Thaimaan CIA:n mustasta sivustosta epäillään tulevan matkailukohde

Monet turistinähtävyydet eivät mainosta itseään sanomalla "täällä ei ole mitään nähtävää". Mutta Ramasun Camp Historical Museum Koillis-Thaimaassa ei ole keskimääräinen kohde: se on yksi niistä paikoista, joiden epäillään isännöivän CIA:n mustaa sivustoa ja salaista kidutusvankilaa.

Lauantaina museona avattava tukikohta aloitti Yhdysvaltain armeijan 7. Radio Research Field Station -asemana vuonna 1964, ja virallisen historian mukaan sitä käytettiin Vietnamin sodassa kommunistien vakoilemiseen ja lentokoneiden liikkeiden hallintaan vuoteen 1976 asti.

Epävirallisesti ja viime aikoina se on yksi kolmesta paikasta syrjäisessä Udon Thanin maakunnassa, joiden epäillään olevan osa Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun maailmanlaajuista salaisten paikkojen verkostoa, joissa terrorismista epäiltyjä kuulusteltiin tehostetusti.

CIA:n ensimmäinen kansainvälinen pidätyspaikka oli Thaimaassa ja verkosto oli aktiivisin 11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltoihin kohdistuneiden terrori-iskujen jälkimainingeissa, jolloin vankien kerrottiin joutuneen vesistöihin tai heidän päänsä iskettiin toistuvasti seiniin.

Ramasunia valvovan pataljoonan komentaja everstiluutnantti Ratkrit Daengthaisong sanoi tutkineensa ja päätellyt, että rakennuksessa ei ole koskaan ollut salaista laitosta.

"Luulen, että se johtuu siitä, että alue on kielletty ulkopuolisille, kun taas paikalliset ihmiset ovat tietoisia maanalaisesta tunnelista", hän kertoi Bangkok Post -sanomalehdelle. "Se voi antaa heille salaisuuden tunteen."

Ratkrit sanoi puhuneensa useiden vanhojen ihmisten kanssa, eikä kukaan koskaan nähnyt mitään. – Avaamme siis Ramasunin leirin yleisölle ja annamme heidän nähdä itse. Näet tutkarakennuksen, jota ympäröivät jättimäiset tutkatornit ja 300 metrin maanalainen tunneli.

Ramasunin on pitkään huhuttu olleen paikka, jonka CIA vei Riduan Isamuddinin eli Hambalin hänen pidätyksensä jälkeen vuonna 2003. Silloin Kaakkois-Aasian etsityin terroristiepäilty, jolla on yhteyksiä syyskuun 11. päivän iskujen ja Balin yökerho-iskujen järjestäjiin. joka tappoi 2002 ihmistä, Hambali pidettiin salaisessa paikassa kolme vuotta ennen kuin hän saapui Guantánamo Baylle.

Hallituksen johtama Thaimaan matkailuhakemiston verkkosivusto, , kertoo Ramasun hylätyn vuosina 1976-1997. Tänä aikana tutkalaitteet jätettiin käyttämättömäksi ja materiaalia varastettiin. Joistakin rakennuksista tuli "lepakoiden elinympäristöjä".

Peräkkäiset Thaimaan hallitukset ovat kiistäneet osallistuneensa CIA:n mustiin kohteisiin, eikä Yhdysvallat ole vahvistanut eikä kiistänyt maan käyttämistä terrorismin vastaisessa sodassa. Aihe nousi uudelleen esille aiemmin tänä vuonna, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump valitsi Gina Haspelin CIA:n johtajaksi.

kela kuulemma käytti mustaa sivustokoodia nimeltä Cat's Eye Udon Thanissa, missä hän valvoi USS Colen pommikone Abd al-Rahim al-Nashirin kuulustelua. Se oli sama paikka, jossa Abu Zubaydah vesilaudoitettiin 83 kertaa kuukauden aikana, ennen kuin Haspel saapui.

On kuitenkin ristiriitaisia ​​näkemyksiä siitä, oliko Haspelin johtama paikka Ramasun vai Udon Thanin ilmavoimien tukikohta 14 kilometrin päässä. Tukikohta on edelleen toiminnassa, eikä se todennäköisesti ole avoinna yleisölle lähiaikoina.

Tilaa
SOURCESydney Morning Herald: Michael Ruffles
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/