Thomas Cook taloudellisen romahduksen partaalla, 600,000 XNUMX turistia voi jäädä jumissa maailmanlaajuisesti

LONDON: Sunnuntaina selviytymisestä taisteleneen brittiläisen matkanjärjestäjän Thomas Cookin mahdollinen konkurssi olisi pommi eurooppalaisille lomailijoille ja laukaisi mammutin kotiuttamisoperaation.

Tässä ovat seuraukset turisteille, jos 178-vuotias jättiläinen romahtaa.

Mitä tapahtuu konkurssin sattuessa?

Jos pulassa oleva yritys ei pysty varmistamaan 200 miljoonan punnan pelastusvaroja tai löydä vaihtoehtoista suunnitelmaa, sen on hakeuduttava konkurssiin Britanniassa.

Ryhmän toiminta lopettaisi välittömästi, pakottaa sen matkatoimistot sulkeutumaan, sulkemaan lentonsa ja jättämään ryhmän 22,000 9,000 maailmanlaajuista työntekijää – joista XNUMX XNUMX työskentelee Britanniassa – työttömänä.

Johtajat, luultavasti tilintarkastusyhtiöistä, nimitetään yrittämään löytää ostaja, järjestellä uudelleen velkoja tai myydä omaisuutta.

Noin 600,000 150,000 turistia maailmanlaajuisesti, mukaan lukien XNUMX XNUMX brittiä, olisi palautettava kotimaahansa, mikä tekee siitä suurimman tällaisen operaatiossa maassa toisen maailmansodan jälkeen.

Leikkaus voi kestää kaksi viikkoa, mikä on suurin osa Thomas Cookin pakettitaukoista.

Kuka johtaisi operaatiota?

Britannian siviili-ilmailuviranomainen (CAA) olisi vastuussa kotiuttamisen järjestämisestä, kuten brittiläisen lentoyhtiön Monarchin konkurssin aikana lokakuussa 2017.

Laskun odotetaan nousevan useisiin miljardeihin puntaa, mukaan lukien 600 miljoonaa puntaa pelkästään Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Ilmailulaitos on jo laatinut hätäsuunnitelman nimeltä ”Operation Matterhorn”, joka on nimetty amerikkalaisten pommioperaation mukaan Japanin joukkoja vastaan ​​toisen maailmansodan aikana.

Asiasta kärsiville lomailijoille annetaan puhelinnumero.

Mitä suojauksia lomailijoilla on?

Thomas Cook vakuutti brittiläisille asiakkailleen, että heitä suojaa "ATOL-takuu".

Tämä EU-direktiiviin perustuva järjestelmä on Ilmailulaitoksen hallinnoima, ja se kattaa matkailijat, jotka ovat ostaneet all inclusive -matkoja lento- ja hotellimatkaineen.

Jo lomalla olevat turistit voivat lopettaa oleskelunsa ja palata takaisin normaalisti muiden palveluita tarjoavien yritysten kanssa.

Ne, jotka eivät ole vielä lähteneet, saavat rahat takaisin tai tarjotaan vaihtoehtoista lomaa.

Eurooppalainen matkapakettidirektiivi koskee muissa EU-maissa varauksen tehneitä matkapakettimatkoja, mikä takaa hyvityksen ja kotiutuksen konkurssin sattuessa.

CAA on vannonut, että kaikki tehdään matkailijoiden tuomiseksi takaisin suunniteltuna päivänä.

Matkustajat, jotka ovat ostaneet lentoliput vain Thomas Cookilta, eivät kuulu ATOL:n piiriin, mutta he voivat kääntyä luottokorttiyhtiönsä tai vakuutusyhtiönsä puoleen saadakseen hyvityksen.

Pattaya News toteaa, että Thomas Cook tuo Thaimaahan yli 100,000 XNUMX turistia vuodessa ensisijaisesti Phuketiin ja Bangkokiin heidän verkkosivujensa mukaan.

Lähde: Bangkok Post

Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/