päästöjen vuoksi.

"Isojen pyörien korkeampi vero ei vaikuta useimpiin omistajiin, koska niiden arvo on yli miljoona bahtia, mikä tarkoittaa, että omistajilla on siihen varaa", Nutthakorn sanoi.

"Iso pyörä on tullut suositummaksi Thaimaassa, mutta edustaa silti vain 2-3 prosenttia moottoripyörien kokonaismäärästä täällä."

Uudet veroprosentit voivat olla 3, 5, 9 tai 18 prosenttia ostoarvosta CO2-päästöjen mukaan.

Nutthakorn sanoi, että jos valmistajat eivät vähennä hiilidioksidipäästöjään, valmisteveroosasto lisää ostajia jopa 2 miljoonalla bahtilla vuodessa.

Pattaya News huomauttaa myös, että tällä hetkellä Thaimaan hallituksessa keskustellaan tiukasta uusista lisenssivaatimuksista suurille pyörille ja sen varmistamisesta, että polkupyöriä vuokraavat ja ajavat turistit saavat asianmukaiset lisenssit samantasoisiin pyöräihin kotimaassaan.

Uudet lait ja lisenssit seuraavat säännöllistä kattavuutta, mukaan lukien Pattaya News, polkupyörien joutumisesta joihinkin maan kuolemaan johtaneisiin onnettomuuksiin. Pelkästään Pattayalla viime kuukausina venäläinen turisti ja tunnettu kanadalainen ulkomaalainen tappoivat isoilla polkupyörillä ylinopeutta ajaneet henkilöt, joilla ei ollut asianmukaista lupaa ajoneuvoihin.

Lähde: https://www.nationthailand.com/news/30377792

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/