Thaimaan pelastettu jalkapallojoukkue herää kotonaan ensimmäistä kertaa viikkoihin

Thaimaan pelastetut luolapojat heräsivät omissa kodeissaan ensimmäistä kertaa yli kolmeen viikkoon torstaina, ja monet heistä nousivat aamunkoittoon osallistuakseen uskonnolliseen seremoniaan.

12 11-16-vuotiasta poikaa ja heidän 25-vuotias valmentajansa kotiutettiin keskiviikkona sairaalasta pohjoisessa Chiang Rain maakunnassa, ja he esiintyivät myöhemmin ensimmäisen kerran julkisuudessa.

Kansallisen TV-lähetyksen aikana he hymyilivät, vitsailivat ja osoittivat solidaarisuutta toisilleen, kun he jakoivat yksityiskohtia traumaattisista kokemuksistaan ​​tulvivan Tham Luangin luolakompleksin sisällä.

Monet pojista ovat kotoisin Mae Sain unelliselta alueelta lähellä Myanmarin rajaa. Jotkut saivat halauksia, kyyneleitä ja hymyjä odottavilta sukulaisilta ja ystäviltä, ​​kun he palasivat kotiin keskiviikkona. Toisia siunattiin vedellä heidän saapuessaan koteihinsa.

Torstaina osa pojista ja heidän sukulaisistaan ​​osallistuivat uskonnollisiin seremonioihin Mae Sain Wat Pha That Doi Wao -temppelissä – muinaisessa temppelissä, josta oli kauniit näkymät ympäröivälle maaseudulle.

Toimittajat eivät saaneet lähelle poikia ja heidän perheitään temppelissä antaakseen heille yksityisyyttä.

Viimeiset 13 hengen ryhmästä tuotiin ulos luolasta viime tiistaina, mikä päätti uuvuttavan 18 päivää kestäneen koettelemuksen, joka vaati pelastustehtävässä auttamaan tulleen vapaaehtoisen sukeltajan ja entisen Thaimaan laivaston SEALin hengen.

Samarn kuoli 6. heinäkuuta menetettyään tajuntansa happisäiliöiden sijoittamiseksi syvälle luolan sisälle, vain kaksi päivää ennen kuin ensimmäiset pojat tuotiin turvaan.

Television tiedotustilaisuudessa pojat sanoivat tullessaan luolaan 23. kesäkuuta aikovat olla luolassa vain noin tunnin jalkapalloharjoittelun jälkeen. Mutta sadekauden kaatosade tulvi tunnelit ja vangitsi ne.

Pojilla ei ollut ruokaa ja he selvisivät vain vedestä. He kaivasivat vuorotellen luolan seiniä toivoen löytävänsä tien ulos.

"Joimme vettä tippukivikivistä. Ensimmäisenä päivänä olimme kunnossa, mutta kahden päivän jälkeen aloimme tuntea olomme väsyneeksi", sanoi Pornchai Kamluang, 16 ja lisäsi, että heidän valmentajansa Ekapol Chanthawong kehotti heitä pysymään paikallaan, kun mahdollista säästääkseen energiaa.

"Tämä kokemus teki minusta vahvemman ja opetti minua olemaan antamatta periksi", sanoi joukkueen nuorin jäsen, joka tunnetaan nimellä Titan.

Pojat viettävät lopulta aikaa aloittelevina buddhalaismunkkeina kunnioittaakseen kuolleen sukeltajan muistoa, heidän valmentajansa sanoi keskiviikkona.

SOURCEReuters/Associated Press
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla päätoimisena asukkaana yli kahdeksan vuotta, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/