Vaalilautakunta toteaa, että ensimmäiset eduskuntavaalien tulokset ovat saatavilla sunnuntaina klo 6 alkaen

Bangkok-

Jotkin vaalitulokset ovat saatavilla vain tunnin kuluttua siitä, kun kauan odotetun kansanäänestyksen äänestys päättyy sunnuntaina kello 5, vaalilautakunta (EY) lupasi eilen.

Viraston pääsihteeri Jarungvith Phumma sanoi, että tuloksia voidaan odottaa alle tunnissa äänestyspaikoilta, joissa äänestysprosentti ei ole liian suuri, ja lisäsi, että vähintään 95 prosentin äänestyspaikoista epävirallisten tulosten pitäisi olla valmiina sunnuntaina kello 8 mennessä.

Nämä tulokset paljastavat kunkin puolueen saamien vaalipiiripaikkojen määrän, mutta luvut puolueiden listapaikoista julkaistaan ​​vasta sen jälkeen, kun EY on virallisesti hyväksynyt vaalitulokset, Jarungvith lisäsi.

– Virasto ei tee laskelmia saadakseen selville puoluelistan kansanedustajien lukumäärän sunnuntaina. Myös luvut voivat muuttua, varsinkin jos vaaditaan lisävaalit tai jos äänestysliput on laskettava uudelleen joillakin alueilla. Voimme paljastaa tulokset vasta, kun olemme hyväksyneet äänet", hän sanoi.

Yli 92,000 XNUMX äänestyspaikkaa on toiminnassa sunnuntaina, hän sanoi ja lisäsi, että kaikki äänestysliput ja laitteet jaetaan päivää aikaisemmin lauantaina.

Jarungvith myös rohkaisi äänestäjiä olemaan valppaana lain rikkomisen varalta ja lupasi 100,000 XNUMX Bt palkkion todisteista lahjonnasta tai äänten ostamisesta, joka johtaa ehdokkaiden hylkäämiseen tai äänestyksen uusimiseen.

Sillä välin ihmisoikeusjärjestö iLaw:n johtamat kansalaisyhteiskunnan ryhmät ovat julkaisseet vote62.com-verkkosivuston, joka toimii foorumina vaalitulosten päivityksille ja keinona estää petoksia äänestyslippujen laskennassa.

Ääntenlaskentaan osallistuvat voivat ottaa valokuvia ääntenlaskentataulusta ja julkaista kuvat verkkosivuilla, kun taas ääntenlaskennan seuraajat televisiossa tai verkkoympäristössä voivat kirjoittaa ääntenlaskennan tai ladata kuvia verkkosivuille.

Ryhmä sanoi, että verkkosivuilla näkyviä tuloksia verrataan myöhemmin EY:n julkaisemiin virallisiin tuloksiin avoimuuden varmistamiseksi.

Terveysministeriö on tällä välin antanut vinkkejä, ja pääjohtaja Panpimol Wipulakorn on neuvonut äänestäjiä nukkumaan vähintään kuusi tuntia ennen äänestämistä.

Äänestäjiä on myös kehotettu käyttämään kevyitä vaatteita, sillä sunnuntain lämpötilan odotetaan nousevan yli 40 astetta.

"Lämpöhalvauksen riski on olemassa", Panpimol varoitti ja lisäsi, että ihmiset voivat pysyä nesteytyksessä juomalla 10-XNUMX lasillista vettä päivässä.

"Käytä sateenvarjoa tai hattua, kun lähdet äänestämään", hän sanoi ja muistutti ihmisiä, jotka äänestivät ennakkoon maaliskuun 17. päivänä, jonottivat tuntikausia helteessä.

Lähde: The Nation

Tilaa
SOURCENation
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/