Thai Airwaysin voitot putosivat 83 prosenttia vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä

Thai Airwaysin tulos on sukeltanut 83 % vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Q1-tase julkaistiin eilen.

Lentoyhtiön johto syyttää pudotuksesta korkeaa bahtia, meneillään olevia Yhdysvaltain ja Kiinan välisiä kauppasotia ja Pakistanin ilmatilan sulkemista (joka pakottaa reitittämään sen Euroopan lentoja).

Tarkemmat tulokset ovat:

• Nettotulos 456 miljoonaa bahtia, kun se viime vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden voitto oli 2.7 miljardia bahtia

• Liikevaihto 49.7 miljardia bahtia, 6.9 % vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana

Thai Airwaysin presidentti Sumeth Damrongchaitham syyttää bahtin voimakasta vahvistumista suuriin valuuttoihin nähden, koska se tekee lentoyhtiölle mahdotonta nostaa lentolippujen hintoja.

Lainataan Bangkok Postissa, hän sanoi… "Vaikka bahtin arvonnousu auttoi alentamaan joitain kuluja, mukaan lukien lainamaksut ja lentokoneiden ja moottoreiden leasingmaksut, tämä hyöty on vähäinen."

Hän viittasi myös meneillään olevaan Yhdysvaltojen ja Kiinan väliseen kauppaan, joka heikensi lentoyhtiön rahtiliiketoimintaa, jonka tulos laski 12.9 prosenttia.

Helmikuussa Pakistanin ja Intian välisen rajan jälkeen Thai Airwaysin lentokoneiden piti tehdä kiertoteitä Euroopan liikenteelle, mikä nosti polttoainekustannuksia, Sumethin mukaan.

Lentoyhtiö aikoo myydä tuotteitaan verkkosivuillaan ja mobiilisovelluksessaan syyskuussa lisätäkseen liikevaihtoa.

SOURCEThaimaalainen
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/