Thaimaa asettaa yhden kuukauden määräajan kaikkien oleskeluajan ylittäneiden ulkomaalaisten pidättämiselle ja karkottamiselle, tiukkoja tarkastuksia odotetaan

Bangkok-

 

Thaimaan varapääministeri ja puolustusministeri Prawit Wongsuwan määräsi eilen pol-kenraalimajuri Surachate Hakparnia, Thaimaan virkaa tekevän maahanmuuttoviraston päällikköä, ottamaan ankaria vastaan ​​ulkomaalaisia, jotka ylittävät viisuminsa tai käyttävät Thaimaata turvasatamana rikolliseen toimintaan.

Kenraalimajuri Surachate Hakparnille on annettu kuukausi aikaa pidättää ja karkottaa tuhansia ulkomaalaisia, joiden epäillään oleskelleet Britanniassa laittomasti, Nation raportoi.

Kenraali Prawit, joka valvoo kansallista turvallisuutta, antoi käskyn armeijan, poliisin ja sisäministeriön turvallisuusvirastojen kokouksessa eilen, puolustusministeriön tiedottajan Kongcheep Tantra-Wanitin mukaan.

Kenraali Prawit käski kenraali Surachate Hakparnia tehostamaan ponnisteluja pitääkseen ulkomaiset turistit turvassa ja torjumaan kansainvälisiä rikollisia, jotka saapuvat kuningaskuntaan esittäytyen turisteiksi.

Maahanmuuttovirasto määrättiin tiukasti valvomaan lakia, karsimaan ulkomaalaiset ilman viisumia ja viisuminsa ylittävät ja karkottamaan heidät kuukauden kuluessa. Käskettiin tarkistaa, työskentelevätkö täällä liiketoimintaa harjoittavat ulkomaalaiset ammateissa, jotka on laillisesti varattu thaimaalaisille.

Pol-kenraalimajuri Surachate Hakparn ylennettiin äskettäin maahanmuuttoviraston virkaa tekeväksi päälliköksi, kun hän johti useita ratsioita ja pistokokeita, joissa on toistaiseksi löydetty yli 1,000 XNUMX ulkomaalaista, jotka ovat ylittäneet viisuminsa.

Surachatella on vahvat yhteydet Prawitiin, jonka suosio on laskenut luksuskelloskandaalin jälkeen. Poliisipäällikkö oli hiljattain tehnyt mainetta ulkomaalaisiin liittyvien rikosten tukahduttamisellaan matkailupoliisin apulaispäällikkönä.

Thaimaassa vierailee vuosittain yli 30 miljoonaa turistimatkailijaa. Maassa asuu myös miljoonia dokumentoituja ja laittomia siirtotyöläisiä kaikkialta maailmasta. Laiton maahantulo ja oleskelun ylittäminen eivät ole epätavallisia maassa.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti eilen verkkosivuillaan, että Thaimaassa asui tammi-elokuussa 1.6 miljoonaa ulkomaalaista.

Kanadalaiset olivat suurin ryhmä 9,872 9,583:lla, jota seurasivat 9,566 9,483 hollantilaista, 10 XNUMX bangladeshilaista ja XNUMX XNUMX italialaista. Samana aikana yli XNUMX miljoonaa ulkomaalaista turistia saapui kuningaskuntaan, toimisto kertoi.

Prawitin käskyn mukaisesti Surachate johti poliisia eilen 22:ta Afrikan kansakuntien kansalaista ja Myanmarista Bangkokin Sukhumvit Soi 3:lla, joista osa vain käveli kadulla.

Kahdeksalla heistä oli asiakirjat kunnossa ja heidät vapautettiin, kun taas Luke Okoli, 18, Etelä-Afrikasta, sai syytteen marihuanan hallussapidosta ja laittomasta saapumisesta kuningaskuntaan.

Kevin Asok, 29, Guineasta, ja Ake Dikajvuidi, 25, ja Ramaqami Kapita Mwati, 27, Kongosta, saivat syytteet väärennettyjen passien kantamisesta. Kymmenen muuta syytettiin Thaimaahan laittomasta saapumisesta, mukaan lukien myanmarilainen mies, joka tunnetaan vain nimellä Suneil, 22.

Muut olivat John Omo, 26, Zimbabwesta, Chers Igbosonu, 24, Mosambikista, Gabriel Williams, 29, Liberiasta, Yamoah Gilbert, 19, ja Boyyant, 27, Ghana, Chibueze Casmir, 31, Nigeria ja Masud. Masata, 23, ja Mongolola Jacques Pilipili, 19, Kongosta.

Kenraali Surachate järjesti eilen lehdistötilaisuuden keskustellakseen toimenpiteistä puhelinpalveluryhmien ja 412-romantiikkahuijausten uhrien auttamiseksi. Poliisioperaatiot viime vuosien aikana ulkomaisten rikollisten tukahduttamiseksi ovat onnistuneet palauttamaan 27 miljoonaa bt 133 tällaisten rikosten uhreille, hän sanoi.

Ulkomaalaisiin liittyvien rikosten tukahduttaminen on käynnissä, ja tuomioistuin on antanut yli 600 pidätysmääräystä puhelinkeskuksen jengien jäsenille. Yli 30 tapausta romanssihuijauksista on nyt tutkittavana.

Hän varoitti, että myös Thaimaan kansalaiset, jotka ovat mukana tällaisissa rikollisissa tai avustavat niitä, pidätetään.

Ulkomaalaisten foorumit ja reaktiot sosiaalisessa mediassa olivat ristiriitaisia, mutta monet pitkäaikaiset lailliset ulkomaalaiset kehottivat pitämään kopion passistasi ja maahantulo-/poistumisleimasta henkilössäsi. Thaimaahan on laillista tarkistaa passien tila paikalla.

Tilaa
SOURCENation
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/