Ruotsin kansalainen pidätettiin Koh Changissa usean miljoonan dollarin Bitcoin-huijauksesta syytettynä

Koh Chang-

Thaimaan poliisi on pidättänyt ruotsalaisen miehen, jota etsittiin usean miljoonan dollarin petoksesta.

Roger Nils-Jonas Karlsson, 45, pidätettiin 18. kesäkuuta osoitteessa Koh Changilla, jossa hän on asunut thaimaalaisen vaimonsa kanssa kahdeksan vuotta.

Poliisit takavarikoivat useita elektronisia laitteita, joita epäillään käytetyn vilpillisiin toimiin.

Thaimaan poliisi toimi Yhdysvaltojen viranomaisten Interpolin kautta saamien tietojen perusteella, joiden mukaan Karlsson petti yli 3,500 11 uhrilta yli XNUMX miljoonaa dollaria. Karlssonista oli annettu Interpolin punainen hälytys.

Manager Online kertoi, että Karlsson kertoi virkamiehille, että hän perusti laillisen kryptovaluuttasijoitussivuston, mutta hänen oli pakko sulkea sivusto, kun hänen liiketoimintansa alkoi kokea valtavia tappioita.

Yhdysvaltain oikeusministeriön julkaisemien asiakirjojen mukaan Karlsson käytti kuitenkin verkkosivustoja antaakseen uhreille vääriä tietoja mahdollisten sijoittajien huijaamiseksi.

Yksi verkkosivusto, www.easternmetalsecurities.com, oli väitetysti rekisteröity fiktiiviselle henkilölle, ja se mainosti "Pre Funded Reversed Pension Plan" (PFRPP) -nimisen tuotteen osakkeita.

Karlssonin väitettiin käyttäneen verkkosivustoa kutsuakseen potentiaalisia sijoittajia ostamaan ohjelman osakkeita hintaan 98 dollaria osakkeelta vastineeksi mahdollisesta 1.15 kilogramman kultakiellosta osakkeelta, vaikka 2 2019 kiloa kultaa oli arvoltaan enemmän kuin 1.15 45,000 dollaria.

Karlsson väitti myös sijoittajille, että siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että kultaa ei maksettaisi, hän takasi heille 97 % heidän sijoittamastaan ​​summasta. Valituksen mukaan hallitus ei löytänyt todisteita Karlssonin omistamista tileistä, jotka olisivat antaneet hänelle mahdollisuuden maksaa takaisin sijoittajille.

Sen sijaan valituksessa väitetään, että uhrien antamat varat siirrettiin Karlssonin henkilökohtaisille pankkitileille, ja ne näyttävät nyt olevan sidottu Kiinteistöihin Thaimaassa.

Karlsson myös ohjasi uhrinsa tekemään sijoituksia virtuaalivaluutoilla, kuten Bitcoinilla. Hän väitti pettäneen peräti 3,575 11 uhrilta yli XNUMX miljoonaa dollaria.

Karlsson luovutetaan nyt takaisin Yhdysvaltoihin, jossa häntä uhkaa jopa 40 vuoden vankeus ja yli 750,000 XNUMX dollarin sakko.

Yhdysvaltain hallituksen valituksen koko teksti löytyy täältä:

https://www.justice.gov/opa/press-release/file/1175506/download?fbclid=IwAR0MB_lfkrZVupJy4–hmESPuP3TSpSpU-27CqdWmpgT-Us4XgUDOOfkFF8

Kuva postauksen sisällön jälkeen
SOURCEManager verkossa, Justice.gov
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/