Aseväkivalta Thaimaassa kasvaa huimasti, enemmän kuolemia asukasta kohti kuin Yhdysvalloissa

Thaimaa-

Thaimaa tunnetaan laajalti hymyjen maana. Mutta sen yhteiskunnassa on taustalla ampuma-aseiden käyttömalli.

Tutkimukset osoittavat, että Thaimaassa aseisiin liittyvien murhien määrä asukasta kohden on korkeampi kuin Yhdysvalloissa, maassa, jossa tappavat ammukset hallitsevat uutisotsikoita ja poliittista agendaa. Thaimaa on alueella toiseksi vain Filippiinien jälkeen.

Maassa on miljoonia tehokkaita aseita, ja monet niistä ovat laittomia ja rekisteröimättömiä.

Vuonna 2016 maassa tehtiin yli 3,000 4.45 ampuma-aseella tehtyä murhaa – 100,000 kuolemantapausta XNUMX XNUMX ihmistä kohden Washingtonin yliopiston tutkimuksen mukaan.

Thaimaan osuus on lähes kahdeksankertainen naapurimaiden Malesiaan verrattuna, ja kun aseellisten konfliktien aiheuttamat kuolemantapaukset poistetaan, se on jopa suurempi kuin yhden maailman vaarallisimmista maista, Irakista.

Suurin osa Thaimaan murhista johtuu rikollisista elementeistä, jengitoiminnasta tai konflikteista, jotka liittyvät kasvojen menettämiseen tai henkilökohtaisiin epäkohtiin. Yhdysvalloissa ei ole niin usein tapahtuvaa joukkoampumista.

”Joskus joudumme konfliktiin ja aseet näyttävät olevan vastaus. Aseet tekevät ihmisistä tasa-arvoisia", sanoi maan vankeusrangaistuslaitoksen pääjohtaja Pol Col Naras Savestanan.

Huolimatta korkeista väkivaltaisuuksista Thaimaan viranomaisilla ei ole vieläkään selkeää kuvaa siitä, kuinka paljon aseita kaduilla on.

SUMMAINEN KUVA

Kansallisen tiedon kokoamisesta vastaava mies myöntää, että se on puutteellista ja sotkuista. Kaikki tietueet eri puolilla maata siitä lähtien, kun aselainsäädäntö otettiin käyttöön vuonna 1947, on koskaan tallennettu käsin vain käsin.

”Ei vain, kaikki tietueet ovat hajallaan piirien ja lääninvirastojen kesken. On virheitä. Meillä oli viidestä kuuteen miljoonaa lisenssiä, ja nyt yritämme laittaa ne tietokoneeseen", sanoi Chamnanwit Terat, osavaltion hallintoministeriön apulaispääjohtaja.

"Huomasimme, että siellä on päällekkäisyyksiä tai yksi lisenssi, joka kuuluu useisiin aseisiin, ja siksi meidän on käytävä ne virheet läpi tapaus kerrallaan."

Osasto yrittää luoda keskitetyn online-tietokannan kansallisille aserekistereille yrittääkseen tehdä maasta vastuullisemman aseistaan.

Chamnanwit uskoo, että itsepuolustus on oikeutettu syy "kypsille" kansalaisille omistaa tuliaseita, varsinkin kun hän myöntää, että "he eivät aina voi luottaa valtion suojeluun". Hän kuitenkin haluaa, että lupalakeja tiukennetaan, jotta voidaan arvioida henkilön soveltuvuutta aseen hallussapitoon.

”Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ampuma-aseiden hallussa pitävien tai käyttävien pitäisi saada ajokortti uusittua silloin tällöin. Mutta toistaiseksi, kun saat luvan hankkia aseesi, voit pitää sen ikuisesti. Saatat käyttäytyä hyvin tänä vuonna, mutta entä ensi vuonna? Entä jos sinut lähetetään vankilaan?"

Tämä on ote Channel News Asian koko artikkelista. Linkki alla.

Tilaa
SOURCEChannel News Aasia
Adam Judd
Adam Judd on TPN Median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta, mutta on asunut myös Dallasissa, Sarasotassa ja Portsmouthissa. Hänen taustansa on vähittäiskaupan, henkilöstöhallinnon ja toiminnanohjauksen parissa, ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta useiden vuosien ajan. Hän on asunut Pattayalla kokopäiväisenä asukkaana yli yhdeksän vuotta, on paikallisesti tunnettu ja vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinoita lähetä sähköpostia osoitteeseen Editor@ThePattayanews.com Tietoja meistä: https://thepattayanews.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thepattayanews.com/contact-us/